Čokoládová torta s jednoduchou plnkou vyrobenou z praliniek čierny princ. Skvelá kombinácia chuti a naozaj jednoduchá na prípravu.
Suroviny:
- 4 vajíčka
- 150g kr. Cukru
- 1 vanilkový cukor
- ½ prášku do pečiva
- 160g hl.múky
- 40g kakaa
- 100ml oleja
- 100ml vody
Suroviny na plnku
- 10 praliniek čierny princ
- 1 balenie šľahačkovej smotany
- 1 stužovač smotany
- 1 vanilkový cukor
- 200g mascarpone syru
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šlaháme.
- Potom pridáme suché komponenty- múku, kakao, prášok do pečiva a dobre premiešame. Následne pridáme vodu a vypracujeme hladké cesto.
- Cesto vylejeme do kruhovej tortovej vymastenej formy na pečenie (priemer 24 alebo 26cm) a pečieme v predhriatej rúre pri 160°C pokiaľ nezačne piškóta voniať (ca 40min.).
- Potom vyberieme upečené cesto a necháme ho vychladnúť. Keď je korpus studený, prekrojíme ho pozdĺžne na 3 diely.
- Plnku si pripravte podľa tohto postupu.
- Na záver vrstvíme piškótu a plnku.
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:
-
Mäkkučké Pizza rožky
Suroviny: Postup: