Pomarančové crinkles

Crinkles sú v podstate jednoduché maslové sušienky, ktoré sa pred pečením dôkladne obalia v cukre a vďaka tomu dostanú na vonkajšej vrstve pekne chrumkavú, karamelizovanú vrstvu. Sú veľmi jednoduché na prípravu a chutné čo vysvetľuje prečo sa tešia aktuálne takej popularite.´Táto pomarančová verzia cinkles je super aromatická a chutí krásne sviežo.

Suroviny:

  • 80g masla izbovej teploty
  • 250g múky
  • 2 vajíčka
  • 2 pomaranče (kôra + 2 PL šťavy)
  • 60g + 20g kr. cukru
  • 20g pr. cukru

Postup:

  • Pomaranče (najlepšie v bio kvalite keďže sa používa aj kôra) dobre umyjeme, osušíme a kôru postrúhame na jemno.
  • Vajíčka zmiešame s 60g kr. cukru a pomiešame aby sa cukor roztopil.
  • Potom pridáme pomarančovú šťavu, 2 PL kôry, múku a a maslo a vypracujeme hladké cesto.
  • Aby sa mi s ním ľahšie pracovala dala som ho na 10 minút do mrazničky, vďaka tomu potom menej lepí.
  • Cesto som potom vyvyľkala na šúľec a ten rozdelila na 20 kusov.
  • Do zvyšnej pomarančovej kôry prisypeme 20g kr. cukru a premiešame. Do druhej misky dáme práškový cukor.
  • Každý kus si potom vygúľame do guľky obalíme najskôr v pomarančovom kryštáľovom cukri a následne v práškovom cukri.
  • Takto pripravené kladieme na plech vyložený papierom na pečenie tak, aby bol medzi jednotlivými kusami odstup.
  • Pečieme pri 180C ca. 10 minút.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • 5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto?  Čučoriedky Čučoriedky sú známe ako najzdravší druh ovocia, ktorý zabraňuje vzniku mnohých chorôb. Sú bohatým zdrojom vlákniny a vitamínov C, K, A, E a vitamínov skupiny B, ako aj minerálnych látok, ako sú železo, mangán, […]


  • Slávonstná torta s mini veterníčkami schovanými v plnke

    Slávonstná torta s mini veterníčkami schovanými v plnke

    Takúto tortu som raz vyskúšala v jednej nemeckej cukrárni a zaujmienila si ju pripraviť aj doma. Je trochu pracnejšia ale svojích hostí ňou určite ohúrite. Výborná torta na slávnostné príležitosti. Propravovala som v tortovej forme s polomerom 24cm. Suroviny na cesto: Suroviny na plnku Ostatné suroviny: Postup:


  • Cviklový šalát s fazuľou

    Cviklový šalát s fazuľou

    Moja susedka ma vždy nanovo dokáže inšpirovať novými nápadmi na šalát. Volám ju šalátová kráľovna. Tak aj tento cviklovo- fazuľkový vznikol na spoločnej grilovačke a super nám zachutil. Suroviny: Postup:


  • Výborné jednohubky z červenej šošovice

    Výborné jednohubky z červenej šošovice

    Toto jedlo patrí medzi moje obľúbené predkrmy- chutné bezmäsité karbonátky plné aróm, k tomu chrumkavý šalát. Počas leta je to tiež výborný hlavný pokrm. Originálne pocházdza tento pokrm z Turecka kde sa servírujú v šalátovom liste poliaté črstvým citrónom. Suroviny: Postup: Pozrite si aj ďaľšie nápady na bezmäsité a vegan […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *