Tradičná plnená paprika na rajčinovej omáčke

Tradičná plnená paprika na rajčinovej omáčke

Priznám sa, že ako dieťa som mala rada plnenú papriku, ale v skutočnosti len tú plnku. Papriku som vždy hneď ošúpala a odložila stranou. Je sranda, že aj moje deti to tak jedia. Čo som sa ale naučila až postupom času je, že plnka by nemala obsahovať vajíčko. To vajíčko robí plnku zbytočne hutnou, pritom uvarená ryža obsahuje toľko škrobu, že vajíčko vôbec nieje treba na to, aby plnka spolu držala. Škrob z ryže si na to úplne postačí a plnka tak chutí omnoho jemnejšie.

Suroviny:

  • 6 špicatých (alebo klasických) paprík
  • 200g uvarenej ryže
  • 150g hovädzieho mletého mäsa
  • 1 cibuľka
  • soľ, čierne korenie

Na omáčku:

  • 1 cibuľa
  • 500ml rajčinovej šťavy alebo passata
  • 150ml vody
  • 2Pl múky
  • 1 kocka cukru
  • 1 bobkový list
  • 3 zrnká nového korenia
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • Papriky umyjte a osušte. Z paprík odrežte vrcholky a odstráňte semená.
  • V miske zmiešajte uvarenú ryžu a hovädzie mäso a cibuľkou pokrájanou na drobno.
  • Dochuťte soľou a čiernym korením.
  • Naplňte papriky. Každú papriku naplňte zmesou hovädzieho mäsa a ryže tak, aby bola dobre naplnená. Na vrch môžete umiestniť odrezanú špičku papriky.
  • Na omáčku si do veľkého hrnca dajte na troche oleja opekať cibuľku pokrájanú na drobno. Keď dostane sklovitú farbu, poprášte múkou a potom zalejte studenou vodou. Dobre roztrepte, aby zanikli prípadné hrudky.
  • Pridajte rajčinovú šťavu, soľ, čierne korenie, nové korenie, bobkový list a kocku cukru a premiešajte, nechajte zovrieť.
  • Plnené papriky opatrne vložte do vriacej paradajkovej omáčky. Hrniec prikryte a nechajte ich dusiť na miernom ohni približne 30 – 40 minút, alebo kým papriky nezmäknú.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Lahodná brokolicová omáčka na cestoviny

    Lahodná brokolicová omáčka na cestoviny

    Super rýchla omáčka hotová za pár minút. Na to, aby sa varenie urýchly je dôležité brokolicu rozobrať na malé ružičky, tým budú rýchlejšie uvarené.


  • Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Ponúkam inšpiráciu na víkendové pečenie a tým sú tieto fantastické cesnakové juhoslovanské koláče tentoraz so syrom a bylinkami. Ich chuť je veľmi intenzívna a aróma vďaka cesnaku sýta. Veľkou výhodou je aj ich trvanlivosť, aj po 2-3 dňoch chutia skvelo a tak výborným pochutením takisto na oslavy či záhradné slávnosti. […]


  • Černicová ružová poleva

    Černicová ružová poleva

    Možno chcete len ozdobiť rýchlo vašu bábovku či koláč a nechcete siahať po polotovaroch. Upokojím vás, s týmto receptom vôbec nemusíte. Z rozvaru z ovocia, napríklad čučoriedok ale takisto aj malín či černíc si viete vyrobiť takúto skvelú polevu, ktorá nielen dobre vyzerá ale chutí intenzívne po ovocí, ktoré ste […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*