Krémové gnocchi (ňoki) s kuracími prsiami do 15 minút

Super jednoduchý pokrm, ktorý zvládne každý začiatočník. Aby som tento pokrm uvarila zvolila som tentoraz hotové gnocchi, ale ak máte trochu času môžete si gnocchi jednoducho pripraviť aj doma. Všetko čo na ne potrebujete je zemiaková kaša, vajíčko, soľ a múka. Pozrite si k tomu tento podrobný postup:

Suroviny:

  • 500g gnocchi
  • 2 PL masla
  • 2 PL múky
  • 150ml sladkej smotany
  • 100g ricotta
  • 50ml vody / alebo vývaru
  • 250g kuracie prsia
  • 5-6ks sušených rajčín
  • soľ, čierne korenie, grilovacie korenie
  • petržlenoá vňať

Postup:

  • Panvicu si nahrejeme a pridáme do nej gnocchi a opekáme ich z oboch stranách na troche oleja do zlatista.
  • Medzitým si pokrájame sušené rajčiny ako aj kuracie prsia na drobno. Kuracie prsia ochutíme soľou, čiernym korením a grilovacím korením a potom ich spolu s rajčinami pridáme k gnocchi.
  • Ďalej opekáme až sa mäsu zatiahnú póry. Potom všetko presunieme na tanier.
  • Do tej istej panvice dáme maslo a múku a krátko opečieme. Prilejeme vodu a roztrepeme všetko dobre.
  • Prilejeme takisto smotanu a ricottu a krátko miešame až sa všetko spojí do hladkej omáčky.
  • Vrátime do panvice gnocchi s kuracími prsiami a rajčinami a už len premiešame. Podľa potreby dochutíme soľou.
  • Na záver posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.
  • Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Mám pre Vás novinku, ktorá ma naozaj veľmi napĺňa radosťou a o ktorú sa chcem s vami podeliť. Po intenzívnych prípravách som pre Vás prichystala tento skvelý zápisník receptov, ktoré hádam ocení každá gazdinka, ktorá rada varí či pečie. Zápisník bude v predaji od 14.12.2022. Ak nechcete dovtedy čakať, môžete […]


  • Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kuracie Frikassee je obľúbený nemecký pokrm, ktorý je síce velmi lahodný ale tiež relatívne časovo náročný na prípravu. Toto tradičné nemecké jedlo sa pripravuje z kurčaťa, ktoré sa najskôr varí podobne ako na vývar, následne sa vývar zleje a kurča ošklbe z mäsa. Potom sa vyrobí z vývaru svetlá omáčka […]


  • Obložené chlebíčky, Canapes

    Obložené chlebíčky, Canapes

    Ak je niečo typické pre slovenskú kuchyňu a občerstvenie pre hostí, tak sú to práve obložené chlebíčky. Tieto možno pripraviť s maslom, majonézou či nátierkou podľa chuti ako základ a potom dozdobiť či už salámou, syrom alebo zeleninou. Pozrite si aj môj recept na paprikovú nátierku s kešu orieškami.


  • Orientálna šošovicová polievka

    Orientálna šošovicová polievka

    Táto šošovicová polievka je nielen sýta ale aj super aromatická. Chuťovo dominuje korenie Ras el Hanout, ktoré je typické pre arabský kontient a okrem kukurmy spája tiež chuť kmínu, koriandru, čili, feniklu a iných byliniek. Tiež výborné korenie na pečené zemiaky či pečenú zeleninu. Túto aromatickú obdobu klasickej polievky vrelo […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *