Kávové vianočné pečivo s kakaovou plnkou- hrnčekový recept

Máte radi kávu? A skúsili ste už túto použiť pri pečení? Práve v kombinácii s kakaom či čokoládou chutí výborne a dodá sladkému pečivu dodatočnú arómu. Keďže je toto pečivo plnené s plnkou, odporúčam uskladňovať v chladničke.

Suroviny na cesto:

  • 1 vajíčko
  • 2,5 hrnčeka hl.múky
  • 1 hrnček pr. cukru
  • 1 hrnček masla izbovej teploty
  • 1/2 hrnčeka kakaa
  • 2 čl instatnej kávy
  • štipka soli

Suroviny na plnku:

  • 1 žĺtko
  • 3 PL kr. cukru
  • 50g masla
  • 2 PL kakaa

Postup:

  • Vajíčko krátko premiešame s cukrom aby sa tento roztopil.
  • Pridáme maslo izbovej teploty, kakaa, trochu instatnej kávy (najlepšie v práškovej podobe) ako aj múku a soľ.
  • Vypracujeme hladké cesto, ktoré zakryjeme fóliou a necháme hodinu oddychovať v chlade.
  • Následne cesto vygúľame na pomúčenej pracovnej ploche a pokrájame na malé štvorce (1,5*1,5cm).
  • Tieto pokladieme na plech a do polovičky ešte urobíme malou formičkou dierku.
  • Pečieme pri 180C ca. 10 minút.
  • Na plnku si dáme do hrnca vodu a nad neho postavíme nerezovú misku.
  • Keď voda zovrie dáme do misky žĺtko a cukor a šľaháme do penista. Potom pridáme maslo ako aj kakao a miešame až vznikne krémovitá mierne lepivá plnka.
  • Plnku dáme do zdobiacého vrecúška a na každý celý štvorček nanesieme plnku a na neho potom dáme štvorček s otvorom.
  • Kdo chce môže na záver pokvapkať ešte hotové keksíky roztopenou čokoládou.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Kokosový koláč s jahodami

    Kokosový koláč s jahodami

    Už ste niekedy vyskúšali kombináciu jahôd a kokosu? Podľa mňa sa tieto 2 suroviny skvelo k sebe hodia a chuťovo dopĺňajú. Tak aj v tomto koláči, ktorý spája intenzívnu chuť kokosu so sviežou chuťou jahôd.


  • Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]


  • Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Tento rok bola sezóna medvedieho cesnaku na Slovensku pomerne skoro (teda aspoň v okolí Bratislavy), ale nie všade. Ja si pestujem medvedí cesnak doma a tam až teraz mi dozrel, tak, že som ho mohla zbierať. Tento šalát je skvelým spôsobom ako medvedí cesnak použiť do chutnej obmeny klasiky. Ak […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*