Jednoduché nepečené Salko rezy z bebe keksov

Výhoda týchto rezov je nielen rýchla príprava bez pečenia ale tiež ich možno servírovať chladené, čo je práve pri letných mesiacoch výhodou. Ja osobne používam klasické maslové keksíky (celozrnné) ale ak použijete napríklad Marína keksy alebo kakaové, tak môžete dodať týmto rezom novú nôtu. Môj plech mal 20x15cm.

Suroviny:

  • 1 balenie maslových keksov (Bebe)
  • 1 konzerva salka
  • 1 šľahačková smotana
  • 1 stužovač šľahačky
  • 6 PL pr. cukru
  • 50g masla izbovej teploty
  • 1 vanilkový cukor

Postup:

  • Začneme prípravou plnky. Na to vyšľaháme najskôr šľahačkovú smotanu s cukrom a stužovačom do tuhej peny.
  • Primiešame maslo ako aj Salko. Na záver pridáme vanilkový cukor.
  • Začneme vrstviť. Na spodok formy dáme maslové keksy, na to nalejeme časť plnky.
  • Opäť nasledujú kesky a plnka a na záver tretia vrstva keksov a plnky.
  • 4 keksy si odložte stranou a rozmrvte ich na jemné omrkvinky.
  • Nimi posyte povrch rezov.
  • Takto pripravené ich necháme cez noc oddychovať v chlade. To dlhšie čakanie je dôležité. Kekšíky sa musia plnkou nasiaknúť.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Jednoduché plundrované pagáče

    Jednoduché plundrované pagáče

    Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]


  • Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]


  • Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*