Tento pokrm je nielen diétny ale tiež tak jednoduchý na prípravu – všetky suroviny treba dať do pekáča, zaliať omáčkou a zakryté nechať zapekať hodinu v trúbe. Ryba sa doslova bude rozplývať na jazyku.
Suroviny:
- 400g rybacích filetov /napríklad losos
- 500g zemiakov
- 1/2 šálky mrazeného hrášku
- 2PL masla
- 2 PL hl. múky
- 250ml vody, 200ml šľahačkovej smotany
- soľ, čierne korenie, 1čl sušeného cesnaku
- 30g strúhaného parmezánu
- kôpor
Postup:
- Začneme prípravou omáčky. Na to zohrejeme v panvici maslo a múku, sekúnd ich popražíme a potom zalejeme vodou a šľahačkovou smotanou. Dobre premiešame až vznikne hladká omáčka. Primiešame parmezán.
- Pekáč vymažeme a na dno pokrájame časť zemiakov na plátky, osolíme a dochutíme čiernym korením, cesnakom a potom pridáme hrášok a rybu pokrájanú na menšie kocky. Túto takisto osolíme.
- Zalejeme omáčkou a dáme zapekať pri 180C na ca. 35 minút.
- Na záver posypeme kôprom.
-
Adventná súťaž o skvelé ceny
Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]
-
Tekvicová krémová polievka
Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:
-
Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut
Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:
-
Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed
Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:
-
Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou
Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]