Haloween torta ‘príšera’

Čokoládová torta s chutnou plnkou s bielou čokolády doplnený o túto skvelú oranžovú farbu.

Suroviny:

  • 4 vajíčka
  • 150g kr. Cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • ½ prášku do pečiva
  • 160g hl.múky
  • 40g kakaa
  • 100ml oleja
  • 100ml vody

Suroviny plnka:

  • 2 šľahačkové smotany
  • 1 stužovač smotany
  • 4PL pr cukru
  • 100g bielej čokolády
  • oranžové potravinové farbivo
  • 50g mascarpone

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šlaháme.
  • Potom pridáme suché komponenty- múku, kakao, prášok do pečiva a dobre premiešame. Následne pridáme vodu a vypracujeme hladké cesto.
  • Cesto vylejeme do 2 menších kruhuvých tortových foriem na pečenie (priemer 20 cm) a pečieme v predhriatej rúre pri 160°C pokiaľ nezačne piškóta voniať (ca 40min.).
  • Potom vyberieme upečené cesto a necháme ho vychladnúť. Keď je korpus studený, vyberieme z formy.
  • Na plnku si vyšľaháme šľahačkovú smotanu do tuha. Medzitým si dáme nad paru zohrievať bielu čokoládu.
  • Keď je šľahačká tuhá, pridáme do nej čokládu ako aj mascarpone syr a premiešame. Na záver pridáme potravinové farbivo, ja rada používam práškové farby , a vypracujeme oranžovú plnku.
  • Tú potom nanesieme na spodný diel cesta, zaťažíme ho druhým dielom a potom zvyšnú plnku pomažeme na vrch ako aj strany cesta.
  • Takto pripravenú tortu dáme chladiť najlepšie na noc.
  • Na záver už len tortu ozdobíme, pričom toto je ponechané na vašej tvorivosti :). Ja som zohnala 2 cukríky v tvare očí, okrem toho vyrobila vlasy z roztopenej tmavej čokolády a zuby z malých keksíkov.
  • Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Ako často sa pýtate ráno – čo ja zas navarím? Stojíte pred chladničkou, hodiny sa míňajú, čas obedu blíži a vás stále ešte neosvietilo. Takéto dni má asi každ´z nás z času na čas, horšie je však keď sa to opakuje pravidelne. Mať plán toho, čo máte navariť je v […]


  • Turecká polievka z červenej šošovice

    Turecká polievka z červenej šošovice

    Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:


  • Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:


  • Mäkkučké Pizza rožky

    Mäkkučké Pizza rožky

    Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*