Máte radi karamel ale bojíte sa ho pripraviť doma? Alebo ste už skúšali karamel pripraviť a nepodarilo sa? Aj ja som potrebovala čas pokiaľ som si osvojila zopár základných techník vďaka ktorým som sa naučila, ako pripraviť karamel.
V skutočnosti, keď sa pri príprave dodrží zopár pravidiel, je príprava karamelu či už ako polevy tekutejšej alebo tuhšej veľmi jednoduché.
Ako sa hovorí, niekedy je lepšie raz vidieť ako 5-krát počuť, tak som pripravila aj video s detailným postupom. Poteším sa, keď si domáci karamel skúsite pripraviť aj vy doma a podelíte sa o svoju skúsenosť.
Suroviny
- 4 PL kryštáľového cukru
- 1 PL vody
- 100 ml šľahačky (rastlinnej šľahačky)
- 50-100g masla/ margarínu (čím viac masla o to hustejšia poleva)
Videopostup
Pravidlá na prípravu v skratke
Pozrite si tiež zoznam základných pravidiel pri príprave karamelu.
Slaný karamel
Chcete si pripraviť slaný karamel? Žiaden problém. Proste len zamente maslo za maslo s obsahom soli a postupujte ďalej podľa základného receptu.
-
Adventná súťaž o skvelé ceny
Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]
-
Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed
Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:
-
Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou
Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]
Pingback: recepis.sk - keď tradície chutia
Pingback: Hrnčekový otočený koláč s broskyňami, marhuľami a makom - recepis.sk - Keď tradície chutia
Pingback: Skvelé nepečené rezy pre deti z cerálii, salka a karamelu - recepis.sk - Keď tradície chutia