Tradičná plnená paprika na rajčinovej omáčke

Tradičná plnená paprika na rajčinovej omáčke

Priznám sa, že ako dieťa som mala rada plnenú papriku, ale v skutočnosti len tú plnku. Papriku som vždy hneď ošúpala a odložila stranou. Je sranda, že aj moje deti to tak jedia. Čo som sa ale naučila až postupom času je, že plnka by nemala obsahovať vajíčko. To vajíčko robí plnku zbytočne hutnou, pritom uvarená ryža obsahuje toľko škrobu, že vajíčko vôbec nieje treba na to, aby plnka spolu držala. Škrob z ryže si na to úplne postačí a plnka tak chutí omnoho jemnejšie.

Suroviny:

  • 6 špicatých (alebo klasických) paprík
  • 200g uvarenej ryže
  • 150g hovädzieho mletého mäsa
  • 1 cibuľka
  • soľ, čierne korenie

Na omáčku:

  • 1 cibuľa
  • 500ml rajčinovej šťavy alebo passata
  • 150ml vody
  • 2Pl múky
  • 1 kocka cukru
  • 1 bobkový list
  • 3 zrnká nového korenia
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • Papriky umyjte a osušte. Z paprík odrežte vrcholky a odstráňte semená.
  • V miske zmiešajte uvarenú ryžu a hovädzie mäso a cibuľkou pokrájanou na drobno.
  • Dochuťte soľou a čiernym korením.
  • Naplňte papriky. Každú papriku naplňte zmesou hovädzieho mäsa a ryže tak, aby bola dobre naplnená. Na vrch môžete umiestniť odrezanú špičku papriky.
  • Na omáčku si do veľkého hrnca dajte na troche oleja opekať cibuľku pokrájanú na drobno. Keď dostane sklovitú farbu, poprášte múkou a potom zalejte studenou vodou. Dobre roztrepte, aby zanikli prípadné hrudky.
  • Pridajte rajčinovú šťavu, soľ, čierne korenie, nové korenie, bobkový list a kocku cukru a premiešajte, nechajte zovrieť.
  • Plnené papriky opatrne vložte do vriacej paradajkovej omáčky. Hrniec prikryte a nechajte ich dusiť na miernom ohni približne 30 – 40 minút, alebo kým papriky nezmäknú.
Newsletter Signup Form
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
12,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

229 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Zvládnite prílohy ako ryža, bulgur a kuskus

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím, ako zvládnuť prípravu príloh, od dokonale nadýchanej ryže až po výdatný bulgur a aromatický kuskus. Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

  • Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Ahojte, minulý rok cez jeseň som akosi dostala chuť vyskúšať kváskovanie, veď pocitovo všetci naokolo vyrábali chutné domáce chlebíky z kvásku a vyzeralo to tak jednoduché. Veľmi ma rýchlo prešlo počiatočné nadšenie keď som asi až na 3. pokus vyrobila kvások, čo vyzeral ako kvások (a nie ako rozmočená múka) […]


  • Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Tieto pečené zemiaky na spôsob amerických zemiakov majú 2 tajné prísady, ktoré ich robia tak jedinečné chuťou. Tou jednou je postrúhaný parmezán, ktorý počas pečenia vytvorí na zemiakoch krásne chrumkavú vrstvu. A tou druhou je sušená cibuľka, krásne aromatická ale nie tak intenzívna ako čerstvá cibuľa. Naozaj skvelá príloha z […]


  • Lahodný hrčekový tvarohový strúhaný koláč na plech

    Lahodný hrčekový tvarohový strúhaný koláč na plech

    Tento lahodný hrnčekový tvarohový strúhaný koláč je nielen ľahko pripravený ale kombinácia chutného maslového kakaového cesta a cheesecake podobnej plnky vás určite uchvátia. Je to okrem toho hrnčekový recept, na váženie si postačíte s hrnčekom z objemom 250ml. Prečo sa oplatí vykúšať tento recept Vyrobiť túto lahodnú pochúťku je radosť […]


  • Skvelá príloha pečený karfiól

    Skvelá príloha pečený karfiól

    Vyskúšali ste už niekedy pečený karfiol? Karfiól možno okrem klasickej prípravy varením, upraviť tepelne aj pečením alebo grilovaním. Takto pripravený karfiól dostane úplne inú chuť aj arómu a zostáva mu mierne chrumkavá konzistencia. Skvelá príloha či už ku kuracím prsiam pripravených na prírodno alebo aj k cestovinám. Pri tomto spôsobe […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*