Pomarančové crinkles

Crinkles sú v podstate jednoduché maslové sušienky, ktoré sa pred pečením dôkladne obalia v cukre a vďaka tomu dostanú na vonkajšej vrstve pekne chrumkavú, karamelizovanú vrstvu. Sú veľmi jednoduché na prípravu a chutné čo vysvetľuje prečo sa tešia aktuálne takej popularite.´Táto pomarančová verzia cinkles je super aromatická a chutí krásne sviežo.

Suroviny:

  • 80g masla izbovej teploty
  • 250g múky
  • 2 vajíčka
  • 2 pomaranče (kôra + 2 PL šťavy)
  • 60g + 20g kr. cukru
  • 20g pr. cukru

Postup:

  • Pomaranče (najlepšie v bio kvalite keďže sa používa aj kôra) dobre umyjeme, osušíme a kôru postrúhame na jemno.
  • Vajíčka zmiešame s 60g kr. cukru a pomiešame aby sa cukor roztopil.
  • Potom pridáme pomarančovú šťavu, 2 PL kôry, múku a a maslo a vypracujeme hladké cesto.
  • Aby sa mi s ním ľahšie pracovala dala som ho na 10 minút do mrazničky, vďaka tomu potom menej lepí.
  • Cesto som potom vyvyľkala na šúľec a ten rozdelila na 20 kusov.
  • Do zvyšnej pomarančovej kôry prisypeme 20g kr. cukru a premiešame. Do druhej misky dáme práškový cukor.
  • Každý kus si potom vygúľame do guľky obalíme najskôr v pomarančovom kryštáľovom cukri a následne v práškovom cukri.
  • Takto pripravené kladieme na plech vyložený papierom na pečenie tak, aby bol medzi jednotlivými kusami odstup.
  • Pečieme pri 180C ca. 10 minút.
  • Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Ako často sa pýtate ráno – čo ja zas navarím? Stojíte pred chladničkou, hodiny sa míňajú, čas obedu blíži a vás stále ešte neosvietilo. Takéto dni má asi každ´z nás z času na čas, horšie je však keď sa to opakuje pravidelne. Mať plán toho, čo máte navariť je v […]


  • Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec

    Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec

    Koncom Novembra sa dajú u nás zakúpiť čerstvé brusnice a tieto sú skvelé či už do horúcich čajov alebo na pečenie. Tentoraz som ich skombinovala s mäkkučkým kakaovým závinom zatočeným do venca a výsledok bol skvelý. Suroviny na cesto: Suroviny na plnku: Postup:


  • Turecká polievka z červenej šošovice

    Turecká polievka z červenej šošovice

    Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:


  • Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*