Cestoviny s mletým mäsom a rukolou, recept do 15 minút

Tento pokrm sa hodí ideálne ak sa ponáhlate. Ako už väčšina cestovinových pokrm si vyžadujú aj tieto cestoviny len krátku predpípravu a chutia výborne najmä čerstvé.

Suroviny:

  • 1 balenie cestovín
  • 2l vody
  • 250g hovädzieho mletého mäsa
  • 1 cibuľa
  • 2 PL masla
  • 100g rukoli
  • 50g parmezánu
  • 2 PL pínových orieškov
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • Vodu na cestoviny dáme variť a keď zovrie pridáme 1 PL soli a dáme tiež cestoviny. Znižime oheň a necháme 10 minút variť do mäkka.
  • Hovädzie mäso dáme do panvice s trochou oleja a opekáme 5-7 minút.
  • K mäsu pridáme tiež cibuľku pokrájanú na drobno, maslo a na záver opejania tiež píniové oriešky. Ochutíme soľou a čiernym korením.
  • Cestoviny zlejeme z vody a ešte do horúcich dáme rukolu a opečené mäso ako aj časť parmezánu a dobre premiešame.
  • Servírujeme posypané zvyšným parmezánom.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:


  • Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:


  • Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*