Chrumkavé kuracie nugetky len z 3 prísad

Chrumkavé kuracie nugetky len z 3 prísad

Tieto chrumkavé kurcie nugetky zvládne naozaj aj každý začiatočník v kuchyni. Ich príprava je otázkou len pár minút a výsledok vám zaručene zachutí. Žiaden komplikovaný trojobal nieje nutný, budete učarovaný jednoduchosťou tejto prípravy. Kuracie nugetky môžete piecť či už v panvici alebo v trúbe. Ak sa rozhodnete pre variant v trúbe odporúčam povrch nagetkou jemne postriekať olejom aby dostali počas pečenia tú správnu chrumkavosť a zlatistú farbu.

Suroviny:

  • 500g kuracích pŕs
  • 150g slaných krekrov (napr. telka)
  • 2 PL majonézy
  • soľ, čierne korenie, sušený cesnak prípadne červená paprika
  • (sézam či Ľanové semiačka)

Postup:

  • Kuracie prsia umyjeme, osušíme a pokrájame na väčšie kusy (z 1 kuracíh pŕs ca. 5-6 ks).
  • Prsia dáme do misky a okoreníme ich soľou, čiernym korením, sušeným cesnakom prípadne trochou červenej papriky.
  • Pridáme tiež majonézu (tá nahradí vajíčko) a dobre s mäsom premiešame.
  • Slané keksíky dáme do pevnejšieho sáčku a pomocou valčeka na cesto ich rozdrtíme na čo najmenšie kusy. Vysypeme do väčšej misky.
  • Kdo chce môže do strúhanky tiež pridať semiačka napríklad ľanové či sézam.
  • Potom už len zmiešame strúhanku a mäso a obalíme dobre zo všetkých strán.
  • Ak pečieme v panvici tak si nahrejeme olej do horúca a potom na strednej teplote kúsky pečieme ca. 3 minúty pro stranu do chrumkava.
  • Ak pečieme na plechu, položíme kuracie prsia na plech vyložený papierom na pečenie, jemne ich poprašíme olejom a dáme piecť do predhriatej rúry pri 200C do zlatista.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:


  • Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:


  • Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*