Vyskúšali ste už biely mak? Na rozdiel od modrého maku má tento veľmi intenzívnu chuť, pripomínajúci trochu pomleté opražené orechy. Táto bublanina je ray dva hotová a bez váženia. Postačí vám hrnček s objemom 250ml. Ja som do nej použila zvyšok zamrazených ríbezl´, čo mi ostali z leta, ale samozrejme, že aj iné drobné ovocie, ako maliny, či jahody, čučoriedky, marhuľa sa tiež výborne hodia. Plech mal rozmer 33*25cm.
Suroviny:
- 3 vajíčka
- 1/2 šálky kr.cukru
- 1šálka bieleho jogurtu
- 1/2 šálky oleja
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 šálky pomletého (bieleho) maku
- 1 šálka preosiatej polohrubej múky
- 1 šálka drobného ovocia
Postup:
- Trúbu si necháme predhrievať na 160C.
- Do misky dáme vajíčka a cukor a vyšľaháme ich do penista.
- Pridáme olej a ďalej šľaháme.
- Potom pridáme jogurt, múku a prášok do pečiva ako aj mak a premiešame. Cesto nalejeme na plech.
- Potom ovocie (ríbezle) rozložíme rovnomerne na cesto a necháme ho piecť po dobu ca. 30 minút do zlatista.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadnite sem
Novinky
Hrnčeková maková bublanina z bieleho maku
Vyskúšali ste už biely mak? Na rozdiel od modrého maku má tento veľmi intenzívnu chuť, pripomínajúci trochu pomleté opražené orechy. Táto bublanina je ray dva hotová a bez váženia. Postačí vám hrnček s objemom 250ml. Ja som do nej použila zvyšok zamrazených ríbezl´, čo mi ostali z leta, ale samozrejme, […]
Novinka
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€
Viac o kurze Buchty nájdete tu
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Nová E-kniha plná letných receptov
Ak si práve vychutnávate leto mám pre vás skvelú správu, pripravila som pre vás zbierku receptov na toto ročné obdobie, ktoré mi pripomínalo leto, ako som ho trávila v detstve u starej mamy – od tradičných receptov na spracovanie ovocia vo forme zákuskov či koláčov, až po zaváranie a konzervovanie, […]
-
Videorecept- Hovädzie mäso s rajčinovou omáčkou
-
Super rýchla kuracia čína
Koľkokrát som sedela v čínskej reštike a vychutnávala si to ich super šťavnaté kuracie mäso so zeleninou. Až som zistila ako ľahko sa to dá pripraviť aj doma. Recept
-
Jarné rolky bez cesta
Tieto skvelé rolky sú vyrobené na spôsob jarných roliek ale s tým rozdielom, že cesto ani ryžový papier nepotrebujú. Túto funkciu prevezme šalátový list. Chutné jednohubky na švédske stoly či na grilovanie, ktoré mimoriadne pekne vyzerajú. Recept