Jednoduchá čokoládová roláda v tvare striešky

Máte radi sladké rolády ale bojíte sa ich pripraviť? Roláda sama osebe je nenáročná avšak zaločiť cesto tak aby sa nepopraskalo je skutočne náročnejšie a môže pokaziť celú roládu. V tejto verzii rolády sa toho netreba obávať. Cesto je síce ako na roládu ale sa netočí, len reže na pásy a potom vrstvý. Super jednoduche a ešte k tomu aj to vyzerá skvelo.

Suroviny:

  • 3 vajíčka veľkosť L
  • 80g kr. cukru
  • 80g hl. múky
  • 2 PL kakaa
  • 150ml mlieka
  • 1 balenie čokoládového pudingu šľahaného za studena
  • 1 stužovač sľahačky
  • 2 PL pr. cukru
  • drobné ovocie

Postup:

  • Trúbu si dáme predhrievať na 160C.
  • Vajíčka dáme do misky spolu s cukrom a šľaháme do tuhej peny ca. 3-5 minút.
  • Keď sú vajíčka dobre vyšľahané pridáme preosiatu múku a kakao a už len suché prísady pomaly primiešame aby sme zbytoče nezničili nadýchanú štruktúru.
  • Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie (klasický plech s 33*30cm) a rovnomerne rozotrieme.
  • Pečieme v trúbe ca. 15 minút a potom vyberieme a necháme vychladnúť.
  • Cesto potom pomocou pravítka rozdelíme na 4 rôzne šírky – prvý pás 10cm, druhý 8cm, tretí 4cm a posledný 2cm. Prebytky cesta ak nám ostane môžeme uschovať a neskôr ich rozdrobiť nna vrch rolády.
  • Na plnku si vyšľaháme studený puding s mliekom a so stužovačom do tuha. Pridáme cukor a premeišame.
  • Potom začneme vrstviť. Na podložku položíme prvý plát s 10cm a nanesieme časť plnky, na to do stredu položíme druhý plát, opäť plnku a toto zopakujeme aj so zvyšný cestom.
  • Potom strany domčeka pekne zarovnáme aby vznikla forma striešky (teda pri pohľade spredu trojuholník).
  • Vrch rolády môžeme ozdobiť drobným ovocím, rozdrobeným zvyšným cestom a takisto práškovým cukrom ktorý dodý dojem čerstvo nasypaného snehu.
  • Pred servírovaním necháme aspoň hodinu oddychobvať v chlade.
  • Máte deti a nič nestíhate? Pozrite si tieto konkrétne rady ako to zlepšiť

    Máte deti a nič nestíhate? Pozrite si tieto konkrétne rady ako to zlepšiť

    Ahojte, tento diel by som rada venovala konkrétnym tipom ako si správne štruktúrovať povinností, ktorých má každá mama viac ako dostatok a to tak, aby ste sa nielen stresovali ale aj našli čas pre seba a svoje záujmy. Ako mama zaisto už viete, aké dôležité je pod váhou všetkých tých […]


  • Valentínske srdiečka z maslového cesta

    Valentínske srdiečka z maslového cesta

    Tieto srdiečka z jednoduchého maslového cesta sú krásne krehké a ich príprava vám nezaberie veľa času. Na inšpiráciu som použila recept mojej starej mamy na mrežovník. Potrebujete: Postup:


  • Valentínska vianočka v tvare srdiečka

    Valentínska vianočka v tvare srdiečka

    Sviatok svätého valentína sa blíži a jeden z mnohých spôsobov ako hýčkať vaších drahých je aj chutným jedlom, lebo ako sa hovorí – láska ide cez žalúdok :). V najbližšie dni vám preto prinesiem zopár chutných receptov, ktoré určite zvládnete k tomuto sviatku aj vy doma pripraviť. Dnes začnem touto […]


  • Dokonale nadýchaný domáci hrnčekový chlieb

    Dokonale nadýchaný domáci hrnčekový chlieb

    Tento chlieb je mäkkučký ako perinka a rýchlo pripravený. Všetko čo k nemu potrebujete je 1/2 čerstvých kvasníc. Inšpiráciu som čerpala pri japonskom chlebe, pri ktorom sa do cesta pridáva malé množstvo odpalovaného cesta, výsledok je skutočne fantastický. Na merianie som použila šálku s 250ml. Suroviny na (odpaľované) cesto1: Suroviny […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *