Skvelá príloha – pečený ružičkový kel z trúby

Väčšina ľudí, čo poznám, nemá rado ružičkový kel. A popravde taký rozvarený, nasladlý ružičkový kel ako ho často vidím servírovať tiež nepatrí k mojím obľúbeným pokrmom. Skúsili ste ale už niekedy kel jednoducho marinovať a nechať piecť v trúbe? Super jednoduché a tak chutné. Toto nemá nič spoločné s tým nudným rozvareným príbuzným. Jedol aj môj manžel ktorý by nikdy do úst dobrovolne kel nezobral :).

Suroviny:

  • 500g ružičkového kelu
  • 3PL oleja (napr. slnečnicový)
  • 1čl soli
  • čierne korenie
  • 1čl červenej sladkej papriky
  • 1/2čl sušeného cesnaku
  • 1čl rasce

Postup:

  • Rúru si zapneme na 180C.
  • Ružičkový kel očistíme a odstránime mu vonkajšie zvädnuté lístky. Potom ho rozkrojíme na polovičku a dáme do misky.
  • Polejeme olejom a potom pridáme korenie – soľ, čierne korenie, červenú papriku a cesnak.
  • Dobre premiešame. Potom dáme na plech a rovnomerne rozložíme aby mala každá hlávka svoje miesto na plechu.
  • Posypeme ešte celou rascou a necháme piecť v predhriatej rúre pri 180C po dobu ca. 25 minút do zlatista.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Skvelá príloha – pečený ružičkový kel z trúby

Väčšina ľudí, čo poznám, nemá rado ružičkový kel. A popravde taký rozvarený, nasladlý ružičkový kel ako ho často vidím servírovať tiež nepatrí k mojím obľúbeným pokrmom. Skúsili ste ale už niekedy kel jednoducho marinovať a nechať piecť v trúbe? Super jednoduché a tak chutné. Toto nemá nič spoločné s tým […]

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Nová E-kniha plná letných receptov

    Nová E-kniha plná letných receptov

    Ak si práve vychutnávate leto mám pre vás skvelú správu, pripravila som pre vás zbierku receptov na toto ročné obdobie, ktoré mi pripomínalo leto, ako som ho trávila v detstve u starej mamy – od tradičných receptov na spracovanie ovocia vo forme zákuskov či koláčov, až po zaváranie a konzervovanie, […]


  • Malinový koláč s pudingom

    Malinový koláč s pudingom

    Tento malinový koláč s pudingom je super rýchlou variantov, ktorú zvládnete celkom bez váženia, len s jedným hrnčekom s objemom 200ml. Puding cesto nielen pekne zafarbí do žlta ale takisto mu dodá na vláčnosti. Sladké cesto skvelo harmonizuje s mierne kyslastými malinami a celkovo chutný recept zvládnuteľný za pár minút. […]


  • Jahodový hrnčekový koláč s bielou čokoládou

    Jahodový hrnčekový koláč s bielou čokoládou

    Tento koláč spája chuť jahôd a bielej čokolády to chutného dezertu. Ja som tentoraz pridala jahody tak do cesta ako aj na oblohu lebo som mala vela jahôd, ale samozrejme, že je môžete ich umiestniť len na ozdobu a v ceste vynechať, výsledok bude takisto lahodný. Tomuto cestu dominuje chuť […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*