Dlhé roky som robila z medvedieho cesnaku pesto. Čo mi trochu na peste vadilo bolo, že kedže doňho išiel parmezán syr, tak mi viac ako 3-4 týždne v chladničke nevydržalo.
Potom som objavila možnosť spracovať medvedí cesnak do takejto pasty. Tá je neporovnateľne trvácnejšia lebo okrem cesnaku je v nej len olej a soľ a obe sú dobré v konzervovaní. Táto pasta vám vydrží v chladničke aj 3 mesiace.
Kde ju môžete použiť?
Použiť ju môžete ako klasické pesto- k cestovinám či varením zemiakom, alebo tiež pri príprave nátierok či zeleninových placiek či palaciniek.
Suroviny:
- 2 zväzky medvedieho cesnaku (ca. 250g
- 100g olivového oleja
- 2 čl soli
Postup:
- Medvedí cesnak umyjeme a osušíme.
- Potom ho posekáme na čo najjemnejšie. Buď použijeme na to kuchynský robot ale tyčový mixér.
- Výsledná hmota by mala mať kašovitú konzistenciu.
- Rozmletý cesnak dáme do sítka a vytlačíme všetkú šťavu.
- Do misky dáme olej a ponorným mixérom ho 2-3 minúty šľaháme. Ten dosiahne podobnú konzistenciu ako má majonéza.
- Pridáme soľ a cesnak a premiešame.
- Potom dáme vzniknutú pastu do čistých pohárov, tie uzavrieme víčkom.
- Takto pripravený cesnak skladujeme v chladničke.
Tento recept patrí do kategórie- nátierky.
Poctivý domáci kurací vývar – Videorecept
Celý recept na prípravu vývaru tu Kurací vývar Ak by ste si radi pripravili domáce cestoviny do vývaru – zámelku, nezabudnite tiež nahliadnuť sem.
Rýchle cestoviny s baby špenátom
Tieto super rýchle cestoviny sú vďačný pokrm keď sa ponáhľate. Celá príprava zaberie asi 15 minút a rýchla večera či obed je hotová.
Zeleninová polievka s mäsovými guľkami
Táto polievka je nielen vhodná ako predjedlo ale aj ako hlavný pokrm. Vďaka mäsovým guľkám je pekne sýta a pridaným taveného syru dosiahnete krásne krémovitú konzistenciu aj bez zahusťovania.
Pingback: 5 skvelých receptov z medvedieho cesnaku - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu