Tento pokrm sa hodí ideálne ak sa ponáhlate. Ako už väčšina cestovinových pokrm si vyžadujú aj tieto cestoviny len krátku predpípravu a chutia výborne najmä čerstvé.
Suroviny:
- 1 balenie cestovín
- 2l vody
- 250g hovädzieho mletého mäsa
- 1 cibuľa
- 2 PL masla
- 100g rukoli
- 50g parmezánu
- 2 PL pínových orieškov
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Vodu na cestoviny dáme variť a keď zovrie pridáme 1 PL soli a dáme tiež cestoviny. Znižime oheň a necháme 10 minút variť do mäkka.
- Hovädzie mäso dáme do panvice s trochou oleja a opekáme 5-7 minút.
- K mäsu pridáme tiež cibuľku pokrájanú na drobno, maslo a na záver opejania tiež píniové oriešky. Ochutíme soľou a čiernym korením.
- Cestoviny zlejeme z vody a ešte do horúcich dáme rukolu a opečené mäso ako aj časť parmezánu a dobre premiešame.
- Servírujeme posypané zvyšným parmezánom.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút
Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:
-
Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom
Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:
-
Mrežovník ako od mojej starej mamy
Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]