Chrumkavé kuracie nugetky len z 3 prísad

Chrumkavé kuracie nugetky len z 3 prísad

Tieto chrumkavé kurcie nugetky zvládne naozaj aj každý začiatočník v kuchyni. Ich príprava je otázkou len pár minút a výsledok vám zaručene zachutí. Žiaden komplikovaný trojobal nieje nutný, budete učarovaný jednoduchosťou tejto prípravy. Kuracie nugetky môžete piecť či už v panvici alebo v trúbe. Ak sa rozhodnete pre variant v trúbe odporúčam povrch nagetkou jemne postriekať olejom aby dostali počas pečenia tú správnu chrumkavosť a zlatistú farbu.

Suroviny:

  • 500g kuracích pŕs
  • 150g slaných krekrov (napr. telka)
  • 2 PL majonézy
  • soľ, čierne korenie, sušený cesnak prípadne červená paprika
  • (sézam či Ľanové semiačka)

Postup:

  • Kuracie prsia umyjeme, osušíme a pokrájame na väčšie kusy (z 1 kuracíh pŕs ca. 5-6 ks).
  • Prsia dáme do misky a okoreníme ich soľou, čiernym korením, sušeným cesnakom prípadne trochou červenej papriky.
  • Pridáme tiež majonézu (tá nahradí vajíčko) a dobre s mäsom premiešame.
  • Slané keksíky dáme do pevnejšieho sáčku a pomocou valčeka na cesto ich rozdrtíme na čo najmenšie kusy. Vysypeme do väčšej misky.
  • Kdo chce môže do strúhanky tiež pridať semiačka napríklad ľanové či sézam.
  • Potom už len zmiešame strúhanku a mäso a obalíme dobre zo všetkých strán.
  • Ak pečieme v panvici tak si nahrejeme olej do horúca a potom na strednej teplote kúsky pečieme ca. 3 minúty pro stranu do chrumkava.
  • Ak pečieme na plechu, položíme kuracie prsia na plech vyložený papierom na pečenie, jemne ich poprašíme olejom a dáme piecť do predhriatej rúry pri 200C do zlatista.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Šťavnaté kuracie špízy

    Šťavnaté kuracie špízy

    Kuracie prsia možno pripraviť vskutku rýchlo, u nás doma je okrem prípravy kuracích pŕs na prírodno obľúbená aj príprava formou špízou. To skvelé na nich je, že môžete ich obohatiť o akúkoľvek zeleninu, ktorá vám chutí a takisto môžete tak deťom prepašovať dodatočnú porciu zeleniny do ich stravy.


  • Šošovicový šalát

    Šošovicový šalát

    Tento šalát je chutnou prílohou, ktorá aj zasýti. Jeho príprava je nenáročná. Podobne ako pri cestovinových šalátoch a tu odporúčam uvariť šošovicu al dente, teda nie úplne do mäkka, aby sa počas miešania nerozmágala.


  • Kokosový koláč s jahodami

    Kokosový koláč s jahodami

    Už ste niekedy vyskúšali kombináciu jahôd a kokosu? Podľa mňa sa tieto 2 suroviny skvelo k sebe hodia a chuťovo dopĺňajú. Tak aj v tomto koláči, ktorý spája intenzívnu chuť kokosu so sviežou chuťou jahôd.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*