Veľmi jednoduchý šalát. Kombinácia chutí kyslastej uhorky a hydinovej salámy je proste skvelá.

Suroviny:
- 1 balenie cestovín
- 1,5 l vody
- 6Pl majonézy
- 4PL vody z uvarených uhoriek
- 1čl horčice
- 1 cibuľa + 1 jarná cibuľka
- kus póru
- 4 uhorky
- (hydinová saláma)
- 1 šálka hrášku (mrazený alebo zaváraný)
- soľ, čierne korenie, cili
Postup:
- Cestoviny uvaríme v osolenej vode do mäkka a necháme vychladnúť.
- Na marinádu zmiešame majonézu s uhorkovou šťavou a horčicou a dochutíme soľou, čiernym korením a čili.
- Následne pokrájame uhorky, pór a cibuľu na drobno a spolu s cestovinymi pridáme k marináde.
- Ak použijete mrazený hrášok tak ho dáme do misky, pridáme štipku cukru a zalejeme vrelou vodou. Po 3 minútach zlejem z vody a pridáme k šalátu. Pri zaváranom hrášku stačí zliať z tekutiny a pridať k šalátu.
- Na záver postrúhame hydinovú salámu a pridáme k šalátu.
- Premiešame a necháme pár hodín stáť v chlade pred servírovaním.
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:
-
Mäkkučké Pizza rožky
Suroviny: Postup: