Výborná príloha – dusený pór s kalerábom

Ak pripravujete pečené mäso či fašírky a hľadáte k tomu chutnú prílohu, tak odporúčam vyskúšať túto. Som raz jedla v jednej reštaurácii a príloha ma ohúrila – chutila lepšie ako hlavný pokrm.

Suroviny:

  • 3-4 veľké póry (biela časť)
  • 1 kaleráb
  • 2 PL múky
  • oregáno
  • 150ml vody
  • 100ml smotany
  • soľ

Suroviny:

  • Pór pokrájame na 1cm hrubé prúžky. 1 veľký kaleráb ušúpeme a pokrájame na malé kúsky alebo kocky.
  • 2Pl masla a trochu oleja zohrejeme v panvici. Pridáme pór tak, aby mal každý kus póru miesto na panvici a pomaly z oboch strán ho orestujeme.
  • Následne pridáme kaleráb a za miešania takisto opekáme 2-3min.
  • Posypeme hladkou múkou a dobre pomiešame.
  • Zalejeme vodou a necháme zovrieť. Potom prikryté dusíme 15 minút na najnižšom ohni.
  • Prilejeme sladkú smotanu a pridáme posekané bylinky.
  • Na záver dochutíme 1čl octu alebo citrónovej šťavy.
  • Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Ako často sa pýtate ráno – čo ja zas navarím? Stojíte pred chladničkou, hodiny sa míňajú, čas obedu blíži a vás stále ešte neosvietilo. Takéto dni má asi každ´z nás z času na čas, horšie je však keď sa to opakuje pravidelne. Mať plán toho, čo máte navariť je v […]


  • Turecká polievka z červenej šošovice

    Turecká polievka z červenej šošovice

    Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:


  • Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:


  • Mäkkučké Pizza rožky

    Mäkkučké Pizza rožky

    Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*