Tento rok sa mi záhrade urodila krásna červená kapusta ktorej zrejme ani zima a hnusné počasie neprekážajú lebo stále sa z nej teším a je jedna z mála vecí, čo mi ešte rastie v záhrade. Dnes som sa teda vybrala do záhrady a odtrhla opäť raz jednu hlávku a z tej vyrobila tento chutný šalát.
Suroviny:
- 1 menšia hlávky červenej kapusty
- 1 kávová šálka majonézy
- 1 kávová šálka kyslej smotany
- 1čl cukru
- 1čl soli
- 1 cesnakový strúčik
- čierne korenie, čili
- malá konzerva kukuričky
Postup:
- Kapustu postrúhame na hrubo. Treba dávať pozor, lebo kapusta môže farbiť, takže najlepšie použiť nerezovú misku a strúhadlo.
- Na marinádu použijeme 1 balenie majonézu a smotanu ktorú dochutíme cukrom, soľou, čiernym korením a 1-2 rozltačenými strúčikmi cesnaku (kdo cesnak nemá rád môže vynechať).
- Marinádu dáme do misky kde je postrúhaná kapusta, pridáme tiež polovičku kukuričky a všetko spolu dobre premiešame.
- Pred servírovaním posypeme povrch šalátu zvyšnou kukuricou a potom necháme 1-2 hod. stáť v chlade, aby sa spojili chute.
-
Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec
Koncom Novembra sa dajú u nás zakúpiť čerstvé brusnice a tieto sú skvelé či už do horúcich čajov alebo na pečenie. Tentoraz som ich skombinovala s mäkkučkým kakaovým závinom zatočeným do venca a výsledok bol skvelý. Suroviny na cesto: Suroviny na plnku: Postup:
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup: