Ak sa vám nechce stráviť čas várbou tartaletiek, čo je naozaj precízna práca, môžete siahnuť k tejto o dosť jednoduhšej variante. Buď si keksíky vyrobíte doma alebo môžete alternatóvne použiť aj kupované maslové keksíky s väčším polomerom.
Suroviny na cesto:
- 75g maslo
- Štipka soli
- 1 žĺtko
- 125g kryštáľového cukru
- 200g hl.múky
Na plnenie:
- 300ml mlieka
- 1 balenie vanilkového prášku
- 1 vanilkový cukor
- 3 PL kr. cukru
- 50g masla izbovej teploty
- marmeláda (napr. višňová)
Postup:
- Žĺtko prešľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom v miske do penista.
- Pridáme maslo, múku, mandle a štipku soli a rukamy vymiesime kompaktné cesto.
- To zabalíme do potravinovej fólie a necháme ho pol hodinu chladnúť v chladničke.
- Potom vyroľujeme na pomúčenej pracovej ploche na hrúbku ca. 2cm a vykrojíme kruhy s polomerom ca. 5-6 cm. Do stredu kruhu spravím dnom pohára miernu priehlbinu. (kdo chce môže kraje cesta dekoratívne ozddobiť).
- Tieto pokladieme na plech vyložený papierom na pečenie a do cesta urobíme zopár vpichov (len do stredu, nie na karaje!). Pečieme pri 180C v predhriatej rúre ca. 8 minút.
- Na plnku si dáme do hrnca zohriať 250 ml mlieka.
- V zvyšnom mlieku zmiešame cukor, vanilkový cukor a pudingový prášok. Keď mlieko v hrnci zovrie, pridáme zmes a miešame až vznikne hustý puding.
- Puding necháme vychladnúť, potom do neho prišľaháme maslo až vznikne hladký krém.
- Na sušienky vrstvíme najskôr marmeládu, potom vanilkovú plnku a vrch ozdobíme drobným ovocím.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Domáce rezance ako od starej mamy
Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.
-
Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín
Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?
-
Šťavnaté rezy Margot
Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]