Vyskúšli ste už niekedy patizón vo forme polievky? Ja až prednedávnom. Patizón sa najskôr marinovaný nechá piecť a poviem vám, to je taká dobrota, že všetky deti si pýtali duplu.
Suroviny:
- 1 patizón
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2malej tekvice hokkaido alebo maslovej
- soľ, čierne korenie
- olej
- tymián, rasca
- 2-3 zemiaky
- 1čl kurkuma korenia
- 200ml smotany
- 1,5l vody alebo vývaru
Postup:
- Začneme prípravou patizónu na pečenie. Na to ho umyjeme, ak je starší ošúpeme, ak mladší ponecháme šupku.
- Potom ho rozpolíme, vydlabeme vnútro a nakoniec patizón pokrájame na kocky asi veľkosti 2x2cm. To isté zopakujeme z tekvicou.
- Patizón a tekvicu dáme do zapekacej nádoby.
- Polejeme olejom, ochutíme soľou, korením, rascou a kmínom ako aj červenou paprikou a premiešame.
- Potom zeleninu pečieme pri 180C ca. 35-40 minút.
- V hrnci si podusíme zeleninu. Zemiaky postrúhame na jemno.
- Po upečení tekvice dáme patizón a tekvicu do hrnca spolu so zemiakmi a zalejeme vodou.
- Necháme zovrieť a potom varíme ešte 20 minút.
- Pridáme ešte kurkumu.
- Rozmixujeme ponorným mixérom a na záver dochutíme šľahačkovou smotanou
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.