Skvelá príloha pečený karfiól

Jump to Recipe

Vyskúšali ste už niekedy pečený karfiol?

Karfiól možno okrem klasickej prípravy varením, upraviť tepelne aj pečením alebo grilovaním. Takto pripravený karfiól dostane úplne inú chuť aj arómu a zostáva mu mierne chrumkavá konzistencia. Skvelá príloha či už ku kuracím prsiam pripravených na prírodno alebo aj k cestovinám. Pri tomto spôsobe prípravy vám ani omáčka nebude chýbať.

Suroviny

Karfiól– zvolte čerstvý karfiól, nie mrazený

Cestoviny– druh vyberte podľa chuti, v tejto kominácii chutia výborne aj dochutené cestoviny ako napríklad špenátové či čili cestoviny

Baby špenát– tento sa oplatí vždy mať doma, či už do šalátov alebo omáčok, vždy skvelý spôsob si zdravo doplniť mineárly v tele

Čili– vyberte podľa štiplavosti, sušené či čerstvé, nezabudnite, že tepelnou úpravou sa štiplavosť zosilní, preto dochucujte najlepšie až na záver varenia

Maslo– Pri varení odporúčam použiť tradičné kravské maslo, ktoré dodá pokrm intenzívnu chuť. Aby maslo neprihorelo je dobré pridať pár kvapiek oleja.

Čerstvé bylinky – Bylinky pridávame až hotového pokrmu, aby sa zbytočne tepelnou úpravou nezmenili vo farbe.

Alternatívy

Ja som zvolila čili cestoviny, lebo mám rada ich chuť, ale samozrejme môžete zvoliť klasické cestoviny bez príchute.

Karfiól v tomto prípade potrebujete čerstvý, mrazený sa takto pripraviť nedá, nakoľko by ste pečením nedosiahli tú správnu konzistenciu.

Skvelá príloha – pečený karfiól

Recipe by lydia.argilliCourse: Bezmäsité, Príloha
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 1 hlávka karfiolu

  • soľ, čierne korenie

  • 1l vody

  • pol balenia cestovín

  • 50g baby špenátu

  • 1 červená cibuľa

  • 1Pl masla

  • Bylinky

  • 1 cesnakový strúčik

Postup

  • Začnime tým, že si dáme variť vodu na cestoviny a keď zovrie, osolíme ju a pridáme cestoviny. Na miernom ohni varíme podľa druhu cestovín ca. 8-10 minút.
  • Následne si karfiól umyjeme, dobre osušíme a rozoberieme ho na menšie ružičky.
  • Veľkú panvicu si nahrejeme, pridáme trochu oleja a karfiól do nej položíme tak, aby mala každá ružička dostatok miesta.
  • Opečieme z jednej strany ca 4 minúty, potom otočíme a necháme ďalej opekať na miernom ohni ca. 8 minút. Počas opekania ho osolíme a okoreníme čiernym korením. Na záver pečenia pridáme tiež cibuľku pokrájanú na krúžky.
  • Keď sú cestoviny uvarené, zlejeme ich z vody, ale ponecháme si asi 20 ml cestovinoveh vody a tú vrátime k cestovinám a pridáme ešte 1Pl masla. Premiešame a pridáme baby špenát do ešte horúcich cestovín tak ako aj pretlačený cesnak.

  • Na záver pridáme k cestovinám pečený karfiól a dochutíme podľa chuti čili prípadne bylinkami podľa chuti.

Notes

  • Tento pokrm odporúčam jesť čerstvo pripravený, tak chutí najelpšie. Postupom času budú cestoviny suchšie čo im uberie na chuti,

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Skvelá príloha pečený karfiól

Vyskúšali ste už niekedy pečený karfiol? Karfiól možno okrem klasickej prípravy varením, upraviť tepelne aj pečením alebo grilovaním. Takto pripravený karfiól dostane úplne inú chuť aj arómu a zostáva mu mierne chrumkavá konzistencia. Skvelá príloha či už ku kuracím prsiam pripravených na prírodno alebo aj k cestovinám. Pri tomto spôsobe […]

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Nová E-kniha plná letných receptov

    Nová E-kniha plná letných receptov

    Ak si práve vychutnávate leto mám pre vás skvelú správu, pripravila som pre vás zbierku receptov na toto ročné obdobie, ktoré mi pripomínalo leto, ako som ho trávila v detstve u starej mamy – od tradičných receptov na spracovanie ovocia vo forme zákuskov či koláčov, až po zaváranie a konzervovanie, […]


  • Malinový koláč s pudingom

    Malinový koláč s pudingom

    Tento malinový koláč s pudingom je super rýchlou variantov, ktorú zvládnete celkom bez váženia, len s jedným hrnčekom s objemom 200ml. Puding cesto nielen pekne zafarbí do žlta ale takisto mu dodá na vláčnosti. Sladké cesto skvelo harmonizuje s mierne kyslastými malinami a celkovo chutný recept zvládnuteľný za pár minút. […]


  • Jahodový hrnčekový koláč s bielou čokoládou

    Jahodový hrnčekový koláč s bielou čokoládou

    Tento koláč spája chuť jahôd a bielej čokolády to chutného dezertu. Ja som tentoraz pridala jahody tak do cesta ako aj na oblohu lebo som mala vela jahôd, ale samozrejme, že je môžete ich umiestniť len na ozdobu a v ceste vynechať, výsledok bude takisto lahodný. Tomuto cestu dominuje chuť […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*