Super jednoduchý a tak zdravý pokrm. Ak ste ešte pohánku nevyskúšali, veľmi odporúčam. Je mimoriadne zdravá, ľahká na prípravu a zasýti na veľa hodín. Môžete jesť bez akýchkoľvek pocitov viny. Uvedené množstvo je pre 2 osoby.
Výhody pohánky
Pohánka je medzi rastlinnými potravinami jedinečná tým, že obsahuje všetkých deväť esenciálnych aminokyselín, takže je kompletným zdrojom bielkovín. Vďaka tomu je neoceniteľným doplnkom vegetariánskej a vegánskej stravy, pretože poskytuje vysokokvalitný zdroj bielkovín, ktorý sa vyrovná bielkovinám živočíšneho pôvodu. Okrem toho je pohánkový proteín ľahko stráviteľný a má vyvážený aminokyselinový profil, ktorý podporuje rast, obnovu a celkové zdravie svalov.
Suroviny:
- 100g pohánky
- 150ml vody alebo vývaru
- Soľ, čierne korenie
- 2 väčšie cukety
- 1 kuchynská cibuľa
- petržlenová vňať
- 2 strúčiky cesnaku
- 1čl kurkuma korenia (alebo kari)
- soľ, čierne korenie
- 4-6PL oleja
- strúhaný syr parmezán
Príprava:
- Pohánku krátko opláchneme pod tečúcou vodou a uvaríme podľa základného receptu.
- Nasledovne si ošúpeme cuketu a cibuľu a pokájame ich na tenké plátky.
- Wok alebo veľkú panvicu nahrejeme a pridáme do nej olej. Potom začneme opekať cuketu za občastného miešania. Opekáme na strednom ohni ca. 5-10 minút do zlatista. Okoreníme kurkumou, soľou a čiernym korením.
- Potom k baklažánu pridáme tiež cibuľu a opekáme ešte asi 2-3 minúty.
- Na záver pridáme roztlačený cesnak a na jemno posekanú petržlenovú vňať.
- Ešte teplú zeleninu premiešame s uvarenou pohánkou a na záver posypeme parmezánom.
Začína sa leto a s ním aj oslavy v záhrade a grilovačky. Ak hľadáte inšpiráciu na prílohy ku grilovaniu, či ľahké chutné šaláty, tak sa nezabudnite prihlásiť na odber môjho newslettru a dostanete odomňa túto e-kuchársku knihu s mnohými chutnými receptami ZADARMO.
Tu- Prihlásenie na newslettru pomocou môjho kontaktného formulára.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Pohánka s pečenou cuketou
Super jednoduchý a tak zdravý pokrm. Ak ste ešte pohánku nevyskúšali, veľmi odporúčam. Je mimoriadne zdravá, ľahká na prípravu a zasýti na veľa hodín. Môžete jesť bez akýchkoľvek pocitov viny. Uvedené množstvo je pre 2 osoby.Výhody pohánkyPohánka je medzi rastlinnými potravinami jedinečná tým, že obsahuje všetkých deväť esenciálnych aminokyselín, takže […]
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Čučoriedkový tarte z 2 vajíčok
Tento tarte je skvelou voľou ak chcete rýchly a chutný múčnik a pritom spracovať väčšie množstvo ovocia. Základné maslové cesto je super jednoduché a pozostáva len zo 4 surovín. Na oblohu môžete použiť tak čerstvé ako aj mrazené ovocie.
Šalát s chlebovými krutónmi a syrom
Tento šalát som spoznala u našich známych pri spoločnom grilovaní a bol taký skvelý, že som si hneď vypýtala recept. Okrem výbornej chuti sa mi páčila možnosť využitia staršieho pečiva do niečoho chutného.
Najlepší dezert z tekvice – hokkaido so škoricou
Možno sa vám žiada sladké ale nechcete siahnuť po sladkostiach? A čo tak si pripraviť tento super jednoduchý dezert z tekvice hokkaido. Sladkosť si môžete sami určiť a namiesto cukru použiť med či iné zdravšie sladidlo. Hlavnú chuť preberie však tento dezert zo škorice ako aj zo sušeného ovocia. A […]