Dlhé roky som robila z medvedieho cesnaku pesto. Čo mi trochu na peste vadilo bolo, že kedže doňho išiel parmezán syr, tak mi viac ako 3-4 týždne v chladničke nevydržalo.
Potom som objavila možnosť spracovať medvedí cesnak do takejto pasty. Tá je neporovnateľne trvácnejšia lebo okrem cesnaku je v nej len olej a soľ a obe sú dobré v konzervovaní. Táto pasta vám vydrží v chladničke aj 3 mesiace.
Kde ju môžete použiť?
Použiť ju môžete ako klasické pesto- k cestovinám či varením zemiakom, alebo tiež pri príprave nátierok či zeleninových placiek či palaciniek.

Suroviny:
- 2 zväzky medvedieho cesnaku (ca. 250g
- 100g olivového oleja
- 2 čl soli
Postup:
- Medvedí cesnak umyjeme a osušíme.
- Potom ho posekáme na čo najjemnejšie. Buď použijeme na to kuchynský robot ale tyčový mixér.
- Výsledná hmota by mala mať kašovitú konzistenciu.
- Rozmletý cesnak dáme do sítka a vytlačíme všetkú šťavu.
- Do misky dáme olej a ponorným mixérom ho 2-3 minúty šľaháme. Ten dosiahne podobnú konzistenciu ako má majonéza.
- Pridáme soľ a cesnak a premiešame.
- Potom dáme vzniknutú pastu do čistých pohárov, tie uzavrieme víčkom.
- Takto pripravený cesnak skladujeme v chladničke.
Tento recept patrí do kategórie- nátierky.
Makovo-citrónové rezy s citrónovou polevou
Jednoduchý zákusok, ktorý spája chuť maku a citrónu do tejto chutnej pochúťky. Na váženie použite klasickú šálku s objemom 250ml
Skvelý zdravý recept – zapečené hrušky
Tento dezert je tak rýchlo hotový, že sa ani nenazdáte a pečením dostanú hrušky novú dimenziu.
Jednoduchý domáci chlieb ako z pekárne
Tento recept je skvelý či už na víkend alebo len tak, keď nemáte chuť či čas ísť do pekárne. Prečítajte si tiež Varenie – vzácne rady od našich babičiek