Nepečené pralinky - guľky Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk-2

Nepečené pralinky – guľky

Tieto pralinky sú výborným pohostením pre vašu návštevu. Nebudú vás stáť veľa roboty, nebudete dokonca potrebovať ani len zapnúť trúbu a môžete ich pripraviť aj deň vopred. Okrem toho sú dlho trvácne, uskladnené v chlade vydržia aj týždeň. Použiť môžete akékoľvek piškótové cesto (napríklad zvyšok bábovky) alebo aj maslové keksíky.

Suroviny:

  • 350g maslový keksíkov (prípadne piškóty)
  • 150g masla izbovej teploty
  • c200g jemného krémovitého syra (Lučina/mascarpone)
  • 50g pr cukru

na ozdobu potrebujete:

  • 200g Čokolády (tmavú/bielu)
  • Drobné cukríkové guľky/iné drobné ozdoby

Postup:

  • Keksíky si dáme do veľkého igelitového vrecka, to uzavrieme a valčekom na cesto toľko po keksíkoch prejdeme, až ostanú rozmrvené na jemné omrvinky. Ak použijete bábovku, tak ju proste rozmrzvíte do misky na hladkú zmes.
  • Dáme do misky. Pridáme maslo, jemný krémovitý syr, cukor a rukamy miesime až vznikne homogénna, mierne lepkavá hmota.
  • Ak je cesto príliš lepivé pridáme ešte trochu rozbitých keksíkov, keď moc suché pridáme krémovitý syr.
  • Rukami potom tvarujeme rovnako veľké guľky, tie pokladieme na tanier či plech s odtupom a necháme ich cez noch v chlade tuhnúť.
  • Do hrnca dáme vodu, nad neho umiestníme nerezovú misku a do nej dáme čokoládu. Takto nad parou necháme čokoládu roztopiť.
  • Guľky položíme na mriežku a potom jednotlivo polejeme polevou.
  • Ešte tekutú polevu ozdobíme cukríkami a takto necháme aspoň hodinu ešte tuhnúť v chlade.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Nadýchaná kokosová torta

    Nadýchaná kokosová torta

    Máte chuť na sladkosť, ktorá chuti skvelo aj bez čokolády? Táto kokosová torta obsahuje kokos tak v ceste ako aj v plnke a jej príprava nevyžaduje žiadne hlbkové znalosti v pečení, túto zvládne aj začiatočník.


  • Kuracie prsia na pečenom póre

    Kuracie prsia na pečenom póre

    Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept


  • Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*