Nadýchaná vianočka z 8 prameňov

Často vidím na interne komplikované postupy na zapletanie vianočky. Pred rokmi som však v jednej nemeckej starej kuchárke našla tej úplne najjednoduchší zlepšovák pri ktorom je úplne jedno, či budete zapletať zo 6, 8 či viacerých prameňov, nič komplikované pri tom netreba vedieť.

Suroviny:

  • 500g polohrubej múky
  • ½ kocky droždia
  • 75g kr.cukru
  • 50g kr. cukru
  • 100ml sladkej šlahačkovej smotany
  • 100ml vody
  • 2 vajíčka
  • Štipka soli

Postup

  • Droždie rozdrobte do misky a posypte 1 PL cukru. Dobre premiešajte a nechajte 10 minút odstáť, kým droždie nevytvorí kvások.
  • Vajcia vyšľaháme do peny s cukrom, vanilkovou esenciou a štipkou soli. Pridáme smotanu na šľahanie a krátko spolu vyšľaháme.
  • Potom pridajte kvások a múku a mieste, najlepšie pomocou kuchynského robota, aspoň 10 min, aby sa z múky uvoľnili bielkoviny a vytvorilo sa pružné cesto. Cesto prikryjeme a necháme 1 hodinu odstáť. Na teplom mieste necháme vykysnúť.
  • Potom cesto rozdeľte na 2/3 a 1/3. Z väčšej časti vytvoríme 5 šuľcov či prameňov, z druhého 3 približne 30 cm dlhé pásy. Najprv zapleťte hrubšie pramene do vrkoča. Potom prejdite raz valčekom cez vrchnú časť cesta, aby ste vytvorili trochu plochý vrkoč
  • Potom vytvorte užší vrkoč z 3 tenkých prameňov a položte ich na vrch hrubšieho vrkoča. Opäť dobre potrite žĺtkovou zmesou a nechajte stáť aspoň 15 minút.
  • Medzitým rozohrejte rúru na 180 °C a po 15 min. vložte cesto do rúry a nechajte ho piecť 35 minút do zlatista.
Newsletter Signup Form
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
12,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

229 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Zvládnite prílohy ako ryža, bulgur a kuskus

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím, ako zvládnuť prípravu príloh, od dokonale nadýchanej ryže až po výdatný bulgur a aromatický kuskus. Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

  • Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Ahojte, minulý rok cez jeseň som akosi dostala chuť vyskúšať kváskovanie, veď pocitovo všetci naokolo vyrábali chutné domáce chlebíky z kvásku a vyzeralo to tak jednoduché. Veľmi ma rýchlo prešlo počiatočné nadšenie keď som asi až na 3. pokus vyrobila kvások, čo vyzeral ako kvások (a nie ako rozmočená múka) […]


  • Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Tieto pečené zemiaky na spôsob amerických zemiakov majú 2 tajné prísady, ktoré ich robia tak jedinečné chuťou. Tou jednou je postrúhaný parmezán, ktorý počas pečenia vytvorí na zemiakoch krásne chrumkavú vrstvu. A tou druhou je sušená cibuľka, krásne aromatická ale nie tak intenzívna ako čerstvá cibuľa. Naozaj skvelá príloha z […]


  • Lahodný hrčekový tvarohový strúhaný koláč na plech

    Lahodný hrčekový tvarohový strúhaný koláč na plech

    Tento lahodný hrnčekový tvarohový strúhaný koláč je nielen ľahko pripravený ale kombinácia chutného maslového kakaového cesta a cheesecake podobnej plnky vás určite uchvátia. Je to okrem toho hrnčekový recept, na váženie si postačíte s hrnčekom z objemom 250ml. Prečo sa oplatí vykúšať tento recept Vyrobiť túto lahodnú pochúťku je radosť […]


  • Skvelá príloha pečený karfiól

    Skvelá príloha pečený karfiól

    Vyskúšali ste už niekedy pečený karfiol? Karfiól možno okrem klasickej prípravy varením, upraviť tepelne aj pečením alebo grilovaním. Takto pripravený karfiól dostane úplne inú chuť aj arómu a zostáva mu mierne chrumkavá konzistencia. Skvelá príloha či už ku kuracím prsiam pripravených na prírodno alebo aj k cestovinám. Pri tomto spôsobe […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*