Slávnostná torta s mini veterníčkami schovanými v plnke

Takúto tortu som raz vyskúšala v jednej nemeckej cukrárni a zaujmienila si ju pripraviť aj doma. Je trochu pracnejšia ale svojích hostí ňou určite ohúrite. Výborná torta na slávnostné príležitosti. Propravovala som v tortovej forme s polomerom 24cm.

Suroviny na cesto:

  • 3 vajíčka
  • 1/2 hrnčeka cukru
  • 3 PL kakaa
  • 2 PL vody
  • 1 hrnček hl. múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1/2 hrnčeka oleja

Suroviny na plnku

  • 750ml jogurtu (najlepšie kokosového kvôli jeho aróme)
  • 100g bielej čokolády
  • 100g pr. cukru
  • 1 balenie drtenej želatíny + 2PL vody
  • 8ks mini-veterníčkov (kupujem ako hotový mrazený produkt)
  • (50g postrúhaného kokosu)

Ostatné suroviny:

  • 150g ríbezlí (použila som mrazené)
  • 4PL kr. cukru
  • 250ml vody
  • 1 balenie tortového želé (červené)

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Postupne pridávame olej a ďalej šľaháme.
  • Potom pridáme kakao, múku, prášok do pečiva vodu a vypracujeme hladké cesto.
  • Takto pripravené cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy a pečieme pri 160C ca. 45 minút.
  • Po upečení necháme vychladnúť a potom vyberieme z formy. Okolo cesta umiestníme cukrárenskú obruč.
  • Bielu čokoládu dáme do misky a tú umiestníme nad hrniec s vodou. Necháme nad parou roztopiť.
  • Želatínu nasypeme do hrnca, pridáme vodu a necháme nabopnať.
  • V miske si zmiešame (kokosový) jogurt, a cukor. Pridáme vychladnutú čokoládu.
  • Želatínu krátko nadhrejeme aby sa roztopila a potom do nej pridáme za lyžicu plnky. Rozmiešame a následne prilejeme k zvyšnej plnke. Tento postup zabráni zlému rozloženiu zelatíny. Kdo chce môže do plnky pridať tiež nastrúhaný kokos.
  • Nalejeme do tortovej formy a potom do takto pripravenej plnky vložíme naše veterníčky, vždy s odstupom.
  • Dáme aspoň na 2 hodiny, optimálne na noc, stuhnúť.
  • Ríbezle dáme do hrnca spolu s vodou, cukrom a želé. Varíme za stáleho miešania do zovretia, potom odoberieme z ohňa a dáme 15 minút vychladnúť.
  • Nalejeme na stuhnutú plnku a opäť dáme na 2 hodiny chladiť.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Domáce rezance ako od starej mamy

    Domáce rezance ako od starej mamy

    Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.


  • Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín

    Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín

    Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?


  • Šťavnaté rezy Margot

    Šťavnaté rezy Margot

    Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*