Predjedlo ako z dovolenky – Mediteránna pečená feta s olivami

Ak ste už boli v stredomorí, tak určite ste skôr alebo neskôr mali potešenie zo syru feta. Takisto olivy patria neodmyslitelne k tomuto regiónu. Toto predjedlo kombinuje tieto 2 typické mediteránne suroviny do tohto nenáročného a výnimočne chutného pokrmu. Po krátko zapeční sa z olív uvolnia skvelé arómy a feta zmäkkne. Ako stvorená ako dip pre bagetku.

Jump to Recipe

Suroviny

Jednoduchý pokrm

Tento recept je neuveriteľne jednoduchý na prípravu, vyžaduje si len niekoľko surovín a minimálny čas na prípravu. Napriek tomu je konečným výsledkom jedlo, ktoré vyzerá a chutí pôsobivo, takže je ideálne na sviatočné stretnutia alebo rodinné pohostenia.

Explózia chutí

S každým sústom zažijete explóziu stredomorských chutí – krémovej fety, slaných olív a aromatických byliniek a korenia. Je to párty pre vaše chuťové poháriky, ktorá určite zanechá trvalý dojem.

Univerzálnosť

Túto pečenú fetu s olivami podávajte ako teplé predjedlo spolu s plátkami chrumkavej bagety na namáčanie. Je tiež fantastická podávaná spolu s výberom údenín, syrov a antipasti na nátierku inšpirovanú Stredomorím.

Prečo by ste mali vyskúšať tento recept?

Syr Feta

Syr feta je vďaka svojej drobivej štruktúre a štipľavej chuti základom stredomorskej kuchyne. Vyrába sa z ovčieho mlieka (alebo z kombinácie ovčieho a kozieho mlieka) a po zapečení dodáva tomuto jedlu krémovú bohatosť. Jej schopnosť zmäknúť a spojiť sa s ostatnými prísadami z nej robí ideálny základ pre naše predjedlo.

Olivy

V tomto prípade kombinujeme zelené aj čierne olivy, pričom každá z nich prináša na stôl svoj vlastný chuťový profil. Slaná, mierne slaná chuť olív harmonicky ladí so smotanovou fetou a vytvára nádherný kontrast textúr a chutí.

Olivový olej

Pri pečení fety sa nielen zvýrazní chuť pokrmu, ale aj vytvorí šťavnatá krémová štruktúra. Hľadajte extra panenský olivový olej pre jeho výraznú chuť a ovocné tóny.

Sušené bylinky a korenie

Recept

Predjedlo ako z dovolenky – Mediteránna pečená feta s olivami

Recipe by Lydia Argilli
Servings

2

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

20

minutes

Suroviny

  • 1 pohár zelených olív

  • 1 pohár čiernych olív (bez kôstky)

  • 1 balenie feta syru

  • Olivový olej

  • sušený Rozmarín, čili

  • Cesnak v celku

  • 10ks cherry rajčín

Postup

  • Pripravíme si zapekaciu nádobu a trúbu zapneme na 200C.
  • Do stredu zapekacej nádoby dáme feta syr a pokvapkáme ho olejom.
  • Olivy zlejeme z nálevu a pridáme ich do zapekacej nádoby naokolo feta syru.
  • Rozmarín, čili, priípadne tymián si premiešame v miske a potom zmeskou posypeme olivy.
  • Pridáme cherry rajčiny a celý cesnak, ktorý sme rozpolili. Ešte trochu pokvapkáme olivovým olejom.
  • Takto pripravené necháme piecť pri 200C až sa feta začne topiť a voniať. Môžeme hneď servírovať.

Notes

  • Nezabudnite si pripraviť čerstvú bagetku, ktorú budete potom namáčať do mäkkého syru.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Nadýchaná kokosová torta

    Nadýchaná kokosová torta

    Máte chuť na sladkosť, ktorá chuti skvelo aj bez čokolády? Táto kokosová torta obsahuje kokos tak v ceste ako aj v plnke a jej príprava nevyžaduje žiadne hlbkové znalosti v pečení, túto zvládne aj začiatočník.


  • Kuracie prsia na pečenom póre

    Kuracie prsia na pečenom póre

    Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept


  • Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*