Skvelý banánový chlieb s lieskovými orechami Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Skvelý banánový chlieb s lieskovými orechami

Krášne šťavnatý banánovy koláč s chrumkavými lieskovcami a kúskami čokolády a to všetko bez váženia. Neváhajte, a vyskúšajte, pochutíte si. Môj hrnček mal 250ml.

Suroviny:

  • 3 zrelé banány (ca. 450g)
  • 1 šálka cukru (ja som použila trstinový pre jeho karamelovú arómu)
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 šálka mlieka
  • 2 šálky múky
  • 1PL korenia Pumpkin Space
  • 1/2 šálky rozpusteného rastlinného tuku/oleja
  • 2 PL zomletých ľanových semiačok +1 PL chia semiačok
  • 5 PL vody
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 šálka lieskových orechov v celku
  • 1 šálka posekanej čokolády
  • 1 PL mletej škorice
  • Štipka soli

Postup:

  • Banány rozmágame vidličkou, pokvapkáme citrónovou šťavou. Potom pridáme cukor a ďalej ich vidličkou miešame až sa cukor kompletne roztopí.
  • Mlieko nahrejeme aj s rastlinným maslom a miešame až sa maslo roztopí.
  • Na jemno zomleté ľanové semiačka zmiešame s vodou a chia semiačkami a necháme 5 minút postáť.
  • Múku preosejeme do misky spolu s pudingovým škrobom. Pridáme soľ, vanilkový cukor a prášok do pečiva.
  • Potom pridáme banánovú zmes a ľanové semiačka ako aj škoricu a perníkové korenie. Premiešame.
  • Na záver posekáme orechy a čokoládové kúsky a tieto primiešame do cesta.
  • Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie a pečieme pri 180C ca. 40 minút.
  • Pred vyklopením z formy necháme najskôr kompletne vychladnúť.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Kokosový koláč s jahodami

    Kokosový koláč s jahodami

    Už ste niekedy vyskúšali kombináciu jahôd a kokosu? Podľa mňa sa tieto 2 suroviny skvelo k sebe hodia a chuťovo dopĺňajú. Tak aj v tomto koláči, ktorý spája intenzívnu chuť kokosu so sviežou chuťou jahôd.


  • Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]


  • Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Tento rok bola sezóna medvedieho cesnaku na Slovensku pomerne skoro (teda aspoň v okolí Bratislavy), ale nie všade. Ja si pestujem medvedí cesnak doma a tam až teraz mi dozrel, tak, že som ho mohla zbierať. Tento šalát je skvelým spôsobom ako medvedí cesnak použiť do chutnej obmeny klasiky. Ak […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*