Perník je výborný aromatický a tiež rýchly zákusok z plechu. Len zopár surovín, ktoré netreba vážiť, stačí len zmiešať v miske a vyliať na plech. Krátko nato si už môžete pochutnať na tomto mimoriadne trvácnom a hlavne krásne nadýchanom koláči plnom čokoládovej arómy.
Na prípravu potrebujete len 1 šálku, optimálne s objemom 200ml. Ideálny dezert tiež, ktorý môžete pripraviť s vašími deťmi. Už moja 4- ročná dcérka tento perník zvláda pripraviť.

Suroviny:
- 2 veľké vajíčka
- 1 šálka kr.cukru
- 3 PL kakaa
- 1 šálka polohrubej múky
- 1 šálka hladkej múky
- 50g posekanej čokolády
- 1 balenie kypriaceho prášku do perníka
- 1 čl perníkového korenia
- 1 šálka oleja
- 1 šálka mlieka (Rastlinného mlieka)
- (30g mliečnej a 30g bielej čokolády)
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Pridáme olej a ešte 2-3 minúty šľaháme. Prilejeme mlieko.
- Následne pridáme suché položky cesta – kakao, múku, perníkové korenie a kypriaci prášok do perníka.
- Primiešame ešte na drobno posekané čokoládové kúsky.
- Spolu premiešame a potom cesto vylejeme do vymestenej formy na pečenie (25x30cm).
- Dáme piecť do predhriatej rúry pri 180C na ca. 30 minút.
- Po vychladnutí môžeme ozdobiť roztopenou čokoládou. ja som použila mliečnú a bielu
Obmena receptu
Kdo chce môže tiež povrch upečeného perníka pomazať jahodovou marmeládou a nechať vychladnúť.Medzitým si nad parou zohrejeme čokoládu aj s tukom. Nalejeme na perník a necháme stuhnúť.

Tento recept patrí do kategórie – Hrnčekové recepty.
-
5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate
Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto? Čučoriedky Čučoriedky sú známe ako najzdravší druh ovocia, ktorý zabraňuje vzniku mnohých chorôb. Sú bohatým zdrojom vlákniny a vitamínov C, K, A, E a vitamínov skupiny B, ako aj minerálnych látok, ako sú železo, mangán, […]
-
Cviklový šalát s fazuľou
Moja susedka ma vždy nanovo dokáže inšpirovať novými nápadmi na šalát. Volám ju šalátová kráľovna. Tak aj tento cviklovo- fazuľkový vznikol na spoločnej grilovačke a super nám zachutil. Suroviny: Postup:
-
Výborné jednohubky z červenej šošovice
Toto jedlo patrí medzi moje obľúbené predkrmy- chutné bezmäsité karbonátky plné aróm, k tomu chrumkavý šalát. Počas leta je to tiež výborný hlavný pokrm. Originálne pocházdza tento pokrm z Turecka kde sa servírujú v šalátovom liste poliaté črstvým citrónom. Suroviny: Postup: Pozrite si aj ďaľšie nápady na bezmäsité a vegan […]