recept Brownie torta

Brownie torta

Máte radi brownies? Tie chutné kúsky plné čokoládovej chute? Táto torta má základ vyrobený ako brownie, avšak má nadýchanosť torty. K tomu ju dopĺňa chuťovo výborná kakaová plnka s kávovou arómou. Proste nebíčko v ústach.

Suroviny na cesto

  • 4 vajíčka
  • 200 g čokolády
  • 200 g múky
  • 1 šálka espressa
  • 150 g masla
  • 2 PL kakaa na pečenie
  • 150g kr cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 prášku do pečiva
  • Štipka soli

Suroviny na čokoládovú plnku:

  • 300ml studeného mlieka (kľudne aj rastlinného napríklad ovsené mlieko)
  • 2 balenia čokoládového pudingu za studena (Olé)
  • 1 stužovač šľahačky
  • 200g jemného kremovitého syru (Lučina/Mascarpone)
  • 3-5Pl Cukru
  • 2PL kakaa
  • (na ozodobu – 50g tmavej čokolády, 50g lieskových orechov)

Postup:

  • Čokoládu polámeme na menšie kusy a dáme do nerezovej misky spolu s maslom a cukrom.
  • Misku položíme nad hrniec s vodou a pomaly necháme za miešania roztápať nad parou.
  • Necháme všetko kompletne roztopiť. Potom odložíme stranou a necháme aspoň 15 minút chladnúť.
  • Medzitým vyšlaháme vajíčka s cukrom do penista. Pridáme kakao a preosiatú múku, soľ a prášok do pečiva.
  • Potom pridáme vychladnutú čokoládovú zmes ako aj studenú kávu a dobre premiešame.
  • Cesto vylejeme na tortovú formu, ktorá je buď vymastená alebo vyložený papierom na pečenie.
  • Pečieme pri 180°C ca 30min. pokiaľ začne torta pekne rozvoniavať a je prepečená zvnútra. Potom necháme vychladnúť.
  • Na plnku dáme do vysokej misky mlieko spolu s pudingom za studena. Šľaháme 5 minút na najvyšších otočkách až dosiahne zmes konzostenciu pevnej peny.
  • Pridáme tiež stužovač, práškový cukor, kakao ako aj mascarpone. Prešľaháme.
  • Vychladnuté cesto rozkrojíme na polovičku a okolo spodného dielu umiestníme cukrárenskú obruč.
  • Potom naplníme prvým dielom plnky, položíme vrchné cesto a na to dáme zvyšnú plnku.
  • Kdo chce, môže vrch pokvapkať roztopenou čokoládou a posypať posekanými lieskovými orieškami.

Môj tip

Na zistenie, či už je koláč dostatočne prepečený treba zapichnúť do cesta špáratko. Keď sa dá bez problémov vytiahnúť bez toho, aby na ňom boli viditeľné zvyšky cesta, tak už je cesto hotové.

Tento recept patrí do kategórie- Pečenie sladké.

  • Nová E-kniha plná letných receptov

    Nová E-kniha plná letných receptov

    Ak si práve vychutnávate leto mám pre vás skvelú správu, pripravila som pre vás zbierku receptov na toto ročné obdobie, ktoré mi pripomínalo leto, ako som ho trávila v detstve u starej mamy – od tradičných receptov na spracovanie ovocia vo forme zákuskov či koláčov, až po zaváranie a konzervovanie, […]


  • Videorecept- Hovädzie mäso s rajčinovou omáčkou

    Videorecept- Hovädzie mäso s rajčinovou omáčkou


  • Super rýchla kuracia čína

    Super rýchla kuracia čína

    Koľkokrát som sedela v čínskej reštike a vychutnávala si to ich super šťavnaté kuracie mäso so zeleninou. Až som zistila ako ľahko sa to dá pripraviť aj doma. Recept


  • Jarné rolky bez cesta

    Jarné rolky bez cesta

    Tieto skvelé rolky sú vyrobené na spôsob jarných roliek ale s tým rozdielom, že cesto ani ryžový papier nepotrebujú. Túto funkciu prevezme šalátový list. Chutné jednohubky na švédske stoly či na grilovanie, ktoré mimoriadne pekne vyzerajú. Recept


[WD_FB id=”1″]

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*