Skvelá príloha – pečený ružičkový kel z trúby

Väčšina ľudí, čo poznám, nemá rado ružičkový kel. A popravde taký rozvarený, nasladlý ružičkový kel ako ho často vidím servírovať tiež nepatrí k mojím obľúbeným pokrmom. Skúsili ste ale už niekedy kel jednoducho marinovať a nechať piecť v trúbe? Super jednoduché a tak chutné. Toto nemá nič spoločné s tým nudným rozvareným príbuzným. Jedol aj môj manžel ktorý by nikdy do úst dobrovolne kel nezobral :).

Suroviny:

  • 500g ružičkového kelu
  • 3PL oleja (napr. slnečnicový)
  • 1čl soli
  • čierne korenie
  • 1čl červenej sladkej papriky
  • 1/2čl sušeného cesnaku
  • 1čl rasce

Postup:

  • Rúru si zapneme na 180C.
  • Ružičkový kel očistíme a odstránime mu vonkajšie zvädnuté lístky. Potom ho rozkrojíme na polovičku a dáme do misky.
  • Polejeme olejom a potom pridáme korenie – soľ, čierne korenie, červenú papriku a cesnak.
  • Dobre premiešame. Potom dáme na plech a rovnomerne rozložíme aby mala každá hlávka svoje miesto na plechu.
  • Posypeme ešte celou rascou a necháme piecť v predhriatej rúre pri 180C po dobu ca. 25 minút do zlatista.
  • Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Mám pre Vás novinku, ktorá ma naozaj veľmi napĺňa radosťou a o ktorú sa chcem s vami podeliť. Po intenzívnych prípravách som pre Vás prichystala tento skvelý zápisník receptov, ktoré hádam ocení každá gazdinka, ktorá rada varí či pečie. Zápisník bude v predaji od 14.12.2022. Ak nechcete dovtedy čakať, môžete […]


  • Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kuracie Frikassee je obľúbený nemecký pokrm, ktorý je síce velmi lahodný ale tiež relatívne časovo náročný na prípravu. Toto tradičné nemecké jedlo sa pripravuje z kurčaťa, ktoré sa najskôr varí podobne ako na vývar, následne sa vývar zleje a kurča ošklbe z mäsa. Potom sa vyrobí z vývaru svetlá omáčka […]


  • Obložené chlebíčky, Canapes

    Obložené chlebíčky, Canapes

    Ak je niečo typické pre slovenskú kuchyňu a občerstvenie pre hostí, tak sú to práve obložené chlebíčky. Tieto možno pripraviť s maslom, majonézou či nátierkou podľa chuti ako základ a potom dozdobiť či už salámou, syrom alebo zeleninou. Pozrite si aj môj recept na paprikovú nátierku s kešu orieškami.


  • Orientálna šošovicová polievka

    Orientálna šošovicová polievka

    Táto šošovicová polievka je nielen sýta ale aj super aromatická. Chuťovo dominuje korenie Ras el Hanout, ktoré je typické pre arabský kontient a okrem kukurmy spája tiež chuť kmínu, koriandru, čili, feniklu a iných byliniek. Tiež výborné korenie na pečené zemiaky či pečenú zeleninu. Túto aromatickú obdobu klasickej polievky vrelo […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *