Čo ja zas navarím? S týmito 4 tipmi to už nebude pre vás dilema

Máte rodinku a kladiete si často otázku – čo ja zas navarím?  A ako na potvoru práve vtedy keď to potrebujete, vás proste nič nevie napadnúť a máte pocit, že varíte stále dokola to isté.

S týmito 4 radami budete vedieť, čo navariť

Rada číslo 1

Začnite si spisovať listinu jedál, ktoré mali vo vašej rodine úspech. Pozorujte mesiac či dva stravovacie návyky vo vašej rodine a vždy keď sa nejaký pokrm u vás v rodine ujme a dostanete od detí, či manžela pochvalu, tak si ju poznačte na túto listinu. Je dobré si listinu rozdeliť na 3-4 kategórie – raňajky, hlavné jedlo, dezert, snack. To vám ešte viac uľahší výber, keď zas budete mať dilemu a nebudete mať nápady. Potom len proste prezriete vašú listinu a nebudete sa už viac musieť trápiť touto otázkou.

Rada číslo 2

Majte dobre zásoby trvanlivých potravín. Potraviny ako šošovica, fazuľa, zemiaky, rajčinová omáčka sa dajú skladovať týždne až mesiace a vždy vám poslúžia keď práve nebudete mať nápady čo navariť. Netreba hneď utekať do obchodu, stačí spotrebovať to, čo už máte. Povaľuje sa vám rajčinová omáčka? Skvelé – čo tak napríklad vyrobiť špagety arrabiata či mäsové guľky v rajčinovej omáčke, alebo azda plnenú papriku?

Nezabudnite si tiež stiahnúť moju listinu trvanlivých potravín, čo sa oplat´mať vždy doma. Viac o tom si môžete prečítať tu.

Rada č.  3

Raz do týždňa si prečistite chladničku. To znamená, pre ďaľším nákupom sa najskôr snažte spotrebovať všetky čerstvé potraviny či zvyšky jedál, ktoré ste tam počas týždňa naskladovali. Na mojej stránke www.recepis.sk nájdete aj sekciu len na zvyškové recepty. Je to dôležité a opäť raz už nemusíte riešiť, čo navarím ale už len, čo sa dá spraviť s 1/2 hlávky karfiolu alebo čo chutné viem spraviť z papriky?

Rada č. 4

Je dobré aspoň raz za rok si urobiť veľké upratovanie v špajzi. Povyberať všetký potraviny, ktoré sú v špajzi možno už mesiace a nepoužili ste ich zatiaľ nikdy a vymyslieť, čo z ních možno chutného pripraviť. Kľudne si hľadajte na to inšpiráciu na internete, stačí zadať do vyhľadávača potravinu a recept a zobrazí sa vám množstvo návrhov.  Je dobré skúsiť takto fungovať aspoň 1-2 týždne a tak kreatívne urobiť jarné upratovanie v špajzi a mať tiež hneď aspoň jednú potravinu, okolo ktorej budete tvoriť recept.

Vypočujte si tiež môj podcast k tomu, ako si uľahčíte výber jediel a tak nestrácajte viac času vymýšľaním jediel.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Lahodný zelerový šalát s jablkom a syrom

    Lahodný zelerový šalát s jablkom a syrom

    Zeler sa skvelo chuťovo dá kombinovať s ovocím. Či už s jablkami, ananásom či mandarinkami, táto zelenina krásne toto ovocie chuťovo dopĺňa. Ak ste ešte nevyskúšali, vrelo odporúčam. Takto sa vám tento šalát zaručene podarí – moje tipy Ak chcete krémovejšiu konzistenciu, zvýšte množstvo majonézy alebo kyslej smotany podľa svojich […]


  • Plnený baklažán

    Plnený baklažán

    Ak máte radi baklažán či cuketu, tak určite ste už vyskúšali aj variantu s plnkou. Môj trik spočíva v tom, že baklažán či cuketu najskôr necháme grilovať či piecť na panvici na sucho (bez oleja) až je dužina mäkká a celá zelenina dostane skvelú praženú arómu a až potom ju […]


  • Omáčka na cestoviny Niva bez smotany

    Omáčka na cestoviny Niva bez smotany

    Je to zaujímavé, ale u nás sa Nivová omáčka nikdy nepripravovala zo smotanou a bola tak nielen omnoho menej kalorická ale takisto ľahšia na strávenie. Preto sa chcem o tento recept, kde základ tvorí jednoduchá biela omáčka, aj s vami podeliť. Príprava vám potrvá menej ako 10 minút, stojí to […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*