Valentínske srdiečka z maslového cesta_lydia Argilli_ Food photography_recepis.sk

Valentínske srdiečka z maslového cesta

Tieto srdiečka z jednoduchého maslového cesta sú krásne krehké a ich príprava vám nezaberie veľa času. Na inšpiráciu som použila recept mojej starej mamy na mrežovník.

Potrebujete:

  • 125g masla izbovej teploty
  • 1 vajíčko
  • 50g pr. cukru
  • 200g hl. múky
  • 2PL bieleho jogurtu (kyslej smotany)
  • Jahodová marmeláda

Postup:

  • Vajíčka zmiešame s cukrom.
  • Pridáme maslo, múku a jogurt a vypracujeme hladké cesto.
  • To zavinieme do potravinovej fólie a dáme na pol hodinu chladiť.
  • Cesto potom rozdelíme na 2 diely a vygúľame prvú polovičku cesta na pracovnej ploche.
  • Vykrojíme srdiečka, tieto kladieme na plech vyložený papierom na pečenie a potom na každé srdiečko položíme za 1 PL marmelády ktorú rozotrieme, nesmie však byť na krajoch cesta.
  • Zvyšné cesto vygúľame a urobíme mriežku. Ja mám na to vykrajovačku ale takisto možno urobiť klasicky tenké pruhy a tieto klásť na srdiečka.
  • Na záver odkrojíme formičkou nadbytočné cesto z mriežky.
  • Pečieme pri 180C ca. 15 minút do zlatista.

Veľká novinka

Už čoskoro si môžete sériu článkov k téme Timemanagement a organizácii dňa popri deťoch vypočuť aj na mojom novom podcaste pre zaneprázdnené mamičky!

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Jednoduché plundrované pagáče

    Jednoduché plundrované pagáče

    Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]


  • Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]


  • Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup:


One Comment

  1. Pingback: 5 skvelých receptov na valentínske pečenie - recepis.sk - Keď tradície chutia

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*