Valentínske recept - šišky

Valentínske recept – šišky

Určite to poznáte, láska ide cez žalúdok. Pritom to nemusia byť žiadne komplikované recepty či torty, ktoré potešia. Rozhodla som sa vám v najbližších dňoch ponúknuť zopár chutných receptov, ktorým môžete na sviatok valentína (alebo aj kedykolvek inokedy) potešiť svojích najbližších a kedže je čas fašiangov, tak môj prvý recept na tieto super chutné šišky.

Moje rady k príprave šišiek:

Cesto po upravení do tvaru aký chcete ponechajte aspoň pod hodinu oddychovať

Na pečenie odporúčam použiť namiesto oleja tuj na fritovanie, má vyššiu teplotu zohrievania a takisto sa ľahšie odstraňuje z hrnca, keď vychladne

Nakrájate si papier na pečenie na kocky o veľkosti 10x10cm a nechajte20 šišky na tomto kysnúť, tak zabránite aby sa vám dostala múka do oleja, ktorá by len prihárala a takisto dokážete takto lepšie uschovať tvar šišky pri jej pohybe z prac. plochy do oleja

Hrniec po vložení šišiek zakryte aby cesto pomaly sa tepelne upravovalo aj zvnútra.

Suroviny:

  • 500g múky
  • 20g čerstvých kvasníc
  • 2 vajíčka
  • 150ml mlieka
  • 30g masla izbovej teploty
  • 1čl soli
  • Olej/tuk na vyprážanie
  • 50g práškového cukru + 2 vanilkové cukre

Postup:

  • Začneme prípravou kvásku. Na to si do misky rozdrobíme kvasnice, posypeme ich cukrom a lyžičkou všetko premiešame. Necháme stáť 10 minút až sa vytvorí kvások.
  • Múku si nasypeme do vysokej misy. Pridáme maslo, vajíčka, soľ a náš kvások. Postupne pridávame mlieko a miesením vypracujeme hladké cesto. Nezabudnite miesiť aspoň 10 minút, aby sa z kvásku uvolnil lepok.
  • Následne cesto prikryjeme a necháme aspoň 20 minút oddychovať.
  • Potom ho na pomúčenej pracovnej ploche vyroľujeme na 1cm hrúbku a formičkou vykrajujeme tvar, aký chceme. Ja som zvolila k valentínovi srdiečka.
  • Ja som potom každé srdiečko dala na malý kus papiera na pečenie a keď som vykrojila všetky, tak som ich opäť zakryla a nechala ešte 30 minút oddychovať. Akú má výhodu ich klásť na papier na pečenie namiesto na pomúčenú plochu sa dočítate v mojích radách.
  • Tuk som dala do hrnca a nechala ho zovrieť.
  • Potom som postupne (opatrne) vkladala cesto a hneď po vložení som teplotu znížila na nižšiu a hrniec zakryla. Tak malo cesto sa upiecť nielen zvrchu ale aj zvnútra.
  • Zhruba po 3 minútach treba cesto ešte otočiť a nechať ho doopekať z druhej strany asi ešte 2 minúty.
  • Na záver ho vyberieme z oleja, odkvapkáme prebytočný tuk a ešte horúce šišky som obalila v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*