Moje deti majú momentálne veľkú záľubu v tom, že chodia dobrovolne zbierať ovocie do záhrady aby si potom vyrobili z neho Milkschake. Teší má ich zvýšená motivácia o záhradné práce 🙂 a ešte k tomu dostanem vždy jeden pohár takejto dobroty, takže nemám sa na čo sťažovať. Možno máte chuť vyskúšať aj s vašími ratoslesťami.

Suroviny (na ca.4 poháre)
- 500ml mlieka (najlepšie studené)
- 100g jemného tvarohu
- 2 banány
- 100g čučoriedok
- (1Pl medu alebo cukru alebo úplne vynechať)
- (kocky ľadu)
Postup:
- Do vysokej misky dáme mlieko s tvarohom.
- Pridáme tiež banány porájané na menšie, čučoriedky prípadne dochutíme medom alebo cukrom.
- Ak chcete naozaj studený shake, pridajte aj zopár kociek Ľadu.
- Rozmixujte ponorným mixérom do penista, ca.3-5 minút.
- Môžete servírovať.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Jednoduché plundrované pagáče
Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]
-
Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’
Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]
-
Zemiakové placky z uvarených zemiakov
Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup: