Valentínske srdiečka z maslového cesta

Tieto srdiečka z jednoduchého maslového cesta sú krásne krehké a ich príprava vám nezaberie veľa času. Na inšpiráciu som použila recept mojej starej mamy na mrežovník.

Potrebujete:

  • 125g masla izbovej teploty
  • 1 vajíčko
  • 50g pr. cukru
  • 200g hl. múky
  • 2PL bieleho jogurtu (kyslej smotany)
  • Jahodová marmeláda

Postup:

  • Vajíčka zmiešame s cukrom.
  • Pridáme maslo, múku a jogurt a vypracujeme hladké cesto.
  • To zavinieme do potravinovej fólie a dáme na pol hodinu chladiť.
  • Cesto potom rozdelíme na 2 diely a vygúľame prvú polovičku cesta na pracovnej ploche.
  • Vykrojíme srdiečka, tieto kladieme na plech vyložený papierom na pečenie a potom na každé srdiečko položíme za 1 PL marmelády ktorú rozotrieme, nesmie však byť na krajoch cesta.
  • Zvyšné cesto vygúľame a urobíme mriežku. Ja mám na to vykrajovačku ale takisto možno urobiť klasicky tenké pruhy a tieto klásť na srdiečka.
  • Na záver odkrojíme formičkou nadbytočné cesto z mriežky.
  • Pečieme pri 180C ca. 15 minút do zlatista.

Veľká novinka

Už čoskoro si môžete sériu článkov k téme Timemanagement a organizácii dňa popri deťoch vypočuť aj na mojom novom podcaste pre zaneprázdnené mamičky!

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

    Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

    Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti […]


  • Plnená viedenská roštenka

    Plnená viedenská roštenka

    Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti. Suroviny: Postup:


  • Ľahký uhorkový šalát s cícerom

    Ľahký uhorkový šalát s cícerom

    Tento šalát som prednedávnom skúsila na jednej oslave a doslova ma dostal. Nevedela som sa ho dojesť, i keď popravde mňa by nikdy nenapadlo kombinovať uhorky s cícerom, ale to bola dobrota. Suroviny: Postup:


One Comment

  1. Pingback: 5 skvelých receptov na valentínske pečenie - recepis.sk - Keď tradície chutia

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *