Tieto srdiečka z jednoduchého maslového cesta sú krásne krehké a ich príprava vám nezaberie veľa času. Na inšpiráciu som použila recept mojej starej mamy na mrežovník.
Potrebujete:
- 125g masla izbovej teploty
- 1 vajíčko
- 50g pr. cukru
- 200g hl. múky
- 2PL bieleho jogurtu (kyslej smotany)
- Jahodová marmeláda
Postup:
- Vajíčka zmiešame s cukrom.
- Pridáme maslo, múku a jogurt a vypracujeme hladké cesto.
- To zavinieme do potravinovej fólie a dáme na pol hodinu chladiť.
- Cesto potom rozdelíme na 2 diely a vygúľame prvú polovičku cesta na pracovnej ploche.
- Vykrojíme srdiečka, tieto kladieme na plech vyložený papierom na pečenie a potom na každé srdiečko položíme za 1 PL marmelády ktorú rozotrieme, nesmie však byť na krajoch cesta.
- Zvyšné cesto vygúľame a urobíme mriežku. Ja mám na to vykrajovačku ale takisto možno urobiť klasicky tenké pruhy a tieto klásť na srdiečka.
- Na záver odkrojíme formičkou nadbytočné cesto z mriežky.
- Pečieme pri 180C ca. 15 minút do zlatista.
Veľká novinka
Už čoskoro si môžete sériu článkov k téme Timemanagement a organizácii dňa popri deťoch vypočuť aj na mojom novom podcaste pre zaneprázdnené mamičky!
Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.
-
Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami
Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti […]
-
Plnená viedenská roštenka
Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti. Suroviny: Postup:
-
Ľahký uhorkový šalát s cícerom
Tento šalát som prednedávnom skúsila na jednej oslave a doslova ma dostal. Nevedela som sa ho dojesť, i keď popravde mňa by nikdy nenapadlo kombinovať uhorky s cícerom, ale to bola dobrota. Suroviny: Postup:
Pingback: 5 skvelých receptov na valentínske pečenie - recepis.sk - Keď tradície chutia