salat kapusta

Šalát z červenej kapusty

Tento rok sa mi záhrade urodila krásna červená kapusta ktorej zrejme ani zima a hnusné počasie neprekážajú lebo stále sa z nej teším a je jedna z mála vecí, čo mi ešte rastie v záhrade. Dnes som sa teda vybrala do záhrady a odtrhla opäť raz jednu hlávku a z tej vyrobila tento chutný šalát.

Suroviny:

  • 1 menšia hlávky červenej kapusty
  • 1 kávová šálka majonézy
  • 1 kávová šálka kyslej smotany
  • 1čl cukru
  • 1čl soli
  • 1 cesnakový strúčik
  • čierne korenie, čili
  • malá konzerva kukuričky

Postup:

  • Kapustu postrúhame na hrubo. Treba dávať pozor, lebo kapusta môže farbiť, takže najlepšie použiť nerezovú misku a strúhadlo.
  • Na marinádu použijeme 1 balenie majonézu a smotanu ktorú dochutíme cukrom, soľou, čiernym korením a 1-2 rozltačenými strúčikmi cesnaku (kdo cesnak nemá rád môže vynechať).
  • Marinádu dáme do misky kde je postrúhaná kapusta, pridáme tiež polovičku kukuričky a všetko spolu dobre premiešame.
  • Pred servírovaním posypeme povrch šalátu zvyšnou kukuricou a potom necháme 1-2 hod. stáť v chlade, aby sa spojili chute.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • 5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto?  Čučoriedky Čučoriedky sú známe ako najzdravší druh ovocia, ktorý zabraňuje vzniku mnohých chorôb. Sú bohatým zdrojom vlákniny a vitamínov C, K, A, E a vitamínov skupiny B, ako aj minerálnych látok, ako sú železo, mangán, […]


  • Cviklový šalát s fazuľou

    Cviklový šalát s fazuľou

    Moja susedka ma vždy nanovo dokáže inšpirovať novými nápadmi na šalát. Volám ju šalátová kráľovna. Tak aj tento cviklovo- fazuľkový vznikol na spoločnej grilovačke a super nám zachutil. Suroviny: Postup:


  • Výborné jednohubky z červenej šošovice

    Výborné jednohubky z červenej šošovice

    Toto jedlo patrí medzi moje obľúbené predkrmy- chutné bezmäsité karbonátky plné aróm, k tomu chrumkavý šalát. Počas leta je to tiež výborný hlavný pokrm. Originálne pocházdza tento pokrm z Turecka kde sa servírujú v šalátovom liste poliaté črstvým citrónom. Suroviny: Postup: Pozrite si aj ďaľšie nápady na bezmäsité a vegan […]


  • Tarte z rebarbory

    Tarte z rebarbory

    Rozhodla som sa spracovať rebarboru do tohto skvelého tarte. Keďže mám doma pár stravníkov, ktorý preferujú jahody, tak som spravila kombináciu oboch chuťovo príbuzných kamarátov :), takto si každý mohol vybrať kúsok podľa chuti. Ale samozrejme, že sa môžete rozhodnúť aj pre čisto rebarborovú verziu. Suroviny na cesto: Suroviny na […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *