Čokoládová torta s chutnou plnkou s bielou čokolády doplnený o túto skvelú oranžovú farbu.
Suroviny:
- 4 vajíčka
- 150g kr. Cukru
- 1 vanilkový cukor
- ½ prášku do pečiva
- 160g hl.múky
- 40g kakaa
- 100ml oleja
- 100ml vody
Suroviny plnka:
- 2 šľahačkové smotany
- 1 stužovač smotany
- 4PL pr cukru
- 100g bielej čokolády
- oranžové potravinové farbivo
- 50g mascarpone
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šlaháme.
- Potom pridáme suché komponenty- múku, kakao, prášok do pečiva a dobre premiešame. Následne pridáme vodu a vypracujeme hladké cesto.
- Cesto vylejeme do 2 menších kruhuvých tortových foriem na pečenie (priemer 20 cm) a pečieme v predhriatej rúre pri 160°C pokiaľ nezačne piškóta voniať (ca 40min.).
- Potom vyberieme upečené cesto a necháme ho vychladnúť. Keď je korpus studený, vyberieme z formy.
- Na plnku si vyšľaháme šľahačkovú smotanu do tuha. Medzitým si dáme nad paru zohrievať bielu čokoládu.
- Keď je šľahačká tuhá, pridáme do nej čokládu ako aj mascarpone syr a premiešame. Na záver pridáme potravinové farbivo, ja rada používam práškové farby , a vypracujeme oranžovú plnku.
- Tú potom nanesieme na spodný diel cesta, zaťažíme ho druhým dielom a potom zvyšnú plnku pomažeme na vrch ako aj strany cesta.
- Takto pripravenú tortu dáme chladiť najlepšie na noc.
- Na záver už len tortu ozdobíme, pričom toto je ponechané na vašej tvorivosti :). Ja som zohnala 2 cukríky v tvare očí, okrem toho vyrobila vlasy z roztopenej tmavej čokolády a zuby z malých keksíkov.
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:
-
Mäkkučké Pizza rožky
Suroviny: Postup: