Tento rok sa mi záhrade urodila krásna červená kapusta ktorej zrejme ani zima a hnusné počasie neprekážajú lebo stále sa z nej teším a je jedna z mála vecí, čo mi ešte rastie v záhrade. Dnes som sa teda vybrala do záhrady a odtrhla opäť raz jednu hlávku a z tej vyrobila tento chutný šalát.
Suroviny:
- 1 menšia hlávky červenej kapusty
- 1 kávová šálka majonézy
- 1 kávová šálka kyslej smotany
- 1čl cukru
- 1čl soli
- 1 cesnakový strúčik
- čierne korenie, čili
- malá konzerva kukuričky
Postup:
- Kapustu postrúhame na hrubo. Treba dávať pozor, lebo kapusta môže farbiť, takže najlepšie použiť nerezovú misku a strúhadlo.
- Na marinádu použijeme 1 balenie majonézu a smotanu ktorú dochutíme cukrom, soľou, čiernym korením a 1-2 rozltačenými strúčikmi cesnaku (kdo cesnak nemá rád môže vynechať).
- Marinádu dáme do misky kde je postrúhaná kapusta, pridáme tiež polovičku kukuričky a všetko spolu dobre premiešame.
- Pred servírovaním posypeme povrch šalátu zvyšnou kukuricou a potom necháme 1-2 hod. stáť v chlade, aby sa spojili chute.
Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.
-
5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate
Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto? Čučoriedky Čučoriedky sú známe ako najzdravší druh ovocia, ktorý zabraňuje vzniku mnohých chorôb. Sú bohatým zdrojom vlákniny a vitamínov C, K, A, E a vitamínov skupiny B, ako aj minerálnych látok, ako sú železo, mangán, […]
-
Cviklový šalát s fazuľou
Moja susedka ma vždy nanovo dokáže inšpirovať novými nápadmi na šalát. Volám ju šalátová kráľovna. Tak aj tento cviklovo- fazuľkový vznikol na spoločnej grilovačke a super nám zachutil. Suroviny: Postup:
-
Výborné jednohubky z červenej šošovice
Toto jedlo patrí medzi moje obľúbené predkrmy- chutné bezmäsité karbonátky plné aróm, k tomu chrumkavý šalát. Počas leta je to tiež výborný hlavný pokrm. Originálne pocházdza tento pokrm z Turecka kde sa servírujú v šalátovom liste poliaté črstvým citrónom. Suroviny: Postup: Pozrite si aj ďaľšie nápady na bezmäsité a vegan […]