Cuketový slaný koláč quiche zo štrúdlového cesta

Cuketový slaný koláč quiche zo štrúdlového cesta

Tento cuketový slaný koláč má krásne chrumkavú kôrku zvonku a vnútri jemnú zeleninovú plnku. Výborný hlavný pokrm, alebo vychladnutý tiež chutný pokrm na picknic.

Do plnky možno pridať buď klobásku alebo sušené rajčiny pre bezmäsitú verziu. To dodá quiche dodatočnú arómu.

Ešte jedna rada- vôbec sa nemusíte snažiť cesto dať do formy poriadne, proste ho tam natlačte tak ako vám príde od ruky.. stačí keď sa ním len po obvode pokryje forma a tak udrží plnku. Koláč bude tak mať zaujímavejšie okraje.

Suroviny:

  • 3 pláty štrúdlového cesta
  • 20 ml (ovseného) mlieka
  • 2 PL masla
  • 2-3 väčšie cukety
  • 1 zemiak
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 PL čerstvých byliniek
  • 2 vajíčka
  • 100 g feta syru (alebo tofu)
  • Soľ, čierne korenie
  • (sušené rajčiny alebo klobáska)

Postup:

  • Tortovú formu si vymastíme. Trúbu zapneme na 180C a necháme predhrievať.
  • Mlieko zmiešame s roztopeným maslou a soľou. Touto polevou budeme mazať cesto.
  • Štrúdľové cesto rozedlíme na viacero dielou (kruhy alebo štvorce) a poukladáme tieto postupne do formy. Pritom dbáme na to, aby každá vrstva cesta bola výdatne pomazaná našou polevou. Na to použijeme najlepšie pierko.
  • Cuketu a zemiaky ošúpeme a postrúhame na jemno. Posolíme a premiešame.
  • Na plnku zmiešame 2 vajíčka so soľou, čierným korením, bylinkami, cesnakom a pridáme rozdrobený feta syr (tofu). Takisto pridáme pripravenú cuketu a zemiak a dobre premiešame.
  • Ak je zmes príliš hustá, môžeme ešte priliať trochu polevy (mlieko s maslom).
  • Potom plnku nalejeme na pripravené cesto.
  • Quiche necháme piecť pri 180C ca. 35min. do zlatista.
  • Predtým než vyberieme z formy, necháme mierne vychladnúť.

Tento recept patrí do kategórie – Bezmäsité jedlá.

  • Frankfurtská polievka

    Môj ocino nebol nejaký skúsený kuchár ale mal zopár svojích receptov, ktoré vedel pripraviť naozaj veľmi chutne. Takou bola aj táto frankfurtská polievka s párkom. Jednoduchá, rýchlo hotová a ako deti sme ju radi jedli s čertvým pečivom. Suroviny: 2-3 párky 2 PL múky 2 PL oleja 1 PL červenej […]


  • Rebarborový kysnutý koláč s mrveničkou

    Rebarboru pestujem v záhrade a je to veľmi nenáročná rastlinka vhodná tak na prípravu marmelády ako aj na pečenie. Pri pečení rebarbory, ktorá je mierne kyslastá je dobré jej chuť obohatiť o jahody alebo maliny, ktoré jej dodajú zas na sladkosti a umocnia jej červenú farbu. U nás je rebarborový […]


  • Krásne vláčne žemličky

    Tieto žemličky sú krásne mäkké a nadýchané a hodia sa tak k raňajkovému stolu ako aj napríklad na prípravu domáceho hamburgru. Postup je nenáročný, stačí vám len polovičné balenie kvasníc a ovsené mlieko. To samozrejme môžete nahradiť kravským ale veľmi odporúčam v tomto prípadne siahnúť k ovsenému mlieku, lebo práve […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.