Tieto srdiečka z jednoduchého maslového cesta sú krásne krehké a ich príprava vám nezaberie veľa času. Na inšpiráciu som použila recept mojej starej mamy na mrežovník.
Potrebujete:
- 125g masla izbovej teploty
- 1 vajíčko
- 50g pr. cukru
- 200g hl. múky
- 2PL bieleho jogurtu (kyslej smotany)
- Jahodová marmeláda
Postup:
- Vajíčka zmiešame s cukrom.
- Pridáme maslo, múku a jogurt a vypracujeme hladké cesto.
- To zavinieme do potravinovej fólie a dáme na pol hodinu chladiť.
- Cesto potom rozdelíme na 2 diely a vygúľame prvú polovičku cesta na pracovnej ploche.
- Vykrojíme srdiečka, tieto kladieme na plech vyložený papierom na pečenie a potom na každé srdiečko položíme za 1 PL marmelády ktorú rozotrieme, nesmie však byť na krajoch cesta.
- Zvyšné cesto vygúľame a urobíme mriežku. Ja mám na to vykrajovačku ale takisto možno urobiť klasicky tenké pruhy a tieto klásť na srdiečka.
- Na záver odkrojíme formičkou nadbytočné cesto z mriežky.
- Pečieme pri 180C ca. 15 minút do zlatista.
Veľká novinka
Už čoskoro si môžete sériu článkov k téme Timemanagement a organizácii dňa popri deťoch vypočuť aj na mojom novom podcaste pre zaneprázdnené mamičky!

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Jednoduché plundrované pagáče
Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]
-
Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’
Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]
-
Zemiakové placky z uvarených zemiakov
Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup:
Pingback: 5 skvelých receptov na valentínske pečenie - recepis.sk - Keď tradície chutia