Kuracie stehná z jedného pekáča

Kuracie stehná z jedného pekáča

Tento pokrm je skvelý ak nechcete zbytočne špiniť veľa riadnu a napriek tomu si dopriať chutnú a plnohodnonú večeru či obed.

Suroviny:

  • 600g kuracích stehien
  • 500g zemiakov
  • 1 rajčina
  • 2 papriky
  • 1 cibuĽa
  • soľ, čierne korenie
  • 1čl grilovacie korenie
  • olej
  • 2 strúčiky cesnaku
  • tymián
  • (brusnice)
  • 100ml vody+ 1ňPl rajčinového pretlaku

Postup:

  • Predhrejme rúru na 200 °C.
  • Kuracie stehná ochutímee soľou, čiernym korením a grilovacím korením.
  • Do veľkéhopekáča vhodíme na kocky nakrájané zemiaky, osminky paradajok a papriky ako aj cibule. Pridáme cesnak v celku a ochutíme zeleninu soľou a čiernym korením.
  • Na pripravenú zeleninu položíme ochutené kuracie stehná.
  • Celý pokrm pokvapkajte ešte trochou olivového oleja, aby bol zlatistý a chrumkavý a podlejte vodou zmiešanou s rajčinovým pyré.
  • Na kuracie mäso a zeleninu položíme vetvičky čerstvého tymiánu. Táto aromatická bylinka dodá pokrmu nádhernú vôňu.
  • Pre sladší nádych môžete pridať takisto brusnice. Dodá im to výraznú chuť a slávnostný nádych.
  • Prikryme zakepakciu misu fóliou a pečieme vo vyhriatej rúre približne 40-45 minút. Na posledných 10 – 15 minút misu otvoríme, aby sa kurča upieklo do chrumkava.
  • Skontrolujeme, či je kurča prepečené a zemiaky mäkké. V prípade potreby môžeee pár minút dopiecť, aby ste dosiahli zlatistú kôrku.
  • Nezabudnite kuracie mäso a zeleninu poliať pri servírovaní trochou lahodnej šťavy.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Plnené lístkové cesto so šunkou

    Plnené lístkové cesto so šunkou

    Toto plnené lístkové cesto je chutným rýchlym snackom, hotový z jedného pekáča za menej ako pol hodinu. Servírovaný so šalátom je to aj chutný obed či večera pripravená celkom bez námahy.


  • Hrnčekové čokoládové rezy s kávou

    Hrnčekové čokoládové rezy s kávou

    Tieto rezy sú fantastickou kombináciou šťavnatej hrnčekovej piškóty a lahodnej čokoládovej šľahačky. Všetko veľmi nenáročné na prípravu a dokonca aj bez váženia. Ak hľadáte zákusok ktorý vyzerá ako z cukrárne ale vy s ním budete mať minimum roboty tak je to výborný recept pre vás. Recept


  • Najchutnejšie slonie slzy

    Najchutnejšie slonie slzy

    Táto roláda má pre mňa nezabudnutelný názov, totiž ako dieťa som naozaj verila, že tam je kus slona a tak som sa mu dosť vyhýbala. To je tak keď ľudia vymyslia také milé pomenovania na sladkosti :). Moje deti ten názov nepoznajú zato si pýtajú tú skvelú roládu s banánom […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*