Pasta z medvedieho cesnaku

Pasta z medvedieho cesnaku

Dlhé roky som robila z medvedieho cesnaku pesto. Čo mi trochu na peste vadilo bolo, že kedže doňho išiel parmezán syr, tak mi viac ako 3-4 týždne v chladničke nevydržalo.

Potom som objavila možnosť spracovať medvedí cesnak do takejto pasty. Tá je neporovnateľne trvácnejšia lebo okrem cesnaku je v nej len olej a soľ a obe sú dobré v konzervovaní. Táto pasta vám vydrží v chladničke aj 3 mesiace.

Kde ju môžete použiť?

Použiť ju môžete ako klasické pesto- k cestovinám či varením zemiakom, alebo tiež pri príprave nátierok či zeleninových placiek či palaciniek.

Suroviny:

  • 2 zväzky medvedieho cesnaku (ca. 250g
  • 100g olivového oleja
  • 2 čl soli

Postup:

  • Medvedí cesnak umyjeme a osušíme.
  • Potom ho posekáme na čo najjemnejšie. Buď použijeme na to kuchynský robot ale tyčový mixér.
  • Výsledná hmota by mala mať kašovitú konzistenciu.
  • Rozmletý cesnak dáme do sítka a vytlačíme všetkú šťavu.
  • Do misky dáme olej a ponorným mixérom ho 2-3 minúty šľaháme. Ten dosiahne podobnú konzistenciu ako má majonéza.
  • Pridáme soľ a cesnak a premiešame.
  • Potom dáme vzniknutú pastu do čistých pohárov, tie uzavrieme víčkom.
  • Takto pripravený cesnak skladujeme v chladničke.

Tento recept patrí do kategórie- nátierky.

  • Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Ahojte, minulý rok cez jeseň som akosi dostala chuť vyskúšať kváskovanie, veď pocitovo všetci naokolo vyrábali chutné domáce chlebíky z kvásku a vyzeralo to tak jednoduché. Veľmi ma rýchlo prešlo počiatočné nadšenie keď som asi až na 3. pokus vyrobila kvások, čo vyzeral ako kvások (a nie ako rozmočená múka) […]


  • Lahodný hrčekový tvarohový strúhaný koláč na plech

    Lahodný hrčekový tvarohový strúhaný koláč na plech

    Tento lahodný hrnčekový tvarohový strúhaný koláč je nielen ľahko pripravený ale kombinácia chutného maslového kakaového cesta a cheesecake podobnej plnky vás určite uchvátia. Je to okrem toho hrnčekový recept, na váženie si postačíte s hrnčekom z objemom 250ml. Prečo sa oplatí vykúšať tento recept Vyrobiť túto lahodnú pochúťku je radosť […]


  • Skvelá príloha pečený karfiól

    Skvelá príloha pečený karfiól

    Vyskúšali ste už niekedy pečený karfiol? Karfiól možno okrem klasickej prípravy varením, upraviť tepelne aj pečením alebo grilovaním. Takto pripravený karfiól dostane úplne inú chuť aj arómu a zostáva mu mierne chrumkavá konzistencia. Skvelá príloha či už ku kuracím prsiam pripravených na prírodno alebo aj k cestovinám. Pri tomto spôsobe […]


  • Lahodá nátierka z nivy

    Lahodá nátierka z nivy

    Syr Niva je ako stvorená na výrobu omáčok alebo do tejto skvelej nátierky z nivy. Treba byť pri jej pužívaní trochu opatrní pri solení nakoľko samotný syr Niva je už slaný, ale práve to mu dodáva jeho typickú chuť. Táto nátierka chutí skvelo najmä s čerstvým (domácim) chlebom. Časté otázky […]


One Comment

  1. Pingback: 5 skvelých receptov z medvedieho cesnaku - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*