Nepravé rýchle tartaletky

Ak sa vám nechce stráviť čas várbou tartaletiek, čo je naozaj precízna práca, môžete siahnuť k tejto o dosť jednoduhšej variante. Buď si keksíky vyrobíte doma alebo môžete alternatóvne použiť aj kupované maslové keksíky s väčším polomerom.

Suroviny na cesto:

  • 75g maslo
  • Štipka soli
  • 1 žĺtko
  • 125g kryštáľového cukru
  • 200g hl.múky

Na plnenie:

  • 300ml mlieka
  • 1 balenie vanilkového prášku
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 PL kr. cukru
  • 50g masla izbovej teploty
  • marmeláda (napr. višňová)

Postup:

  • Žĺtko prešľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom v miske do penista.
  • Pridáme maslo, múku, mandle a štipku soli a rukamy vymiesime kompaktné cesto.
  • To zabalíme do potravinovej fólie a necháme ho pol hodinu chladnúť v chladničke.
  • Potom vyroľujeme na pomúčenej pracovej ploche na hrúbku ca. 2cm a vykrojíme kruhy s polomerom ca. 5-6 cm. Do stredu kruhu spravím dnom pohára miernu priehlbinu. (kdo chce môže kraje cesta dekoratívne ozddobiť).
  • Tieto pokladieme na plech vyložený papierom na pečenie a do cesta urobíme zopár vpichov (len do stredu, nie na karaje!). Pečieme pri 180C v predhriatej rúre ca. 8 minút.
  • Na plnku si dáme do hrnca zohriať 250 ml mlieka.
  • V zvyšnom mlieku zmiešame cukor, vanilkový cukor a pudingový prášok. Keď mlieko v hrnci zovrie, pridáme zmes a miešame až vznikne hustý puding. 
  • Puding necháme vychladnúť, potom do neho prišľaháme maslo až vznikne hladký krém.
  • Na sušienky vrstvíme najskôr marmeládu, potom vanilkovú plnku a vrch ozdobíme drobným ovocím.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Domáce rezance ako od starej mamy

    Domáce rezance ako od starej mamy

    Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.


  • Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín

    Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín

    Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?


  • Šťavnaté rezy Margot

    Šťavnaté rezy Margot

    Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*