Takúto tortu som raz vyskúšala v jednej nemeckej cukrárni a zaujmienila si ju pripraviť aj doma. Je trochu pracnejšia ale svojích hostí ňou určite ohúrite. Výborná torta na slávnostné príležitosti. Propravovala som v tortovej forme s polomerom 24cm.
Suroviny na cesto:
- 3 vajíčka
- 1/2 hrnčeka cukru
- 3 PL kakaa
- 2 PL vody
- 1 hrnček hl. múky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 hrnčeka oleja
Suroviny na plnku
- 750ml jogurtu (najlepšie kokosového kvôli jeho aróme)
- 100g bielej čokolády
- 100g pr. cukru
- 1 balenie drtenej želatíny + 2PL vody
- 8ks mini-veterníčkov (kupujem ako hotový mrazený produkt)
- (50g postrúhaného kokosu)
Ostatné suroviny:
- 150g ríbezlí (použila som mrazené)
- 4PL kr. cukru
- 250ml vody
- 1 balenie tortového želé (červené)
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Postupne pridávame olej a ďalej šľaháme.
- Potom pridáme kakao, múku, prášok do pečiva vodu a vypracujeme hladké cesto.
- Takto pripravené cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy a pečieme pri 160C ca. 45 minút.
- Po upečení necháme vychladnúť a potom vyberieme z formy. Okolo cesta umiestníme cukrárenskú obruč.
- Bielu čokoládu dáme do misky a tú umiestníme nad hrniec s vodou. Necháme nad parou roztopiť.
- Želatínu nasypeme do hrnca, pridáme vodu a necháme nabopnať.
- V miske si zmiešame (kokosový) jogurt, a cukor. Pridáme vychladnutú čokoládu.
- Želatínu krátko nadhrejeme aby sa roztopila a potom do nej pridáme za lyžicu plnky. Rozmiešame a následne prilejeme k zvyšnej plnke. Tento postup zabráni zlému rozloženiu zelatíny. Kdo chce môže do plnky pridať tiež nastrúhaný kokos.
- Nalejeme do tortovej formy a potom do takto pripravenej plnky vložíme naše veterníčky, vždy s odstupom.
- Dáme aspoň na 2 hodiny, optimálne na noc, stuhnúť.
- Ríbezle dáme do hrnca spolu s vodou, cukrom a želé. Varíme za stáleho miešania do zovretia, potom odoberieme z ohňa a dáme 15 minút vychladnúť.
- Nalejeme na stuhnutú plnku a opäť dáme na 2 hodiny chladiť.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Domáce rezance ako od starej mamy
Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.
-
Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín
Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?
-
Šťavnaté rezy Margot
Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]