recept Brownie torta

Brownie torta

Máte radi brownies? Tie chutné kúsky plné čokoládovej chute? Táto torta má základ vyrobený ako brownie, avšak má nadýchanosť torty. K tomu ju dopĺňa chuťovo výborná kakaová plnka s kávovou arómou. Proste nebíčko v ústach.

Suroviny na cesto

  • 4 vajíčka
  • 200 g čokolády
  • 200 g múky
  • 1 šálka espressa
  • 150 g masla
  • 2 PL kakaa na pečenie
  • 150g kr cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 prášku do pečiva
  • Štipka soli

Suroviny na čokoládovú plnku:

  • 300ml studeného mlieka (kľudne aj rastlinného napríklad ovsené mlieko)
  • 2 balenia čokoládového pudingu za studena (Olé)
  • 1 stužovač šľahačky
  • 200g jemného kremovitého syru (Lučina/Mascarpone)
  • 3-5Pl Cukru
  • 2PL kakaa
  • (na ozodobu – 50g tmavej čokolády, 50g lieskových orechov)

Postup:

  • Čokoládu polámeme na menšie kusy a dáme do nerezovej misky spolu s maslom a cukrom.
  • Misku položíme nad hrniec s vodou a pomaly necháme za miešania roztápať nad parou.
  • Necháme všetko kompletne roztopiť. Potom odložíme stranou a necháme aspoň 15 minút chladnúť.
  • Medzitým vyšlaháme vajíčka s cukrom do penista. Pridáme kakao a preosiatú múku, soľ a prášok do pečiva.
  • Potom pridáme vychladnutú čokoládovú zmes ako aj studenú kávu a dobre premiešame.
  • Cesto vylejeme na tortovú formu, ktorá je buď vymastená alebo vyložený papierom na pečenie.
  • Pečieme pri 180°C ca 30min. pokiaľ začne torta pekne rozvoniavať a je prepečená zvnútra. Potom necháme vychladnúť.
  • Na plnku dáme do vysokej misky mlieko spolu s pudingom za studena. Šľaháme 5 minút na najvyšších otočkách až dosiahne zmes konzostenciu pevnej peny.
  • Pridáme tiež stužovač, práškový cukor, kakao ako aj mascarpone. Prešľaháme.
  • Vychladnuté cesto rozkrojíme na polovičku a okolo spodného dielu umiestníme cukrárenskú obruč.
  • Potom naplníme prvým dielom plnky, položíme vrchné cesto a na to dáme zvyšnú plnku.
  • Kdo chce, môže vrch pokvapkať roztopenou čokoládou a posypať posekanými lieskovými orieškami.

Môj tip

Na zistenie, či už je koláč dostatočne prepečený treba zapichnúť do cesta špáratko. Keď sa dá bez problémov vytiahnúť bez toho, aby na ňom boli viditeľné zvyšky cesta, tak už je cesto hotové.

Tento recept patrí do kategórie- Pečenie sladké.

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát.


  • Domáce rezance ako od starej mamy

    Domáce rezance ako od starej mamy

    Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.


  • Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín

    Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín

    Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?


[WD_FB id=”1″]

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*