Ak hľadáte jednoduchý spôsob ako vyrobiť chutné pohostenie, tak vám tento recept určite padne vhod. Aj pre nachdádzajúcimi sviatkamie. Takého slané jednohubky sú skvelýám pohostením napríklad na silvestrovksú oslavu a ich príprava vám nezaberie veľa času.
Suroviny:
- 200ml kyslej smotany
- 200g jemn=eho krémovitého syru (Ricotta alebo mascarpone)
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ, čierne korenie
- 200g údeného lososa
- za 2PL posekaného kôpru
- čerstvé pečivo- napríklad bageta alebo rožky
Postup:
- FJemný krémovitý syr si dáme do misky.
- Pridáme k nemu smotanu ako aj roztlačený cesnak a dochutíme soľou a čiernym korením.
- Miešame až sa všetko spolu spojí. Potom prdáme ešte 1lyžicu kôpru a premiešame.
- Losos pokrájame na menšie kusy. Buď ich primiešame rovno k pomazánke alebo mažeme pomazánku na pečivo, na to dáme potom trochu kôprovej vňate a na vrch položíme plátok losososa.
- Ak chcete, aby mali chlebíčky ešte lepšiu chuť odporúčam ich krátko nechať opiecť do churmkava či už na grile alebo grilovacej panvici a až potom natrieť pomazánkou.
-
Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec
Koncom Novembra sa dajú u nás zakúpiť čerstvé brusnice a tieto sú skvelé či už do horúcich čajov alebo na pečenie. Tentoraz som ich skombinovala s mäkkučkým kakaovým závinom zatočeným do venca a výsledok bol skvelý. Suroviny na cesto: Suroviny na plnku: Postup:
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup: