Crinkles sú v podstate jednoduché maslové sušienky, ktoré sa pred pečením dôkladne obalia v cukre a vďaka tomu dostanú na vonkajšej vrstve pekne chrumkavú, karamelizovanú vrstvu. Sú veľmi jednoduché na prípravu a chutné čo vysvetľuje prečo sa tešia aktuálne takej popularite.´Táto pomarančová verzia cinkles je super aromatická a chutí krásne sviežo.

Suroviny:
- 80g masla izbovej teploty
- 250g múky
- 2 vajíčka
- 2 pomaranče (kôra + 2 PL šťavy)
- 60g + 20g kr. cukru
- 20g pr. cukru
Postup:
- Pomaranče (najlepšie v bio kvalite keďže sa používa aj kôra) dobre umyjeme, osušíme a kôru postrúhame na jemno.
- Vajíčka zmiešame s 60g kr. cukru a pomiešame aby sa cukor roztopil.
- Potom pridáme pomarančovú šťavu, 2 PL kôry, múku a a maslo a vypracujeme hladké cesto.
- Aby sa mi s ním ľahšie pracovala dala som ho na 10 minút do mrazničky, vďaka tomu potom menej lepí.
- Cesto som potom vyvyľkala na šúľec a ten rozdelila na 20 kusov.
- Do zvyšnej pomarančovej kôry prisypeme 20g kr. cukru a premiešame. Do druhej misky dáme práškový cukor.
- Každý kus si potom vygúľame do guľky obalíme najskôr v pomarančovom kryštáľovom cukri a následne v práškovom cukri.
- Takto pripravené kladieme na plech vyložený papierom na pečenie tak, aby bol medzi jednotlivými kusami odstup.
- Pečieme pri 180C ca. 10 minút.
-
Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec
Koncom Novembra sa dajú u nás zakúpiť čerstvé brusnice a tieto sú skvelé či už do horúcich čajov alebo na pečenie. Tentoraz som ich skombinovala s mäkkučkým kakaovým závinom zatočeným do venca a výsledok bol skvelý. Suroviny na cesto: Suroviny na plnku: Postup:
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup: