Valentínske recept - šišky

Valentínske recept – šišky

Určite to poznáte, láska ide cez žalúdok. Pritom to nemusia byť žiadne komplikované recepty či torty, ktoré potešia. Rozhodla som sa vám v najbližších dňoch ponúknuť zopár chutných receptov, ktorým môžete na sviatok valentína (alebo aj kedykolvek inokedy) potešiť svojích najbližších a kedže je čas fašiangov, tak môj prvý recept na tieto super chutné šišky.

Moje rady k príprave šišiek:

Cesto po upravení do tvaru aký chcete ponechajte aspoň pod hodinu oddychovať

Na pečenie odporúčam použiť namiesto oleja tuj na fritovanie, má vyššiu teplotu zohrievania a takisto sa ľahšie odstraňuje z hrnca, keď vychladne

Nakrájate si papier na pečenie na kocky o veľkosti 10x10cm a nechajte20 šišky na tomto kysnúť, tak zabránite aby sa vám dostala múka do oleja, ktorá by len prihárala a takisto dokážete takto lepšie uschovať tvar šišky pri jej pohybe z prac. plochy do oleja

Hrniec po vložení šišiek zakryte aby cesto pomaly sa tepelne upravovalo aj zvnútra.

Suroviny:

  • 500g múky
  • 20g čerstvých kvasníc
  • 2 vajíčka
  • 150ml mlieka
  • 30g masla izbovej teploty
  • 1čl soli
  • Olej/tuk na vyprážanie
  • 50g práškového cukru + 2 vanilkové cukre

Postup:

  • Začneme prípravou kvásku. Na to si do misky rozdrobíme kvasnice, posypeme ich cukrom a lyžičkou všetko premiešame. Necháme stáť 10 minút až sa vytvorí kvások.
  • Múku si nasypeme do vysokej misy. Pridáme maslo, vajíčka, soľ a náš kvások. Postupne pridávame mlieko a miesením vypracujeme hladké cesto. Nezabudnite miesiť aspoň 10 minút, aby sa z kvásku uvolnil lepok.
  • Následne cesto prikryjeme a necháme aspoň 20 minút oddychovať.
  • Potom ho na pomúčenej pracovnej ploche vyroľujeme na 1cm hrúbku a formičkou vykrajujeme tvar, aký chceme. Ja som zvolila k valentínovi srdiečka.
  • Ja som potom každé srdiečko dala na malý kus papiera na pečenie a keď som vykrojila všetky, tak som ich opäť zakryla a nechala ešte 30 minút oddychovať. Akú má výhodu ich klásť na papier na pečenie namiesto na pomúčenú plochu sa dočítate v mojích radách.
  • Tuk som dala do hrnca a nechala ho zovrieť.
  • Potom som postupne (opatrne) vkladala cesto a hneď po vložení som teplotu znížila na nižšiu a hrniec zakryla. Tak malo cesto sa upiecť nielen zvrchu ale aj zvnútra.
  • Zhruba po 3 minútach treba cesto ešte otočiť a nechať ho doopekať z druhej strany asi ešte 2 minúty.
  • Na záver ho vyberieme z oleja, odkvapkáme prebytočný tuk a ešte horúce šišky som obalila v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.
Newsletter Signup Form
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
12,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

229 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Zvládnite prílohy ako ryža, bulgur a kuskus

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím, ako zvládnuť prípravu príloh, od dokonale nadýchanej ryže až po výdatný bulgur a aromatický kuskus. Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

  • Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Ahojte, minulý rok cez jeseň som akosi dostala chuť vyskúšať kváskovanie, veď pocitovo všetci naokolo vyrábali chutné domáce chlebíky z kvásku a vyzeralo to tak jednoduché. Veľmi ma rýchlo prešlo počiatočné nadšenie keď som asi až na 3. pokus vyrobila kvások, čo vyzeral ako kvások (a nie ako rozmočená múka) […]


  • Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Tieto pečené zemiaky na spôsob amerických zemiakov majú 2 tajné prísady, ktoré ich robia tak jedinečné chuťou. Tou jednou je postrúhaný parmezán, ktorý počas pečenia vytvorí na zemiakoch krásne chrumkavú vrstvu. A tou druhou je sušená cibuľka, krásne aromatická ale nie tak intenzívna ako čerstvá cibuľa. Naozaj skvelá príloha z […]


  • Lahodný hrčekový tvarohový strúhaný koláč na plech

    Lahodný hrčekový tvarohový strúhaný koláč na plech

    Tento lahodný hrnčekový tvarohový strúhaný koláč je nielen ľahko pripravený ale kombinácia chutného maslového kakaového cesta a cheesecake podobnej plnky vás určite uchvátia. Je to okrem toho hrnčekový recept, na váženie si postačíte s hrnčekom z objemom 250ml. Prečo sa oplatí vykúšať tento recept Vyrobiť túto lahodnú pochúťku je radosť […]


  • Skvelá príloha pečený karfiól

    Skvelá príloha pečený karfiól

    Vyskúšali ste už niekedy pečený karfiol? Karfiól možno okrem klasickej prípravy varením, upraviť tepelne aj pečením alebo grilovaním. Takto pripravený karfiól dostane úplne inú chuť aj arómu a zostáva mu mierne chrumkavá konzistencia. Skvelá príloha či už ku kuracím prsiam pripravených na prírodno alebo aj k cestovinám. Pri tomto spôsobe […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*