Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_baklažánový Kebab (Patlican kebabi)_recept

Aromatický baklažánový Kebab (Patlican kebabi)

Tento pokrm má svôj pôvod v Turecku, kde sa zvykne pripravovať na grile. Jeho prípravu však možno takisto zvládnuť doma v trúbe. Výsledkom je veľmi chutný kebab, zložený z mäsa a baklažánu, ktorý sa podáva tradične s arabských chlebíkom. Kdo nemá, môže použiť aj tortillu.

Videorecept

Aromatický baklažánový Kebab

Recipe by Lydia Argilli
počet porcií

4

servings
čas prípravy

10

minutes
celkový čas varenia

4

hours 

Suroviny

  • 3-4 tenké baklažány (dôležité je aby boli relatívne tenké a mali podlhovastý tvar)

  • 300g mletého mäsa (hovädzie alebo jahňacie)

  • 2-3 rajčiny

  • 2-3 zelené papriky alebo čili

  • 2-3 cibuľe

  • soľ, čierne korenie, sušené čili (cesnak)

  • 3PL strúhanky

  • 1 žĺtko

Postup

  • Baklažán umyjeme a pokrájame na ca. 2cm hrubé kusy (aj so šupkou).
  • Grilovaciu alebo normálnu panvicu nahrejeme a na pár kvapkách oleja (pri grilovacej pancivi možno olej úplne vynechať) opečieme narezanou stranou baklažán ca. 3min. z každej strany až dostane hnedastú farbu.
  • Potom baklažány pokladáme na tanier a pokvapkáme ich olivovým olejom ako aj dochutíme soľou, čiernym korením prípadne roztlačených strúčikom cesnaku.
  • Mäso zmiešame zo strúhankou, dochutíme soľou, čiernym korením a čili a dobre premiešame.
  • Potom začneme vrstviť. Každý plát baklažánu dostane vedľa seba malú fašírku z mäsovej zmesy a potom nasleduje opäť baklažán. Toto opakujeme až minieme všetky prísady.
  • Do stredu misky dáme rajčiny, ošúpanú cibuľku v kuse a papriky a všetko pokvapkáme olejom. Zakryjeme alobalom a necháme v trúbe pri 200C uzavreté piecť 1,5hod. a odokryté ešte ďaľších 15min.
  • Servírujeme na arabskom chlebe. Naňho umiestníme pár kusov baklažánu, mäsa, papriky, rajčiny a upečenej alebo surovej cibuľky. Posypeme ešte sušeným čili a zatočíme ako wrap.

Často kladené otázky

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*