Super jednoduchý a tak zdravý pokrm. Ak ste ešte pohánku nevyskúšali, veľmi odporúčam. Je mimoriadne zdravá, ľahká na prípravu a zasýti na veľa hodín. Môžete jesť bez akýchkoľvek pocitov viny. Uvedené množstvo je pre 2 osoby.
Suroviny:
- 100g pohánky
- 150ml vody alebo vývaru
- Soľ, čierne korenie
- 2 väčšie cukety
- 1 kuchynská cibuľa
- petržlenová vňať
- 2 strúčiky cesnaku
- 1čl kurkuma korenia (alebo kari)
- soľ, čierne korenie
- 4-6PL oleja
- strúhaný syr parmezán
Príprava:
- Pohánku krátko opláchneme pod tečúcou vodou a uvaríme podľa základného receptu.
- Nasledovne si ošúpeme cuketu a cibuľu a pokájame ich na tenké plátky.
- Wok alebo veľkú panvicu nahrejeme a pridáme do nej olej. Potom začneme opekať cuketu za občastného miešania. Opekáme na strednom ohni ca. 5-10 minút do zlatista. Okoreníme kurkumou, soľou a čiernym korením.
- Potom k baklažánu pridáme tiež cibuľu a opekáme ešte asi 2-3 minúty.
- Na záver pridáme roztlačený cesnak a na jemno posekanú petržlenovú vňať.
- Ešte teplú zeleninu premiešame s uvarenou pohánkou a na záver posypeme parmezánom.


Začína sa leto a s ním aj oslavy v záhrade a grilovačky. Ak hľadáte inšpiráciu na prílohy ku grilovaniu, či ľahké chutné šaláty, tak sa nezabudnite prihlásiť na odber môjho newslettru a dostanete odomňa túto e-kuchársku knihu s mnohými chutnými receptami ZADARMO.
Tu- Prihlásenie na newslettru pomocou môjho kontaktného formulára.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Jednoduché plundrované pagáče
Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]
-
Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’
Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]
-
Zemiakové placky z uvarených zemiakov
Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup: