Skvelá čučoriedková torta s čučoriedkovou ganache

Moja mama mala tento rok nevídanú úrodu čučoriedok. Nevedela som sa ich proste dojesť a nedalo mi a vyskúšala som z ních urobiť aj ganache. Veľká dobrota, ktorá mala nielen nádhernú farbu ale aj skvelú chuť. Samozrejme, že namiesto čerstvých, môžete použiť aj mrazené čučoriedky.

Suroviny na tortu:

  • 4 vajíčka
  • 150g kr. Cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 40g kakaa
  • 160g hladkej múky
  • 100ml vody
  • 100ml oleja
  • 200ml džemu (najlepšie čučoriedkového)
  • 200g mascarpone krému + 2PL pr. cukru

Suroviny na ganache:

  • 200g bielej čokolády
  • 200g čučoriedok
  • 3Pl kr. cukru
  • 2PL vody

Postup

  • Trúbu si predhrejeme na 160C.
  • Najskôr si vyšlaháme vajíčka s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šlaháme 2-3minúty.
  • Potom pridáme suché položky – prášok do pečiva, kakao a múku.
  • Okrem toho pridáme 100ml vody a vypracujeme hladké cesto.
  • Tortovu formu vymastíme, cesto do nej nalejeme a pečieme pri 160C ca. 45 minút. Potom cesto necháme vychladnúť a studené cesto uprostred rozrežeme na 3 diely.
  • Na ganache polámeme do misky bielu čokoládu a dáme ju nad paru zohrievať, až sa roztopí.
  • Súbežne dáme čučoriedky do hrnca spolu s cukrom a vodou a necháme variť 10 minút.
  • Keď sú čučoriedky uvarené, prepasirujeme ich cez sitko k bielej čokoláde a dobre premiešame.
  • Vzniknutú ganache necháme trochu vychladnúť.
  • Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom.
  • Tortu začneme vrstviť. Cesto pomažeme mascarpone, marmeládou, zaťažíme cestom a opäť zopakujeme. Vrchný diel už len pomažeme mascarpone.
  • Na vrch nalejeme Ganache a potom ju aj nanesieme po bokoch torty.
  • Necháme aspoň 4 hodiny v chlade predtým, než ju narežeme.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Kokosový koláč s jahodami

    Kokosový koláč s jahodami

    Už ste niekedy vyskúšali kombináciu jahôd a kokosu? Podľa mňa sa tieto 2 suroviny skvelo k sebe hodia a chuťovo dopĺňajú. Tak aj v tomto koláči, ktorý spája intenzívnu chuť kokosu so sviežou chuťou jahôd.


  • Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]


  • Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Tento rok bola sezóna medvedieho cesnaku na Slovensku pomerne skoro (teda aspoň v okolí Bratislavy), ale nie všade. Ja si pestujem medvedí cesnak doma a tam až teraz mi dozrel, tak, že som ho mohla zbierať. Tento šalát je skvelým spôsobom ako medvedí cesnak použiť do chutnej obmeny klasiky. Ak […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*