Jednoduchý cestovinový šalát s hydinovou salámou

Veľmi jednoduchý šalát. Kombinácia chutí kyslastej uhorky a hydinovej salámy je proste skvelá.

Suroviny:

  • 1 balenie cestovín
  • 1,5 l vody
  • 6Pl majonézy
  • 4PL vody z uvarených uhoriek
  • 1čl horčice
  • 1 cibuľa + 1 jarná cibuľka
  • kus póru
  • 4 uhorky
  • (hydinová saláma)
  • 1 šálka hrášku (mrazený alebo zaváraný)
  • soľ, čierne korenie, cili

Postup:

  • Cestoviny uvaríme v osolenej vode do mäkka a necháme vychladnúť.
  • Na marinádu zmiešame majonézu s uhorkovou šťavou a horčicou a dochutíme soľou, čiernym korením a čili.
  • Následne pokrájame uhorky, pór a cibuľu na drobno a spolu s cestovinymi pridáme k marináde.
  • Ak použijete mrazený hrášok tak ho dáme do misky, pridáme štipku cukru a zalejeme vrelou vodou. Po 3 minútach zlejem z vody a pridáme k šalátu. Pri zaváranom hrášku stačí zliať z tekutiny a pridať k šalátu.
  • Na záver postrúhame hydinovú salámu a pridáme k šalátu.
  • Premiešame a necháme pár hodín stáť v chlade pred servírovaním.
  • Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Ako často sa pýtate ráno – čo ja zas navarím? Stojíte pred chladničkou, hodiny sa míňajú, čas obedu blíži a vás stále ešte neosvietilo. Takéto dni má asi každ´z nás z času na čas, horšie je však keď sa to opakuje pravidelne. Mať plán toho, čo máte navariť je v […]


  • Turecká polievka z červenej šošovice

    Turecká polievka z červenej šošovice

    Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:


  • Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:


  • Mäkkučké Pizza rožky

    Mäkkučké Pizza rožky

    Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*