Táto trochu neobyčajná veria osích hniezd vznikla na prianie mojích detí, ktoré proste majú radi všetko čokoládové. S cestom sa veľmi dobre pracuje a po upečení je krásne nadýchané a plné chuti.
Suroviny na cesto:
- 1/2 čerstvých kvasníc (20g) +1 PL kr. cukru na kvások
- 2 šálky mlieka izbovej teploty (šálka s objemom 100ml)
- 2 PL masla izbovej teploty
- 3PL kakaa
- 2 vajíčka
- 1/2 šálky kr. cukru
- 5 šálok hl.múky (500g)
- štipka soli
- Voda (ca. 1,5 šálky)
Okrem toho
- mletú škoricu (ca. 4-5PL)
- 2 PL masla izbovej teploty
- 2 Pl kr. (alebo trstinového) cukru
- 1/2 šálky posekaných orechov
- 100g čokolády (tmavej alebo bielej)
Postup:
- V miske si rozdrobíme kvasnice a pridáme cukor. Dobre premiešame a necháme stáť 5 minút pokiaľ sa vytvorí kvások. Podrobný postup na výrobu kvásku nájdete aj tu
- Do inej misky pridáme jedno celé vajíčko ako aj 1 bielko. 1 žĺtko odložíme stranou na neskôr.
- Okrem toho pridáme do misky mlieko, soľ a cukor a dobre premiešame, až sa cukor rozpustí.
- Následne pridáme rozpustené maslo ako aj kakao a múku a vymiesime elastické cesto. Ak je cesto moc suché, pridáme ešte malé množstvo vody (najlepšie po lyžičke). Cesto miesime ca. 5-10 minút.
- Cesto hneď bez státia vyroľujeme na pomúčenej ploche na obdĺžnik.
- Po celej ploche potrieme cesto maslom izbovej teploty a potom posypeme ho výdatne škoricou a cukrom ako aj posekanými orechami.
- Potom cesto zaroľujeme do šúľca. Ten rozrežeme na 12 rovako veľkých dielov.
- Zapekaciu misku vymastíme a orechové hniezda kladieme s dobrým odstupom do zapekacej misky alebo na plech vyložený papierom na pečenie.
- Ja kladiem 3 * 4ks. Potom prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v chlade cez noc kysnúť.
- Necháme piecť pri 200C ca. 20-25 minút do chrumkava.
- Čokoládu roztopíme nad parou a potom každé osie hniezdo namočíme do čokolády.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Kakaové osie hniezda s orechami
Táto trochu neobyčajná veria osích hniezd vznikla na prianie mojích detí, ktoré proste majú radi všetko čokoládové. S cestom sa veľmi dobre pracuje a po upečení je krásne nadýchané a plné chuti. Suroviny na cesto: Okrem toho Postup:
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Kuracie prsia so šampiňónmi do 15 minút
Keď nestíham a chcem mať plnohodnotný obed, rada pripravujem tieto kuracie prsia na šampiňónoch. Chutná a výdatná rýchlovka. Recept
Jednoduchý egrešový koláč z 2 vajíčok
Leto sa nesie v znamení drobného ovocia a mimo bublaniny, Výborný koláč len z 2 vajíčok. Recept
Domáce langoše ako od starej mamy – Videorecept
Celý recept tu Langoše