Tieto pralinky sú výborným pohostením pre vašu návštevu. Nebudú vás stáť veľa roboty, nebudete dokonca potrebovať ani len zapnúť trúbu a môžete ich pripraviť aj deň vopred. Okrem toho sú dlho trvácne, uskladnené v chlade vydržia aj týždeň. Použiť môžete akékoľvek piškótové cesto (napríklad zvyšok bábovky) alebo aj maslové keksíky.
Suroviny:
- 350g maslový keksíkov (prípadne piškóty)
- 150g masla izbovej teploty
- c200g jemného krémovitého syra (Lučina/mascarpone)
- 50g pr cukru
na ozdobu potrebujete:
- 200g Čokolády (tmavú/bielu)
- Drobné cukríkové guľky/iné drobné ozdoby
Postup:
- Keksíky si dáme do veľkého igelitového vrecka, to uzavrieme a valčekom na cesto toľko po keksíkoch prejdeme, až ostanú rozmrvené na jemné omrvinky. Ak použijete bábovku, tak ju proste rozmrzvíte do misky na hladkú zmes.
- Dáme do misky. Pridáme maslo, jemný krémovitý syr, cukor a rukamy miesime až vznikne homogénna, mierne lepkavá hmota.
- Ak je cesto príliš lepivé pridáme ešte trochu rozbitých keksíkov, keď moc suché pridáme krémovitý syr.
- Rukami potom tvarujeme rovnako veľké guľky, tie pokladieme na tanier či plech s odtupom a necháme ich cez noch v chlade tuhnúť.
- Do hrnca dáme vodu, nad neho umiestníme nerezovú misku a do nej dáme čokoládu. Takto nad parou necháme čokoládu roztopiť.
- Guľky položíme na mriežku a potom jednotlivo polejeme polevou.
- Ešte tekutú polevu ozdobíme cukríkami a takto necháme aspoň hodinu ešte tuhnúť v chlade.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Nepečené pralinky – guľky
Tieto pralinky sú výborným pohostením pre vašu návštevu. Nebudú vás stáť veľa roboty, nebudete dokonca potrebovať ani len zapnúť trúbu a môžete ich pripraviť aj deň vopred. Okrem toho sú dlho trvácne, uskladnené v chlade vydržia aj týždeň. Použiť môžete akékoľvek piškótové cesto (napríklad zvyšok bábovky) alebo aj maslové keksíky. […]
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Krémová tekvicová polievka s krúpami
Táto polievka je fantasticky krémová vďaka pridaniu zemiakov a krúp, ktoré ju krásne zahustia. Nezabudnite tekvici a cibuľke dopriať dostatok času pri opekaní až začnú hnednúť. Oceníte neskôr na omnoho intenzívnejšej chuti polievky. Recept
Zapečené zemiaky na smotane
Tieto lahodné zapečené zemiaky na smotane patria k mojím obľúbeným prílohám k hovädziemu dusenému mäsu. Ich príprava je nenáročná, väčšinu práce prevezme trúba. Recept
20 tipov na uschovávanie ovocia a zeleniny zo záhrady
Leto aj jeseň ponúka bohatú úrodu ovocia a zeleniny. Ale kdo už mal záhradku vie, že väčšina ovocia či zeleniny má len krátku trvácnosť a na to, aby sme mohli mať s úrody čo najviac je dôležité ju aj spracovať a uschovať tak, aby sme s nej mali maximum. Táto […]