Perník je výborný aromatický a tiež rýchly zákusok z plechu. Len zopár surovín, ktoré netreba vážiť, stačí len zmiešať v miske a vyliať na plech. Krátko nato si už môžete pochutnať na tomto mimoriadne trvácnom a hlavne krásne nadýchanom koláči plnom čokoládovej arómy.
Na prípravu potrebujete len 1 šálku, optimálne s objemom 200ml. Ideálny dezert tiež, ktorý môžete pripraviť s vašími deťmi. Už moja 4- ročná dcérka tento perník zvláda pripraviť.

Suroviny:
- 2 veľké vajíčka
- 1 šálka kr.cukru
- 3 PL kakaa
- 1 šálka polohrubej múky
- 1 šálka hladkej múky
- 50g posekanej čokolády
- 1 balenie kypriaceho prášku do perníka
- 1 čl perníkového korenia
- 1 šálka oleja
- 1 šálka mlieka (Rastlinného mlieka)
- (30g mliečnej a 30g bielej čokolády)
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Pridáme olej a ešte 2-3 minúty šľaháme. Prilejeme mlieko.
- Následne pridáme suché položky cesta – kakao, múku, perníkové korenie a kypriaci prášok do perníka.
- Primiešame ešte na drobno posekané čokoládové kúsky.
- Spolu premiešame a potom cesto vylejeme do vymestenej formy na pečenie (25x30cm).
- Dáme piecť do predhriatej rúry pri 180C na ca. 30 minút.
- Po vychladnutí môžeme ozdobiť roztopenou čokoládou. ja som použila mliečnú a bielu
Obmena receptu
Kdo chce môže tiež povrch upečeného perníka pomazať jahodovou marmeládou a nechať vychladnúť.Medzitým si nad parou zohrejeme čokoládu aj s tukom. Nalejeme na perník a necháme stuhnúť.

Tento recept patrí do kategórie – Hrnčekové recepty.
-
Frankfurtská polievka
Môj ocino nebol nejaký skúsený kuchár ale mal zopár svojích receptov, ktoré vedel pripraviť naozaj veľmi chutne. Takou bola aj táto frankfurtská polievka s párkom. Jednoduchá, rýchlo hotová a ako deti sme ju radi jedli s čertvým pečivom. Suroviny: 2-3 párky 2 PL múky 2 PL oleja 1 PL červenej […]
-
Rebarborový kysnutý koláč s mrveničkou
Rebarboru pestujem v záhrade a je to veľmi nenáročná rastlinka vhodná tak na prípravu marmelády ako aj na pečenie. Pri pečení rebarbory, ktorá je mierne kyslastá je dobré jej chuť obohatiť o jahody alebo maliny, ktoré jej dodajú zas na sladkosti a umocnia jej červenú farbu. U nás je rebarborový […]
-
Krásne vláčne žemličky
Tieto žemličky sú krásne mäkké a nadýchané a hodia sa tak k raňajkovému stolu ako aj napríklad na prípravu domáceho hamburgru. Postup je nenáročný, stačí vám len polovičné balenie kvasníc a ovsené mlieko. To samozrejme môžete nahradiť kravským ale veľmi odporúčam v tomto prípadne siahnúť k ovsenému mlieku, lebo práve […]