Jednoduchý hrnčekový perník

Jednoduchý hrnčekový perník

Perník je výborný aromatický a tiež rýchly zákusok z plechu. Len zopár surovín, ktoré netreba vážiť, stačí len zmiešať v miske a vyliať na plech. Krátko nato si už môžete pochutnať na tomto mimoriadne trvácnom a hlavne krásne nadýchanom koláči plnom čokoládovej arómy.

Na prípravu potrebujete len 1 šálku, optimálne s objemom 200ml. Ideálny dezert tiež, ktorý môžete pripraviť s vašími deťmi. Už moja 4- ročná dcérka tento perník zvláda pripraviť.

Suroviny:

  • 2 veľké vajíčka
  • 1 šálka kr.cukru
  • 3 PL kakaa
  • 1 šálka polohrubej múky
  • 1 šálka hladkej múky
  • 50g posekanej čokolády
  • 1 balenie kypriaceho prášku do perníka
  • 1 čl perníkového korenia
  • 1 šálka oleja
  • 1 šálka mlieka (Rastlinného mlieka)
  • (30g mliečnej a 30g bielej čokolády)

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Pridáme olej a ešte 2-3 minúty šľaháme. Prilejeme mlieko.
  • Následne pridáme suché položky cesta – kakao, múku, perníkové korenie a kypriaci prášok do perníka.
  • Primiešame ešte na drobno posekané čokoládové kúsky.
  • Spolu premiešame a potom cesto vylejeme do vymestenej formy na pečenie (25x30cm).
  • Dáme piecť do predhriatej rúry pri 180C na ca. 30 minút.
  • Po vychladnutí môžeme ozdobiť roztopenou čokoládou. ja som použila mliečnú a bielu

Obmena receptu

Kdo chce môže tiež povrch upečeného perníka pomazať jahodovou marmeládou a nechať vychladnúť.Medzitým si nad parou zohrejeme čokoládu aj s tukom. Nalejeme na perník a necháme stuhnúť.

Tento recept patrí do kategórie – Hrnčekové recepty.

  • Adventná súťaž o skvelé ceny

    Adventná súťaž o skvelé ceny

    Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]


  • Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:


  • Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*