Cuketový slaný koláč quiche zo štrúdlového cesta

Cuketový slaný koláč quiche zo štrúdlového cesta

Tento cuketový slaný koláč má krásne chrumkavú kôrku zvonku a vnútri jemnú zeleninovú plnku. Výborný hlavný pokrm, alebo vychladnutý tiež chutný pokrm na picknic.

Do plnky možno pridať buď klobásku alebo sušené rajčiny pre bezmäsitú verziu. To dodá quiche dodatočnú arómu.

Ešte jedna rada- vôbec sa nemusíte snažiť cesto dať do formy poriadne, proste ho tam natlačte tak ako vám príde od ruky.. stačí keď sa ním len po obvode pokryje forma a tak udrží plnku. Koláč bude tak mať zaujímavejšie okraje.

Suroviny:

  • 3 pláty štrúdlového cesta
  • 20 ml (ovseného) mlieka
  • 2 PL masla
  • 2-3 väčšie cukety
  • 1 zemiak
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 PL čerstvých byliniek
  • 2 vajíčka
  • 100 g feta syru (alebo tofu)
  • Soľ, čierne korenie
  • (sušené rajčiny alebo klobáska)

Postup:

  • Tortovú formu si vymastíme. Trúbu zapneme na 180C a necháme predhrievať.
  • Mlieko zmiešame s roztopeným maslou a soľou. Touto polevou budeme mazať cesto.
  • Štrúdľové cesto rozedlíme na viacero dielou (kruhy alebo štvorce) a poukladáme tieto postupne do formy. Pritom dbáme na to, aby každá vrstva cesta bola výdatne pomazaná našou polevou. Na to použijeme najlepšie pierko.
  • Cuketu a zemiaky ošúpeme a postrúhame na jemno. Posolíme a premiešame.
  • Na plnku zmiešame 2 vajíčka so soľou, čierným korením, bylinkami, cesnakom a pridáme rozdrobený feta syr (tofu). Takisto pridáme pripravenú cuketu a zemiak a dobre premiešame.
  • Ak je zmes príliš hustá, môžeme ešte priliať trochu polevy (mlieko s maslom).
  • Potom plnku nalejeme na pripravené cesto.
  • Quiche necháme piecť pri 180C ca. 35min. do zlatista.
  • Predtým než vyberieme z formy, necháme mierne vychladnúť.

Tento recept patrí do kategórie – Bezmäsité jedlá.

  • Skvelý zdravý recept – zapečené hrušky

    Skvelý zdravý recept – zapečené hrušky

    Tento dezert je tak rýchlo hotový, že sa ani nenazdáte a pečením dostanú hrušky novú dimenziu.


  • Jednoduchý domáci chlieb ako z pekárne

    Jednoduchý domáci chlieb ako z pekárne

    Tento recept je skvelý či už na víkend alebo len tak, keď nemáte chuť či čas ísť do pekárne. Prečítajte si tiež Varenie – vzácne rady od našich babičiek


  • Mexický šalát s hovädzím mäsom

    Mexický šalát s hovädzím mäsom

    Šalát dominuje rôznými vrstvami zeleniny a mäsa. Najlepšie chutí tento šalát po pár hodinách v chladničke. Skvelé pohostenie tiež pre hostí, ak chcete ponúknuť aj niečo slané.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*