HomePečieme Plnky a polevy do zákuskov Ako pripraviť karamel- základný recept

Ako pripraviť karamel- základný recept

Ako pripraviť karamel- základný recept
Posted in : Plnky a polevy do zákuskov, Sladké, Základné recepty on by : lydia.argilli Značky:, ,

Máte radi karamel ale bojíte sa ho pripraviť doma? Alebo ste už skúšali karamel pripraviť a nepodarilo sa? Aj ja som potrebovala čas pokiaľ som si osvojila zopár základných techník vďaka ktorým som sa naučila, ako pripraviť karamel.

V skutočnosti, keď sa pri príprave dodrží zopár pravidiel, je príprava karamelu či už ako polevy tekutejšej alebo tuhšej veľmi jednoduché.

Ako sa hovorí, niekedy je lepšie raz vidieť ako 5-krát počuť, tak som pripravila aj video s detailným postupom. Poteším sa, keď si domáci karamel skúsite pripraviť aj vy doma a podelíte sa o svoju skúsenosť.

Suroviny

  • 4 PL kryštáľového cukru
  • 1 PL vody
  • 100 ml šľahačky (rastlinnej šľahačky)
  • 50-100g masla/ margarínu (čím viac masla o to hustejšia poleva)

Videopostup

Pravidlá na prípravu v skratke

Pozrite si tiež zoznam základných pravidiel pri príprave karamelu.

Slaný karamel

Chcete si pripraviť slaný karamel? Žiaden problém. Proste len zamente maslo za maslo s obsahom soli a postupujte ďalej podľa základného receptu.

  • Milión návštevníkov, E-kniha s receptami zadarmo

    e-kniha recepty zadarmo

    Dnes bol pre mňa veľmi špeciálny deň, také malé narodeniny tentoraz ale nie moje ale mojej stránky. V dnešný deň prekročil môj foodblog počet milióna návštev a skutočne ma to dojalo. Dôvera všetkých tých, ktorí sa vracajú pravidelne na moju stránku ale aj tých, ktorí sem možno len zablúdili, ma skutočne ohriala pri srdci. Keď som túto
    Read more


  • Kôprová polievka

    Kôpor je bylinka, ktoré buď má človek rád alebo sa jej vyhýba oblúkom :). Ako dieťa som ho ani len cítiť nemohla, v dospelosti som si ho zas tak obľúbila, že sa ho neviem dojesť. Či už v šalátoch, v hustých polievkách ako boršč, alebo len tak k mladým uvareným zemiakom, vždy dodá jedlu tú
    Read more


  • Hrnčekové Ananásové rezy

    Tieto ananásové rezy sú pripravené z 1 celého ananásu a ich chuť je mierne exotická a svieža v spojitosti so sladkou čokoládovou piškótou. Namiesto čerstvého môžete použiť samozrejme aj zaváraný ananás z konzervy. Tento jednoduchý hrnčekový recept zvládne každý. Na meranie použite šálku s objemom 250ml. Výsledkom budú chutné svieže rezy, ktoré sa okrem iného
    Read more


  • Orgovánový sirup

    Vedeli ste, že kvety orgovánu sú jedlé a že sa dajú spracovať do takéhoto chutného sirupu? Ten môžete potom použiť či už na prípravu nápojov alebo pri výrobe dezertov. Suroviny (na ca. 100ml sirupu) 4-5 kvetov fialového orgovánu 1/2 citrónu 200ml vody 100g cukru 5-10ks čučoriedok (kvôli krajšej farbe) Postup: Kvety orgovánu odoberieme tak, aby
    Read more


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial