Väčšina ľudí, čo poznám, nemá rado ružičkový kel. A popravde taký rozvarený, nasladlý ružičkový kel ako ho často vidím servírovať tiež nepatrí k mojím obľúbeným pokrmom. Skúsili ste ale už niekedy kel jednoducho marinovať a nechať piecť v trúbe? Super jednoduché a tak chutné. Toto nemá nič spoločné s tým nudným rozvareným príbuzným. Jedol aj môj manžel ktorý by nikdy do úst dobrovolne kel nezobral :).

Suroviny:
- 500g ružičkového kelu
- 3PL oleja (napr. slnečnicový)
- 1čl soli
- čierne korenie
- 1čl červenej sladkej papriky
- 1/2čl sušeného cesnaku
- 1čl rasce
Postup:
- Rúru si zapneme na 180C.
- Ružičkový kel očistíme a odstránime mu vonkajšie zvädnuté lístky. Potom ho rozkrojíme na polovičku a dáme do misky.
- Polejeme olejom a potom pridáme korenie – soľ, čierne korenie, červenú papriku a cesnak.
- Dobre premiešame. Potom dáme na plech a rovnomerne rozložíme aby mala každá hlávka svoje miesto na plechu.
- Posypeme ešte celou rascou a necháme piecť v predhriatej rúre pri 180C po dobu ca. 25 minút do zlatista.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút
Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:
-
Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom
Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:
-
Mrežovník ako od mojej starej mamy
Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]