Tento pokrm má svôj pôvod v Turecku, kde sa zvykne pripravovať na grile. Jeho prípravu však možno takisto zvládnuť doma v trúbe. Výsledkom je veľmi chutný kebab, zložený z mäsa a baklažánu, ktorý sa podáva tradične s arabských chlebíkom. Kdo nemá, môže použiť aj tortillu.
Videorecept
Aromatický baklažánový Kebab
4
servings10
minutes4
hoursSuroviny
3-4 tenké baklažány (dôležité je aby boli relatívne tenké a mali podlhovastý tvar)
300g mletého mäsa (hovädzie alebo jahňacie)
2-3 rajčiny
2-3 zelené papriky alebo čili
2-3 cibuľe
soľ, čierne korenie, sušené čili (cesnak)
3PL strúhanky
1 žĺtko
Postup
- Baklažán umyjeme a pokrájame na ca. 2cm hrubé kusy (aj so šupkou).
- Grilovaciu alebo normálnu panvicu nahrejeme a na pár kvapkách oleja (pri grilovacej pancivi možno olej úplne vynechať) opečieme narezanou stranou baklažán ca. 3min. z každej strany až dostane hnedastú farbu.
- Potom baklažány pokladáme na tanier a pokvapkáme ich olivovým olejom ako aj dochutíme soľou, čiernym korením prípadne roztlačených strúčikom cesnaku.
- Mäso zmiešame zo strúhankou, dochutíme soľou, čiernym korením a čili a dobre premiešame.
- Potom začneme vrstviť. Každý plát baklažánu dostane vedľa seba malú fašírku z mäsovej zmesy a potom nasleduje opäť baklažán. Toto opakujeme až minieme všetky prísady.
- Do stredu misky dáme rajčiny, ošúpanú cibuľku v kuse a papriky a všetko pokvapkáme olejom. Zakryjeme alobalom a necháme v trúbe pri 200C uzavreté piecť 1,5hod. a odokryté ešte ďaľších 15min.
- Servírujeme na arabskom chlebe. Naňho umiestníme pár kusov baklažánu, mäsa, papriky, rajčiny a upečenej alebo surovej cibuľky. Posypeme ešte sušeným čili a zatočíme ako wrap.
Často kladené otázky
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami
Táto krupicová piškóta je skvelou voľbou rýchleho koláča ktorý je super trvácny a mimoriadne vhodný na výlety či pikniky. Ja som tentoraz pridala sušené hrozienka, vy však môžete pridať akékoľvek sušené ovocie – marhule, slivky, ďatle- alebo ich úplne vynechať. To sušené ovocie je ale chutí skvelo, sú to také […]
-
Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín
Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát. Recept
-
Domáce rezance ako od starej mamy
Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.