Ak pripravujete pečené mäso či fašírky a hľadáte k tomu chutnú prílohu, tak odporúčam vyskúšať túto. Som raz jedla v jednej reštaurácii a príloha ma ohúrila – chutila lepšie ako hlavný pokrm.
Suroviny:
- 3-4 veľké póry (biela časť)
- 1 kaleráb
- 2 PL múky
- oregáno
- 150ml vody
- 100ml smotany
- soľ
Suroviny:
- Pór pokrájame na 1cm hrubé prúžky. 1 veľký kaleráb ušúpeme a pokrájame na malé kúsky alebo kocky.
- 2Pl masla a trochu oleja zohrejeme v panvici. Pridáme pór tak, aby mal každý kus póru miesto na panvici a pomaly z oboch strán ho orestujeme.
- Následne pridáme kaleráb a za miešania takisto opekáme 2-3min.
- Posypeme hladkou múkou a dobre pomiešame.
- Zalejeme vodou a necháme zovrieť. Potom prikryté dusíme 15 minút na najnižšom ohni.
- Prilejeme sladkú smotanu a pridáme posekané bylinky.
- Na záver dochutíme 1čl octu alebo citrónovej šťavy.
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:
-
Mäkkučké Pizza rožky
Suroviny: Postup: