Moja mama mala tento rok nevídanú úrodu čučoriedok. Nevedela som sa ich proste dojesť a nedalo mi a vyskúšala som z ních urobiť aj ganache. Veľká dobrota, ktorá mala nielen nádhernú farbu ale aj skvelú chuť. Samozrejme, že namiesto čerstvých, môžete použiť aj mrazené čučoriedky.
Suroviny na tortu:
- 4 vajíčka
- 150g kr. Cukru
- 1 vanilkový cukor
- 40g kakaa
- 160g hladkej múky
- 100ml vody
- 100ml oleja
- 200ml džemu (najlepšie čučoriedkového)
- 200g mascarpone krému + 2PL pr. cukru
Suroviny na ganache:
- 200g bielej čokolády
- 200g čučoriedok
- 3Pl kr. cukru
- 2PL vody
Postup
- Trúbu si predhrejeme na 160C.
- Najskôr si vyšlaháme vajíčka s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šlaháme 2-3minúty.
- Potom pridáme suché položky – prášok do pečiva, kakao a múku.
- Okrem toho pridáme 100ml vody a vypracujeme hladké cesto.
- Tortovu formu vymastíme, cesto do nej nalejeme a pečieme pri 160C ca. 45 minút. Potom cesto necháme vychladnúť a studené cesto uprostred rozrežeme na 3 diely.
- Na ganache polámeme do misky bielu čokoládu a dáme ju nad paru zohrievať, až sa roztopí.
- Súbežne dáme čučoriedky do hrnca spolu s cukrom a vodou a necháme variť 10 minút.
- Keď sú čučoriedky uvarené, prepasirujeme ich cez sitko k bielej čokoláde a dobre premiešame.
- Vzniknutú ganache necháme trochu vychladnúť.
- Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom.
- Tortu začneme vrstviť. Cesto pomažeme mascarpone, marmeládou, zaťažíme cestom a opäť zopakujeme. Vrchný diel už len pomažeme mascarpone.
- Na vrch nalejeme Ganache a potom ju aj nanesieme po bokoch torty.
- Necháme aspoň 4 hodiny v chlade predtým, než ju narežeme.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách
Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]
-
Nadýchaná kokosová torta
Máte chuť na sladkosť, ktorá chuti skvelo aj bez čokolády? Táto kokosová torta obsahuje kokos tak v ceste ako aj v plnke a jej príprava nevyžaduje žiadne hlbkové znalosti v pečení, túto zvládne aj začiatočník.
-
Kuracie prsia na pečenom póre
Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept
-
Hrnčekový citrónový koláč s kokosom
Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept