Pasta z medvedieho cesnaku

Pasta z medvedieho cesnaku

Dlhé roky som robila z medvedieho cesnaku pesto. Čo mi trochu na peste vadilo bolo, že kedže doňho išiel parmezán syr, tak mi viac ako 3-4 týždne v chladničke nevydržalo.

Potom som objavila možnosť spracovať medvedí cesnak do takejto pasty. Tá je neporovnateľne trvácnejšia lebo okrem cesnaku je v nej len olej a soľ a obe sú dobré v konzervovaní. Táto pasta vám vydrží v chladničke aj 3 mesiace.

Kde ju môžete použiť?

Použiť ju môžete ako klasické pesto- k cestovinám či varením zemiakom, alebo tiež pri príprave nátierok či zeleninových placiek či palaciniek.

Suroviny:

  • 2 zväzky medvedieho cesnaku (ca. 250g
  • 100g olivového oleja
  • 2 čl soli

Postup:

  • Medvedí cesnak umyjeme a osušíme.
  • Potom ho posekáme na čo najjemnejšie. Buď použijeme na to kuchynský robot ale tyčový mixér.
  • Výsledná hmota by mala mať kašovitú konzistenciu.
  • Rozmletý cesnak dáme do sítka a vytlačíme všetkú šťavu.
  • Do misky dáme olej a ponorným mixérom ho 2-3 minúty šľaháme. Ten dosiahne podobnú konzistenciu ako má majonéza.
  • Pridáme soľ a cesnak a premiešame.
  • Potom dáme vzniknutú pastu do čistých pohárov, tie uzavrieme víčkom.
  • Takto pripravený cesnak skladujeme v chladničke.

Tento recept patrí do kategórie- nátierky.

  • Lahodná brokolicová omáčka na cestoviny

    Lahodná brokolicová omáčka na cestoviny

    Super rýchla omáčka hotová za pár minút. Na to, aby sa varenie urýchly je dôležité brokolicu rozobrať na malé ružičky, tým budú rýchlejšie uvarené.


  • Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Ponúkam inšpiráciu na víkendové pečenie a tým sú tieto fantastické cesnakové juhoslovanské koláče tentoraz so syrom a bylinkami. Ich chuť je veľmi intenzívna a aróma vďaka cesnaku sýta. Veľkou výhodou je aj ich trvanlivosť, aj po 2-3 dňoch chutia skvelo a tak výborným pochutením takisto na oslavy či záhradné slávnosti. […]


  • Černicová ružová poleva

    Černicová ružová poleva

    Možno chcete len ozdobiť rýchlo vašu bábovku či koláč a nechcete siahať po polotovaroch. Upokojím vás, s týmto receptom vôbec nemusíte. Z rozvaru z ovocia, napríklad čučoriedok ale takisto aj malín či černíc si viete vyrobiť takúto skvelú polevu, ktorá nielen dobre vyzerá ale chutí intenzívne po ovocí, ktoré ste […]


One Comment

  1. Pingback: 5 skvelých receptov z medvedieho cesnaku - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*