Jednoduchá čokoládová roláda v tvare striešky

Máte radi sladké rolády ale bojíte sa ich pripraviť? Roláda sama osebe je nenáročná avšak zaločiť cesto tak aby sa nepopraskalo je skutočne náročnejšie a môže pokaziť celú roládu. V tejto verzii rolády sa toho netreba obávať. Cesto je síce ako na roládu ale sa netočí, len reže na pásy a potom vrstvý. Super jednoduche a ešte k tomu aj to vyzerá skvelo.

Suroviny:

  • 3 vajíčka veľkosť L
  • 80g kr. cukru
  • 80g hl. múky
  • 2 PL kakaa
  • 150ml mlieka
  • 1 balenie čokoládového pudingu šľahaného za studena
  • 1 stužovač sľahačky
  • 2 PL pr. cukru
  • drobné ovocie

Postup:

  • Trúbu si dáme predhrievať na 160C.
  • Vajíčka dáme do misky spolu s cukrom a šľaháme do tuhej peny ca. 3-5 minút.
  • Keď sú vajíčka dobre vyšľahané pridáme preosiatu múku a kakao a už len suché prísady pomaly primiešame aby sme zbytoče nezničili nadýchanú štruktúru.
  • Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie (klasický plech s 33*30cm) a rovnomerne rozotrieme.
  • Pečieme v trúbe ca. 15 minút a potom vyberieme a necháme vychladnúť.
  • Cesto potom pomocou pravítka rozdelíme na 4 rôzne šírky – prvý pás 10cm, druhý 8cm, tretí 4cm a posledný 2cm. Prebytky cesta ak nám ostane môžeme uschovať a neskôr ich rozdrobiť nna vrch rolády.
  • Na plnku si vyšľaháme studený puding s mliekom a so stužovačom do tuha. Pridáme cukor a premeišame.
  • Potom začneme vrstviť. Na podložku položíme prvý plát s 10cm a nanesieme časť plnky, na to do stredu položíme druhý plát, opäť plnku a toto zopakujeme aj so zvyšný cestom.
  • Potom strany domčeka pekne zarovnáme aby vznikla forma striešky (teda pri pohľade spredu trojuholník).
  • Vrch rolády môžeme ozdobiť drobným ovocím, rozdrobeným zvyšným cestom a takisto práškovým cukrom ktorý dodý dojem čerstvo nasypaného snehu.
  • Pred servírovaním necháme aspoň hodinu oddychobvať v chlade.
  • Adventná súťaž o skvelé ceny

    Adventná súťaž o skvelé ceny

    Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]


  • Tekvicová krémová polievka

    Tekvicová krémová polievka

    Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:


  • Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:


  • Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:


  • Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*