Zapečná ryba so zeleninou

Tento pokrm je nielen diétny ale tiež tak jednoduchý na prípravu – všetky suroviny treba dať do pekáča, zaliať omáčkou a zakryté nechať zapekať hodinu v trúbe. Ryba sa doslova bude rozplývať na jazyku.

Suroviny:

  • 400g rybacích filetov /napríklad losos
  • 500g zemiakov
  • 1/2 šálky mrazeného hrášku
  • 2PL masla
  • 2 PL hl. múky
  • 250ml vody, 200ml šľahačkovej smotany
  • soľ, čierne korenie, 1čl sušeného cesnaku
  • 30g strúhaného parmezánu
  • kôpor

Postup:

  • Začneme prípravou omáčky. Na to zohrejeme v panvici maslo a múku, sekúnd ich popražíme a potom zalejeme vodou a šľahačkovou smotanou. Dobre premiešame až vznikne hladká omáčka. Primiešame parmezán.
  • Pekáč vymažeme a na dno pokrájame časť zemiakov na plátky, osolíme a dochutíme čiernym korením, cesnakom a potom pridáme hrášok a rybu pokrájanú na menšie kocky. Túto takisto osolíme.
  • Zalejeme omáčkou a dáme zapekať pri 180C na ca. 35 minút.
  • Na záver posypeme kôprom.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Ponúkam inšpiráciu na víkendové pečenie a tým sú tieto fantastické cesnakové juhoslovanské koláče tentoraz so syrom a bylinkami. Ich chuť je veľmi intenzívna a aróma vďaka cesnaku sýta. Veľkou výhodou je aj ich trvanlivosť, aj po 2-3 dňoch chutia skvelo a tak výborným pochutením takisto na oslavy či záhradné slávnosti. […]


  • Černicová ružová poleva

    Černicová ružová poleva

    Možno chcete len ozdobiť rýchlo vašu bábovku či koláč a nechcete siahať po polotovaroch. Upokojím vás, s týmto receptom vôbec nemusíte. Z rozvaru z ovocia, napríklad čučoriedok ale takisto aj malín či černíc si viete vyrobiť takúto skvelú polevu, ktorá nielen dobre vyzerá ale chutí intenzívne po ovocí, ktoré ste […]


  • Ako pripraviť belgické Vafle – Videorecept

    Ako pripraviť belgické Vafle – Videorecept

    Celý recept nájdete tu Belgické wafle


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*