Hovädzie španielské vtáčiky

Hovädzie španielské vtáčiky

Ak máte možnosť si zadovážiť kvalitné hovädzie mäso, najlepšie už filetované na tenké filety, tak je tento pokrm na jeho využitie ako stvorený. Tento postup je ako sa pripravoval u nás doma, možno je vaša varianta trochu odlišná ale pre mňa je toto vrchol slávnostného obeda.

Suroviny:

  • 500g hovädzích filetov
  • 2PL horčice
  • soľ, čierne korenie
  • klobása
  • 100g syrových plátov
  • 4ks kyslej uhorky
  • grilovacie korenie
  • 1 cibuľa
  • (vajíčko uvarené na tvrdo)
  • 200ml vody
  • 2PL zemiakového škrobu
  • čerstvé bylinky

Postup:

  • Hovädzie mäso si nakrájame na tenučko, poprípade pomocou tĺčika vypracujeme na tenký filet. Ak máte možnosť, tak aj mesiar vám môže túto robotu prevziať.
  • Následne mäso okoreníme soľou, čiernym korením a grilovacím korením a výdatne potrieme horčicou.
  • Klobásu pokrájame na menšie kusy, syr takisto na pláty a uhorku na šťvrťky. (ak chcete pridať aj vajíčko tak ho rozkrájame na osminy.
  • Následne na koniec každého filetu dáme kus syru, klobásy a uhorky a zarolujeme. Na záver uzavrieme sponai na mäso, prípadne bezfarebnou niťou.
  • Takto zarilované dáme do hrnca opekať na najvyššej teploty spolu s olejom ca 2 minúty na každej strane, aby sa mäsu uzavreli póry.
  • Pridáme cibuľu a vodu a zavreté necháme dusiť do mäkka. Ja som použila tlakový hrniec a nechala dusiť 1,5 hodiny, ak budete mať normálny hrniec, tak sa doba dusenia trochu predĺži.
  • Potom hotové mäso vyberieme a odložíme stranou, spony či niť odstránime a necháme prikryté oddychovať.
  • Výpek si zlejeme cez sítko do hrnca. V troche studenej vody si roztrepeme zemiakový škrob a potom zmes prilejeme k výpeku.
  • Miešame až vznikne hustá omáčka. Tú dochutíme bylinkami podľa chuti.
  • Španielské vtáčiky servírujeme výdatne poliate šťavu, u nás bola ako príloha tradične ryža.
Newsletter Signup Form
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
12,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

229 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Zvládnite prílohy ako ryža, bulgur a kuskus

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím, ako zvládnuť prípravu príloh, od dokonale nadýchanej ryže až po výdatný bulgur a aromatický kuskus. Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

  • Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Ahojte, minulý rok cez jeseň som akosi dostala chuť vyskúšať kváskovanie, veď pocitovo všetci naokolo vyrábali chutné domáce chlebíky z kvásku a vyzeralo to tak jednoduché. Veľmi ma rýchlo prešlo počiatočné nadšenie keď som asi až na 3. pokus vyrobila kvások, čo vyzeral ako kvások (a nie ako rozmočená múka) […]


  • Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Tieto pečené zemiaky na spôsob amerických zemiakov majú 2 tajné prísady, ktoré ich robia tak jedinečné chuťou. Tou jednou je postrúhaný parmezán, ktorý počas pečenia vytvorí na zemiakoch krásne chrumkavú vrstvu. A tou druhou je sušená cibuľka, krásne aromatická ale nie tak intenzívna ako čerstvá cibuľa. Naozaj skvelá príloha z […]


  • Lahodný hrčekový tvarohový strúhaný koláč na plech

    Lahodný hrčekový tvarohový strúhaný koláč na plech

    Tento lahodný hrnčekový tvarohový strúhaný koláč je nielen ľahko pripravený ale kombinácia chutného maslového kakaového cesta a cheesecake podobnej plnky vás určite uchvátia. Je to okrem toho hrnčekový recept, na váženie si postačíte s hrnčekom z objemom 250ml. Prečo sa oplatí vykúšať tento recept Vyrobiť túto lahodnú pochúťku je radosť […]


  • Skvelá príloha pečený karfiól

    Skvelá príloha pečený karfiól

    Vyskúšali ste už niekedy pečený karfiol? Karfiól možno okrem klasickej prípravy varením, upraviť tepelne aj pečením alebo grilovaním. Takto pripravený karfiól dostane úplne inú chuť aj arómu a zostáva mu mierne chrumkavá konzistencia. Skvelá príloha či už ku kuracím prsiam pripravených na prírodno alebo aj k cestovinám. Pri tomto spôsobe […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*