Dlhé roky som robila z medvedieho cesnaku pesto. Čo mi trochu na peste vadilo bolo, že kedže doňho išiel parmezán syr, tak mi viac ako 3-4 týždne v chladničke nevydržalo.
Potom som objavila možnosť spracovať medvedí cesnak do takejto pasty. Tá je neporovnateľne trvácnejšia lebo okrem cesnaku je v nej len olej a soľ a obe sú dobré v konzervovaní. Táto pasta vám vydrží v chladničke aj 3 mesiace.
Kde ju môžete použiť?
Použiť ju môžete ako klasické pesto- k cestovinám či varením zemiakom, alebo tiež pri príprave nátierok či zeleninových placiek či palaciniek.
Suroviny:
- 2 zväzky medvedieho cesnaku (ca. 250g
- 100g olivového oleja
- 2 čl soli
Postup:
- Medvedí cesnak umyjeme a osušíme.
- Potom ho posekáme na čo najjemnejšie. Buď použijeme na to kuchynský robot ale tyčový mixér.
- Výsledná hmota by mala mať kašovitú konzistenciu.
- Rozmletý cesnak dáme do sítka a vytlačíme všetkú šťavu.
- Do misky dáme olej a ponorným mixérom ho 2-3 minúty šľaháme. Ten dosiahne podobnú konzistenciu ako má majonéza.
- Pridáme soľ a cesnak a premiešame.
- Potom dáme vzniknutú pastu do čistých pohárov, tie uzavrieme víčkom.
- Takto pripravený cesnak skladujeme v chladničke.
Tento recept patrí do kategórie- nátierky.
Lahodná čokoládová torta s čokoládovým krémom
Nemožno prehliadnúť, že moje deti čokoládu zbožňujú, preto sú u nás čokoládové torty či zákusky často v ponuke. Dúfam, že aj vá táto lahodná torta zachutí.
Mäkkučká pistáciová bábovka
PIstácie majú tak výraznú typickú chuť, ale aj ich farba je neskutočná- Preto sa nemožno čudovať, že sú ozdobou každému slávnostnému koláču. Ja som tentoraz zvolila chuť pistácii na prípravu bábovky a táto mala krásnu nadýchanú konzistenciu plnú ich chuti.
Polievka na posilnenie imunity – Kurací vývar s Orzo
Kurací vývar bol odjakživa všeliek na virózy či iné ochorenia. Minule som však mala spoznať mnoho rôznych variantov klasického vývaru a pritom som vyskúšala túto oriantálnu verziu – s mätou, rajčinovým pretlakom a cestovinami orzo- a jej chuť je tak neuveritleľne intenzívna, že verím že postaví na nohy každého chorého […]
Pingback: 5 skvelých receptov z medvedieho cesnaku - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu