Nepečené pralinky – guľky

Tieto pralinky sú výborným pohostením pre vašu návštevu. Nebudú vás stáť veľa roboty, nebudete dokonca potrebovať ani len zapnúť trúbu a môžete ich pripraviť aj deň vopred. Okrem toho sú dlho trvácne, uskladnené v chlade vydržia aj týždeň. Použiť môžete akékoľvek piškótové cesto (napríklad zvyšok bábovky) alebo aj maslové keksíky.

Suroviny:

  • 350g maslový keksíkov (prípadne piškóty)
  • 150g masla izbovej teploty
  • c200g jemného krémovitého syra (Lučina/mascarpone)
  • 50g pr cukru

na ozdobu potrebujete:

  • 200g Čokolády (tmavú/bielu)
  • Drobné cukríkové guľky/iné drobné ozdoby

Postup:

  • Keksíky si dáme do veľkého igelitového vrecka, to uzavrieme a valčekom na cesto toľko po keksíkoch prejdeme, až ostanú rozmrvené na jemné omrvinky. Ak použijete bábovku, tak ju proste rozmrzvíte do misky na hladkú zmes.
  • Dáme do misky. Pridáme maslo, jemný krémovitý syr, cukor a rukamy miesime až vznikne homogénna, mierne lepkavá hmota.
  • Ak je cesto príliš lepivé pridáme ešte trochu rozbitých keksíkov, keď moc suché pridáme krémovitý syr.
  • Rukami potom tvarujeme rovnako veľké guľky, tie pokladieme na tanier či plech s odtupom a necháme ich cez noch v chlade tuhnúť.
  • Do hrnca dáme vodu, nad neho umiestníme nerezovú misku a do nej dáme čokoládu. Takto nad parou necháme čokoládu roztopiť.
  • Guľky položíme na mriežku a potom jednotlivo polejeme polevou.
  • Ešte tekutú polevu ozdobíme cukríkami a takto necháme aspoň hodinu ešte tuhnúť v chlade.
  • Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Ako často sa pýtate ráno – čo ja zas navarím? Stojíte pred chladničkou, hodiny sa míňajú, čas obedu blíži a vás stále ešte neosvietilo. Takéto dni má asi každ´z nás z času na čas, horšie je však keď sa to opakuje pravidelne. Mať plán toho, čo máte navariť je v […]


  • Turecká polievka z červenej šošovice

    Turecká polievka z červenej šošovice

    Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:


  • Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:


  • Mäkkučké Pizza rožky

    Mäkkučké Pizza rožky

    Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*