Kávové vianočné pečivo s kakaovou plnkou- hrnčekový recept

Máte radi kávu? A skúsili ste už túto použiť pri pečení? Práve v kombinácii s kakaom či čokoládou chutí výborne a dodá sladkému pečivu dodatočnú arómu. Keďže je toto pečivo plnené s plnkou, odporúčam uskladňovať v chladničke.

Suroviny na cesto:

  • 1 vajíčko
  • 2,5 hrnčeka hl.múky
  • 1 hrnček pr. cukru
  • 1 hrnček masla izbovej teploty
  • 1/2 hrnčeka kakaa
  • 2 čl instatnej kávy
  • štipka soli

Suroviny na plnku:

  • 1 žĺtko
  • 3 PL kr. cukru
  • 50g masla
  • 2 PL kakaa

Postup:

  • Vajíčko krátko premiešame s cukrom aby sa tento roztopil.
  • Pridáme maslo izbovej teploty, kakaa, trochu instatnej kávy (najlepšie v práškovej podobe) ako aj múku a soľ.
  • Vypracujeme hladké cesto, ktoré zakryjeme fóliou a necháme hodinu oddychovať v chlade.
  • Následne cesto vygúľame na pomúčenej pracovnej ploche a pokrájame na malé štvorce (1,5*1,5cm).
  • Tieto pokladieme na plech a do polovičky ešte urobíme malou formičkou dierku.
  • Pečieme pri 180C ca. 10 minút.
  • Na plnku si dáme do hrnca vodu a nad neho postavíme nerezovú misku.
  • Keď voda zovrie dáme do misky žĺtko a cukor a šľaháme do penista. Potom pridáme maslo ako aj kakao a miešame až vznikne krémovitá mierne lepivá plnka.
  • Plnku dáme do zdobiacého vrecúška a na každý celý štvorček nanesieme plnku a na neho potom dáme štvorček s otvorom.
  • Kdo chce môže na záver pokvapkať ešte hotové keksíky roztopenou čokoládou.
  • Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Ako často sa pýtate ráno – čo ja zas navarím? Stojíte pred chladničkou, hodiny sa míňajú, čas obedu blíži a vás stále ešte neosvietilo. Takéto dni má asi každ´z nás z času na čas, horšie je však keď sa to opakuje pravidelne. Mať plán toho, čo máte navariť je v […]


  • Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec

    Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec

    Koncom Novembra sa dajú u nás zakúpiť čerstvé brusnice a tieto sú skvelé či už do horúcich čajov alebo na pečenie. Tentoraz som ich skombinovala s mäkkučkým kakaovým závinom zatočeným do venca a výsledok bol skvelý. Suroviny na cesto: Suroviny na plnku: Postup:


  • Turecká polievka z červenej šošovice

    Turecká polievka z červenej šošovice

    Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:


  • Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*