Tento pokrm je skvelý ak nechcete zbytočne špiniť veľa riadnu a napriek tomu si dopriať chutnú a plnohodnonú večeru či obed.
Suroviny:
- 600g kuracích stehien
- 500g zemiakov
- 1 rajčina
- 2 papriky
- 1 cibuĽa
- soľ, čierne korenie
- 1čl grilovacie korenie
- olej
- 2 strúčiky cesnaku
- tymián
- (brusnice)
- 100ml vody+ 1ňPl rajčinového pretlaku
Postup:
- Predhrejme rúru na 200 °C.
- Kuracie stehná ochutímee soľou, čiernym korením a grilovacím korením.
- Do veľkéhopekáča vhodíme na kocky nakrájané zemiaky, osminky paradajok a papriky ako aj cibule. Pridáme cesnak v celku a ochutíme zeleninu soľou a čiernym korením.
- Na pripravenú zeleninu položíme ochutené kuracie stehná.
- Celý pokrm pokvapkajte ešte trochou olivového oleja, aby bol zlatistý a chrumkavý a podlejte vodou zmiešanou s rajčinovým pyré.
- Na kuracie mäso a zeleninu položíme vetvičky čerstvého tymiánu. Táto aromatická bylinka dodá pokrmu nádhernú vôňu.
- Pre sladší nádych môžete pridať takisto brusnice. Dodá im to výraznú chuť a slávnostný nádych.
- Prikryme zakepakciu misu fóliou a pečieme vo vyhriatej rúre približne 40-45 minút. Na posledných 10 – 15 minút misu otvoríme, aby sa kurča upieklo do chrumkava.
- Skontrolujeme, či je kurča prepečené a zemiaky mäkké. V prípade potreby môžeee pár minút dopiecť, aby ste dosiahli zlatistú kôrku.
- Nezabudnite kuracie mäso a zeleninu poliať pri servírovaní trochou lahodnej šťavy.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Kuracie stehná z jedného pekáča
Tento pokrm je skvelý ak nechcete zbytočne špiniť veľa riadnu a napriek tomu si dopriať chutnú a plnohodnonú večeru či obed. Suroviny: Postup:
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Predjedlo – Figy zapečené s feta syrom
Toto chutné predjedlo je skvelou a rýchlou pochúťkou s jesennou arómou. Na jeho prípravu budete potrebovať minimum surovín aj času a výsledok bude zaručenou lahodkou.
Plnené kuracie prsia za menej ako 30 minút
Tento fantastický pokrm používa celé kuracie prsia. Na to aby sa mäso dobre tepelne upravilo sa najskôr pečie z prudka na panvici a neskôr dopeká v trúbe aby sa aj zvnútra dostatočne upravilo. Celá príprava vám nezaberie viac ako 30 minút a výsledkom budú tieto super šťavnaté kuracie prsia.
Slávnostné hrnčekové rezy s nekatrinkami
Tieto lahodné rezy obsahujú nektarinky tak v ceste ako aj na vrchu rezov. Nielen, že vyzerajú lahodne ale aj naozaj lahodné sú, doslova sa rozplývajú na jazyku. Namiesto nektariniek môžete takisto použiť aj broskyne či marhule. Skvelý nedelný derzert. Recept