Dlhé roky som robila z medvedieho cesnaku pesto. Čo mi trochu na peste vadilo bolo, že kedže doňho išiel parmezán syr, tak mi viac ako 3-4 týždne v chladničke nevydržalo.
Potom som objavila možnosť spracovať medvedí cesnak do takejto pasty. Tá je neporovnateľne trvácnejšia lebo okrem cesnaku je v nej len olej a soľ a obe sú dobré v konzervovaní. Táto pasta vám vydrží v chladničke aj 3 mesiace.
Kde ju môžete použiť?
Použiť ju môžete ako klasické pesto- k cestovinám či varením zemiakom, alebo tiež pri príprave nátierok či zeleninových placiek či palaciniek.
Suroviny:
- 2 zväzky medvedieho cesnaku (ca. 250g
- 100g olivového oleja
- 2 čl soli
Postup:
- Medvedí cesnak umyjeme a osušíme.
- Potom ho posekáme na čo najjemnejšie. Buď použijeme na to kuchynský robot ale tyčový mixér.
- Výsledná hmota by mala mať kašovitú konzistenciu.
- Rozmletý cesnak dáme do sítka a vytlačíme všetkú šťavu.
- Do misky dáme olej a ponorným mixérom ho 2-3 minúty šľaháme. Ten dosiahne podobnú konzistenciu ako má majonéza.
- Pridáme soľ a cesnak a premiešame.
- Potom dáme vzniknutú pastu do čistých pohárov, tie uzavrieme víčkom.
- Takto pripravený cesnak skladujeme v chladničke.
Tento recept patrí do kategórie- nátierky.
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Šťavnaté rezy Margot
Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]
-
Ako pripraviť lahodné lasagne bolognese
Zaiste ste už mali možnosť vyskúšať v reštaurácii lasagne s boloňskou omáčkou. Správne pripravené sú nielen šťavnaté alebo aj tak lahodné a jemné, že sa doslova rozplývajú na jazyku. Takéto Lasagne si môžete pripraviť aj doma, postačia vám lasagne pláty, ktoré nemusíte predvariť. Okrem toho budete už len potrebovať bešamelovú […]
Pingback: 5 skvelých receptov z medvedieho cesnaku - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu