Super jednoduchý pokrm, ktorý zvládne každý začiatočník. Aby som tento pokrm uvarila zvolila som tentoraz hotové gnocchi, ale ak máte trochu času môžete si gnocchi jednoducho pripraviť aj doma. Všetko čo na ne potrebujete je zemiaková kaša, vajíčko, soľ a múka. Pozrite si k tomu tento podrobný postup:

Suroviny:
- 500g gnocchi
- 2 PL masla
- 2 PL múky
- 150ml sladkej smotany
- 100g ricotta
- 50ml vody / alebo vývaru
- 250g kuracie prsia
- 5-6ks sušených rajčín
- soľ, čierne korenie, grilovacie korenie
- petržlenoá vňať
Postup:
- Panvicu si nahrejeme a pridáme do nej gnocchi a opekáme ich z oboch stranách na troche oleja do zlatista.
- Medzitým si pokrájame sušené rajčiny ako aj kuracie prsia na drobno. Kuracie prsia ochutíme soľou, čiernym korením a grilovacím korením a potom ich spolu s rajčinami pridáme k gnocchi.
- Ďalej opekáme až sa mäsu zatiahnú póry. Potom všetko presunieme na tanier.
- Do tej istej panvice dáme maslo a múku a krátko opečieme. Prilejeme vodu a roztrepeme všetko dobre.
- Prilejeme takisto smotanu a ricottu a krátko miešame až sa všetko spojí do hladkej omáčky.
- Vrátime do panvice gnocchi s kuracími prsiami a rajčinami a už len premiešame. Podľa potreby dochutíme soľou.
- Na záver posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.
Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.
-
Hrnčekové čokoládové palacinky ala brownie pancake
No na čo ma moje deti len neukecajú, minule videli niekde čokoládové palacinky a dnes, že by si som ich nemohla urobiť brownie ako palacinku? Tak som sa nechala zlomiť. Cesto bolo skvelé, chuť výborná, len to bolo časovo náročné. Aby sa nepripalovali ich bolo treba opekať pomaly, na najnižšej […]
-
Hrnčekové ovocné rezy z mrazeného ovocia
Máte aj vy doma zásoby mrazeného ovocia? Ja mám vždy zopár sáčkov z letnej úrody, najmä drobné ovocie ako ríbezle, či egreše, ktoré počas leta nestíhame jesť, ma o to viac potešia cez zimu. Super na prípravu napríklad takýchto chutných rezov. Hrnček mal objem 250ml. Suroviny na cesto: Suroviny na […]
-
Najrýchlejšia cesnaková omáčka na cestoviny
Túto omáčku máte rýchlejšie hotovú ako sa stihnú uvariť cestoviny. Je krásne krémovitá a to celkom aj bez šľahačky. Výborná na rýchle varenie. Suroviny: Postup: