Super jednoduchý pokrm, ktorý zvládne každý začiatočník. Aby som tento pokrm uvarila zvolila som tentoraz hotové gnocchi, ale ak máte trochu času môžete si gnocchi jednoducho pripraviť aj doma. Všetko čo na ne potrebujete je zemiaková kaša, vajíčko, soľ a múka. Pozrite si k tomu tento podrobný postup:

Suroviny:
- 500g gnocchi
- 2 PL masla
- 2 PL múky
- 150ml sladkej smotany
- 100g ricotta
- 50ml vody / alebo vývaru
- 250g kuracie prsia
- 5-6ks sušených rajčín
- soľ, čierne korenie, grilovacie korenie
- petržlenoá vňať
Postup:
- Panvicu si nahrejeme a pridáme do nej gnocchi a opekáme ich z oboch stranách na troche oleja do zlatista.
- Medzitým si pokrájame sušené rajčiny ako aj kuracie prsia na drobno. Kuracie prsia ochutíme soľou, čiernym korením a grilovacím korením a potom ich spolu s rajčinami pridáme k gnocchi.
- Ďalej opekáme až sa mäsu zatiahnú póry. Potom všetko presunieme na tanier.
- Do tej istej panvice dáme maslo a múku a krátko opečieme. Prilejeme vodu a roztrepeme všetko dobre.
- Prilejeme takisto smotanu a ricottu a krátko miešame až sa všetko spojí do hladkej omáčky.
- Vrátime do panvice gnocchi s kuracími prsiami a rajčinami a už len premiešame. Podľa potreby dochutíme soľou.
- Na záver posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút
Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:
-
Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom
Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:
-
Mrežovník ako od mojej starej mamy
Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]