Fantastická polievka z pečeného patizónu

Vyskúšli ste už niekedy patizón vo forme polievky? Ja až prednedávnom. Patizón sa najskôr marinovaný nechá piecť a poviem vám, to je taká dobrota, že všetky deti si pýtali duplu.

Suroviny:

  • 1 patizón
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2malej tekvice hokkaido alebo maslovej
  • soľ, čierne korenie
  • olej
  • tymián, rasca
  • 2-3 zemiaky
  • 1čl kurkuma korenia
  • 200ml smotany
  • 1,5l vody alebo vývaru

Postup:

  • Začneme prípravou patizónu na pečenie. Na to ho umyjeme, ak je starší ošúpeme, ak mladší ponecháme šupku.
  • Potom ho rozpolíme, vydlabeme vnútro a nakoniec patizón pokrájame na kocky asi veľkosti 2x2cm. To isté zopakujeme z tekvicou.
  • Patizón a tekvicu dáme do zapekacej nádoby.
  • Polejeme olejom, ochutíme soľou, korením, rascou a kmínom ako aj červenou paprikou a premiešame.
  • Potom zeleninu pečieme pri 180C ca. 35-40 minút.
  • V hrnci si podusíme zeleninu. Zemiaky postrúhame na jemno.
  • Po upečení tekvice dáme patizón a tekvicu do hrnca spolu so zemiakmi a zalejeme vodou.
  • Necháme zovrieť a potom varíme ešte 20 minút.
  • Pridáme ešte kurkumu.
  • Rozmixujeme ponorným mixérom a na záver dochutíme šľahačkovou smotanou

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Kokosový koláč s jahodami

    Kokosový koláč s jahodami

    Už ste niekedy vyskúšali kombináciu jahôd a kokosu? Podľa mňa sa tieto 2 suroviny skvelo k sebe hodia a chuťovo dopĺňajú. Tak aj v tomto koláči, ktorý spája intenzívnu chuť kokosu so sviežou chuťou jahôd.


  • Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]


  • Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Tento rok bola sezóna medvedieho cesnaku na Slovensku pomerne skoro (teda aspoň v okolí Bratislavy), ale nie všade. Ja si pestujem medvedí cesnak doma a tam až teraz mi dozrel, tak, že som ho mohla zbierať. Tento šalát je skvelým spôsobom ako medvedí cesnak použiť do chutnej obmeny klasiky. Ak […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*