Cuketový slaný koláč quiche zo štrúdlového cesta

Cuketový slaný koláč quiche zo štrúdlového cesta

Tento cuketový slaný koláč má krásne chrumkavú kôrku zvonku a vnútri jemnú zeleninovú plnku. Výborný hlavný pokrm, alebo vychladnutý tiež chutný pokrm na picknic.

Do plnky možno pridať buď klobásku alebo sušené rajčiny pre bezmäsitú verziu. To dodá quiche dodatočnú arómu.

Ešte jedna rada- vôbec sa nemusíte snažiť cesto dať do formy poriadne, proste ho tam natlačte tak ako vám príde od ruky.. stačí keď sa ním len po obvode pokryje forma a tak udrží plnku. Koláč bude tak mať zaujímavejšie okraje.

Suroviny:

  • 3 pláty štrúdlového cesta
  • 20 ml (ovseného) mlieka
  • 2 PL masla
  • 2-3 väčšie cukety
  • 1 zemiak
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 PL čerstvých byliniek
  • 2 vajíčka
  • 100 g feta syru (alebo tofu)
  • Soľ, čierne korenie
  • (sušené rajčiny alebo klobáska)

Postup:

  • Tortovú formu si vymastíme. Trúbu zapneme na 180C a necháme predhrievať.
  • Mlieko zmiešame s roztopeným maslou a soľou. Touto polevou budeme mazať cesto.
  • Štrúdľové cesto rozedlíme na viacero dielou (kruhy alebo štvorce) a poukladáme tieto postupne do formy. Pritom dbáme na to, aby každá vrstva cesta bola výdatne pomazaná našou polevou. Na to použijeme najlepšie pierko.
  • Cuketu a zemiaky ošúpeme a postrúhame na jemno. Posolíme a premiešame.
  • Na plnku zmiešame 2 vajíčka so soľou, čierným korením, bylinkami, cesnakom a pridáme rozdrobený feta syr (tofu). Takisto pridáme pripravenú cuketu a zemiak a dobre premiešame.
  • Ak je zmes príliš hustá, môžeme ešte priliať trochu polevy (mlieko s maslom).
  • Potom plnku nalejeme na pripravené cesto.
  • Quiche necháme piecť pri 180C ca. 35min. do zlatista.
  • Predtým než vyberieme z formy, necháme mierne vychladnúť.

Tento recept patrí do kategórie – Bezmäsité jedlá.

  • 5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto?  Čučoriedky Čučoriedky sú známe ako najzdravší druh ovocia, ktorý zabraňuje vzniku mnohých chorôb. Sú bohatým zdrojom vlákniny a vitamínov C, K, A, E a vitamínov skupiny B, ako aj minerálnych látok, ako sú železo, mangán, […]


  • Slávonstná torta s mini veterníčkami schovanými v plnke

    Slávonstná torta s mini veterníčkami schovanými v plnke

    Takúto tortu som raz vyskúšala v jednej nemeckej cukrárni a zaujmienila si ju pripraviť aj doma. Je trochu pracnejšia ale svojích hostí ňou určite ohúrite. Výborná torta na slávnostné príležitosti. Propravovala som v tortovej forme s polomerom 24cm. Suroviny na cesto: Suroviny na plnku Ostatné suroviny: Postup:


  • Cviklový šalát s fazuľou

    Cviklový šalát s fazuľou

    Moja susedka ma vždy nanovo dokáže inšpirovať novými nápadmi na šalát. Volám ju šalátová kráľovna. Tak aj tento cviklovo- fazuľkový vznikol na spoločnej grilovačke a super nám zachutil. Suroviny: Postup:


  • Výborné jednohubky z červenej šošovice

    Výborné jednohubky z červenej šošovice

    Toto jedlo patrí medzi moje obľúbené predkrmy- chutné bezmäsité karbonátky plné aróm, k tomu chrumkavý šalát. Počas leta je to tiež výborný hlavný pokrm. Originálne pocházdza tento pokrm z Turecka kde sa servírujú v šalátovom liste poliaté črstvým citrónom. Suroviny: Postup: Pozrite si aj ďaľšie nápady na bezmäsité a vegan […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *