Crinkles sú v podstate jednoduché maslové sušienky, ktoré sa pred pečením dôkladne obalia v cukre a vďaka tomu dostanú na vonkajšej vrstve pekne chrumkavú, karamelizovanú vrstvu. Sú veľmi jednoduché na prípravu a chutné čo vysvetľuje prečo sa tešia aktuálne takej popularite.´Táto pomarančová verzia cinkles je super aromatická a chutí krásne sviežo.

Suroviny:
- 80g masla izbovej teploty
- 250g múky
- 2 vajíčka
- 2 pomaranče (kôra + 2 PL šťavy)
- 60g + 20g kr. cukru
- 20g pr. cukru
Postup:
- Pomaranče (najlepšie v bio kvalite keďže sa používa aj kôra) dobre umyjeme, osušíme a kôru postrúhame na jemno.
- Vajíčka zmiešame s 60g kr. cukru a pomiešame aby sa cukor roztopil.
- Potom pridáme pomarančovú šťavu, 2 PL kôry, múku a a maslo a vypracujeme hladké cesto.
- Aby sa mi s ním ľahšie pracovala dala som ho na 10 minút do mrazničky, vďaka tomu potom menej lepí.
- Cesto som potom vyvyľkala na šúľec a ten rozdelila na 20 kusov.
- Do zvyšnej pomarančovej kôry prisypeme 20g kr. cukru a premiešame. Do druhej misky dáme práškový cukor.
- Každý kus si potom vygúľame do guľky obalíme najskôr v pomarančovom kryštáľovom cukri a následne v práškovom cukri.
- Takto pripravené kladieme na plech vyložený papierom na pečenie tak, aby bol medzi jednotlivými kusami odstup.
- Pečieme pri 180C ca. 10 minút.
Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.
-
5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate
Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto? Čučoriedky Čučoriedky sú známe ako najzdravší druh ovocia, ktorý zabraňuje vzniku mnohých chorôb. Sú bohatým zdrojom vlákniny a vitamínov C, K, A, E a vitamínov skupiny B, ako aj minerálnych látok, ako sú železo, mangán, […]
-
Slávonstná torta s mini veterníčkami schovanými v plnke
Takúto tortu som raz vyskúšala v jednej nemeckej cukrárni a zaujmienila si ju pripraviť aj doma. Je trochu pracnejšia ale svojích hostí ňou určite ohúrite. Výborná torta na slávnostné príležitosti. Propravovala som v tortovej forme s polomerom 24cm. Suroviny na cesto: Suroviny na plnku Ostatné suroviny: Postup:
-
Cviklový šalát s fazuľou
Moja susedka ma vždy nanovo dokáže inšpirovať novými nápadmi na šalát. Volám ju šalátová kráľovna. Tak aj tento cviklovo- fazuľkový vznikol na spoločnej grilovačke a super nám zachutil. Suroviny: Postup:
-
Výborné jednohubky z červenej šošovice
Toto jedlo patrí medzi moje obľúbené predkrmy- chutné bezmäsité karbonátky plné aróm, k tomu chrumkavý šalát. Počas leta je to tiež výborný hlavný pokrm. Originálne pocházdza tento pokrm z Turecka kde sa servírujú v šalátovom liste poliaté črstvým citrónom. Suroviny: Postup: Pozrite si aj ďaľšie nápady na bezmäsité a vegan […]