Lydia_Argilli_food_photography-Jednoduché hrnčekové ananásové rezy s bielou čokoládou

Jednoduché hrnčekové ananásové rezy s bielou čokoládou

Tieto rezy sú nenáročné na prípravu a potačí vám na ne 1 dóza zavareného ananásu. Ak by ste radšej spracovali čerstvý ananás, pozrite si tento recept na ananásové rezy z čerstvého ananásu.

Jump to Recipe

Alternatívne suroviny

Olej:

Olej: Roztopené maslo alebo margarín
Kokosový olej
Nesladené jablkové pyré (možnosť s nižším obsahom tuku)

Vanilkový pudingový prášok:

Kukuričný škrob (zmiešaný s vanilkovým extraktom na dochutenie)
Pudingový prášok
Instantná vanilková pudingová zmes (podľa toho upravte ostatné tekuté prísady)

Prášok do pečiva:

(na každú 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva použite 1/4 čajovej lyžičky jedlej sódy a na aktiváciu pridajte kyslú zložku, ako je citrónová šťava alebo ocot)
Múka s vlastným vzostupom (prášok do pečiva a soľ z receptu vynechajte)
Vanilkový cukor:

Vanilkový extrakt (na každú 1 polievkovú lyžicu vanilkového cukru použite 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu)
Vanilková pasta
Oškrabané semienka vanilkových luskov

Varený ananás:

Čerstvý ananás nakrájaný na kocky
Plátky manga alebo broskýň

Šľahačka:

Kokosová šľahačka
Vegánska šľahačka (z kokosového krému alebo aquafaby)
Grécky jogurt alebo bezmliečny jogurt (šľahaný)

Čokoládové lupienky z bielej čokolády:

Horká čokoláda: Čipy alebo kúsky tmavej čokolády
Vegánske lupienky z bielej čokolády
Nasekané orechy (napríklad makadamové orechy alebo mandle)

Mascarpone:

Smotanový syr: Mascarpone: 1. smotanový syr.
Grécky jogurt alebo scedený jogurt
Syr ricotta (pre ľahšiu variantu)

Tipy na úspech

  • Pred začatím receptu sa uistite, že vajcia a ostatné mliečne prísady majú izbovú teplotu. Pomôže im to rovnomerne sa začleniť do cesta a vytvoriť hladkú štruktúru.
  • Cesto miešajte jemne a nepremiešavajte ho, aby sa zabránilo jeho zhustnutiu.
  • Aby sa cesto rovnomerne upieklo a vytvorili sa rovnomerné vrstvy, rozotrite ho rovnomerne do formy.
  • Pred zostavením koláča vychlaďte náplň, aby lepšie stuhla a držala tvar.
  • Zostavený koláč nechajte pred podávaním chladiť v chladničke aspoň niekoľko hodín, aby sa chute spojili a náplň správne stuhla.

Tip na servírovanie

Ananásový koláč ozdobte plátkami čerstvého ananásu, hoblinami bielej čokolády alebo lístkami mäty, aby ste ho elegantne a lákavo prezentovali.
Pred podávaním ho nechajte cez noc rozmraziť v chladničke a tesne pred podávaním ho ozdobte čerstvou posýpkou, aby mal najlepšiu chuť a štruktúru.

Kúsky ananásového koláča podávajte vychladené, aby ste získali osviežujúci a pohotový dezert.
Spojte ho so šálkou horúceho čaju alebo kávy a vychutnajte si ho ako príjemné popoludňajšie pohostenie alebo ako sladké zakončenie výnimočného jedla s blízkymi.

Jednoduché hrnčekové ananásové rezy

Recipe by lydia.argilliCourse: Pečieme, Sladké, Veľkonočné receptyCuisine: pečenieDifficulty: stredne
Servings

4

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

45

minutes

Suroviny

  • Cesto
  • 4 vajíčka

  • 1 šálka kr. cukru (šálka s objemom 250ml)

  • 1/2 šálky oleja

  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku

  • 1/2 prášku do pečiva

  • 1 vanilkový cukor

  • 1 sálka hl. múky

  • Na plnku
  • 1 dóza zavárného ananásu

  • 300ml šľahačkovej smotany

  • 1 stužovač smotany

  • 50 bielej čokolády

  • 200ml mascarpone

  • 1 balenie drtenej želatíny +2Pl vody

Postup

  • Cesto
  • Začneme prípravou cesta. Na to vyšľaháme najskôr 4 bielka do tuhej peny a odložíme ich stranou.
  • Následne vyšľaháme žĺtka s cukrom do penista, pridáme olej a ešte prešľaháme. Následne pridáme múku, prášok do pečiva, pudingový prášok a vanilkový cukor a vypracujeme hladké cesto.
  • Do takto pripraveného cesta ešte pomaly primiešame bielkovú penu a potom cesto nanesieme na papierom vyloženým plechom na pečenie. Môj plech má rozmer 33/25cm.
  • Necháme piecť pri 160C ca 45 minút do zlatista. Potom necháme vychladnúť a keď je cesto vychladnuté, umiestníme okolo neho cukrárenskú obruč.
  • Plnka
  • Na plnku si najskôr necháme šľahačkovú smotanu so stužovačom vyšľahať do tuha. Pridáme mascarpone a dochutíme vanilkovým cukrom. Všetko dobre premiešame.
  • Do malého hrnca nalejeme vodu aj želatínu a hrniec na 30 sekúnd nahrejeme. Potom odoberieme z ohňa a želatínu tak dlho miešame, až bude tekutá. Pridáme k plnke a dobre premiešame.
  • Následne plnku nanesieme na pripravený korpus a rovnomerne rozotrieme.
  • Ananás s konzervy zlejeme z tekutiny a potom ho pokrájame na malé kúsky. Tie rovnomerne rozložime po ploche plnky.
  • Na záver už len postrúhmane bielu čokládu a necháme chladiť aspoň na 2 hodiny. Potom môžeme servírovať.

Recipe Video

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*