recept Brownie torta

Brownie torta

Máte radi brownies? Tie chutné kúsky plné čokoládovej chute? Táto torta má základ vyrobený ako brownie, avšak má nadýchanosť torty. K tomu ju dopĺňa chuťovo výborná kakaová plnka s kávovou arómou. Proste nebíčko v ústach.

Suroviny na cesto

  • 4 vajíčka
  • 200 g čokolády
  • 200 g múky
  • 1 šálka espressa
  • 150 g masla
  • 2 PL kakaa na pečenie
  • 150g kr cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 prášku do pečiva
  • Štipka soli

Suroviny na čokoládovú plnku:

  • 300ml studeného mlieka (kľudne aj rastlinného napríklad ovsené mlieko)
  • 2 balenia čokoládového pudingu za studena (Olé)
  • 1 stužovač šľahačky
  • 200g jemného kremovitého syru (Lučina/Mascarpone)
  • 3-5Pl Cukru
  • 2PL kakaa
  • (na ozodobu – 50g tmavej čokolády, 50g lieskových orechov)

Postup:

  • Čokoládu polámeme na menšie kusy a dáme do nerezovej misky spolu s maslom a cukrom.
  • Misku položíme nad hrniec s vodou a pomaly necháme za miešania roztápať nad parou.
  • Necháme všetko kompletne roztopiť. Potom odložíme stranou a necháme aspoň 15 minút chladnúť.
  • Medzitým vyšlaháme vajíčka s cukrom do penista. Pridáme kakao a preosiatú múku, soľ a prášok do pečiva.
  • Potom pridáme vychladnutú čokoládovú zmes ako aj studenú kávu a dobre premiešame.
  • Cesto vylejeme na tortovú formu, ktorá je buď vymastená alebo vyložený papierom na pečenie.
  • Pečieme pri 180°C ca 30min. pokiaľ začne torta pekne rozvoniavať a je prepečená zvnútra. Potom necháme vychladnúť.
  • Na plnku dáme do vysokej misky mlieko spolu s pudingom za studena. Šľaháme 5 minút na najvyšších otočkách až dosiahne zmes konzostenciu pevnej peny.
  • Pridáme tiež stužovač, práškový cukor, kakao ako aj mascarpone. Prešľaháme.
  • Vychladnuté cesto rozkrojíme na polovičku a okolo spodného dielu umiestníme cukrárenskú obruč.
  • Potom naplníme prvým dielom plnky, položíme vrchné cesto a na to dáme zvyšnú plnku.
  • Kdo chce, môže vrch pokvapkať roztopenou čokoládou a posypať posekanými lieskovými orieškami.

Môj tip

Na zistenie, či už je koláč dostatočne prepečený treba zapichnúť do cesta špáratko. Keď sa dá bez problémov vytiahnúť bez toho, aby na ňom boli viditeľné zvyšky cesta, tak už je cesto hotové.

Tento recept patrí do kategórie- Pečenie sladké.

  • Timemanagement tip 2 – Akú roľu hrá naša myseľ pri výchove detí

    Timemanagement tip 2 – Akú roľu hrá naša myseľ pri výchove detí

    Aké pocity máte, keď sa vás niekto opýta či si vychutnávate byť mama? Poviete automaticky, že je to skvelé alebo skôr si pomyslíte, že ste si to akosi inak predstavovali, alebo máte pocit, že padáte z nôh? Azda každá z mám sa už ocitla v niektorej z týchto pocitových fázach. […]


  • Pomarančové lievance

    Pomarančové lievance

    Tento rok som dostala od svokry veľké množstvo pomarančov v bio kvalite a tak som hľadala možnosti ako tieto čo najlepšie spracovať. Napadlo ma pridať ich šťavu do lievancového cesta a dopadlo to super. Lievance mali skutočne silnú arómu a prevzali sladkosť pomaranča takže som nemusela ani veľmi doslaďovať. Veĺmi […]


  • Cibuľa naložená v sladko-kyslom náleve

    Cibuľa naložená v sladko-kyslom náleve

    Skúsili ste už niekedy cibuľu naložiť do sladko-kyslého nálevu? Je to veľmi chutná príloha napríklad k sandviču a super rýchlo hotová. Suroviny (na 2 poháre s 200ml): Postup:


  • Skvelý šošovicový prívarok so sladkým zemiakom

    Skvelý šošovicový prívarok so sladkým zemiakom

    Tento prívarok vznikol celkom náhodne keď som doma nemala zemiaky, len batáty, ale chutí skvelo a môžem len ďalej odporúčiť ho vyskúšať. Suroviny: Postup:


[WD_FB id=”1″]

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *