Domáca parená knedľa ako od mojej babky Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk slovensko

Domáca parená knedľa ako od mojej babky

Moja babka pripravovala skvelú parenú knedľú a tak to bol jedem z prvých receptov, čo som sa od nej učila. Vajíčko možno pridať ale môžete aj vynechať. Ja osobne ho rada pridávam k tomuto cesto lebo mu urobí krajšiu, hladšiu konzistenciu. Hlavné je však, aby bolo cesto dobre domastené maslom a dobre premiesené. Ešte jedna rada od mojej mamy, cesto nechávať podkysnúť rovno v nádobe kde budete knedľu napačovať a podliať ju teplou vodou z vodovodu.

Suroviny:

  • 1PL kr. Cukru
  • 1/2 kg polohrubej múky
  • 20g čerstvých kvasníc
  • 100ml mlieka izbovej teploty
  • 30g roztopeného masla
  • 1čl soli
  • (1 vajíčko)
  • poprípade vodu izbovej teploty

Postup:

  • Rozmrvíme droždie, posypeme cukrom a zalejeme mliekom. Dobre premiešame a necháme 10 minút stáť, kým sa nevytvorí kvások.
  • Potom kvások zmiešame s múkou a rozpusteným maslom a postupne pridávame mlieko (prípadne vodu ak treba) a vajíčko, kým nevznikne nelepivé cesto. To miesime aspoň 10 minút, aby sa z múky uvoľnil lepok.
  • Potom cesto vložíme do uzavretej nádoby a necháme 20 minút odpočívať na teplom mieste.
  • Potom cesto prehnetieme a rozdelíme na 2 kusy. Z tých vytvoríme podlhovasté valce. Nádoby v ktorej budeme neskôr knedlu naparovať pripravíme tak, že na dno nádoby nalejeme teplú vodu z kohútika a sítko na naparovanie namastíme a potom ho dáme nad vodu.
  • Na sítko vložíme šulce cesta, prikryjeme a necháme ešte hodinu až hodinu a pol stáť.
  • Potom hrniec začneme nahrievať a parenú buchtu necháme naparovať 15-20 minút, kým sa cesto nezväčší a dostatočne uvarí.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*