Vyskúšali ste už biely mak? Na rozdiel od modrého maku má tento veľmi intenzívnu chuť, pripomínajúci trochu pomleté opražené orechy. Táto bublanina je ray dva hotová a bez váženia. Postačí vám hrnček s objemom 250ml. Ja som do nej použila zvyšok zamrazených ríbezl´, čo mi ostali z leta, ale samozrejme, že aj iné drobné ovocie, ako maliny, či jahody, čučoriedky, marhuľa sa tiež výborne hodia. Plech mal rozmer 33*25cm.

Suroviny:
- 3 vajíčka
- 1/2 šálky kr.cukru
- 1šálka bieleho jogurtu
- 1/2 šálky oleja
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 šálky pomletého (bieleho) maku
- 1 šálka preosiatej polohrubej múky
- 1 šálka drobného ovocia
Postup:
- Trúbu si necháme predhrievať na 160C.
- Do misky dáme vajíčka a cukor a vyšľaháme ich do penista.
- Pridáme olej a ďalej šľaháme.
- Potom pridáme jogurt, múku a prášok do pečiva ako aj mak a premiešame. Cesto nalejeme na plech.
- Potom ovocie (ríbezle) rozložíme rovnomerne na cesto a necháme ho piecť po dobu ca. 30 minút do zlatista.
-
Adventná súťaž o skvelé ceny
Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]
-
Tekvicová krémová polievka
Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:
-
Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut
Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:
-
Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed
Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:
-
Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou
Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]