Tieto chrumkavé kurcie nugetky zvládne naozaj aj každý začiatočník v kuchyni. Ich príprava je otázkou len pár minút a výsledok vám zaručene zachutí. Žiaden komplikovaný trojobal nieje nutný, budete učarovaný jednoduchosťou tejto prípravy. Kuracie nugetky môžete piecť či už v panvici alebo v trúbe. Ak sa rozhodnete pre variant v trúbe odporúčam povrch nagetkou jemne postriekať olejom aby dostali počas pečenia tú správnu chrumkavosť a zlatistú farbu.
Suroviny:
- 500g kuracích pŕs
- 150g slaných krekrov (napr. telka)
- 2 PL majonézy
- soľ, čierne korenie, sušený cesnak prípadne červená paprika
- (sézam či Ľanové semiačka)
Postup:
- Kuracie prsia umyjeme, osušíme a pokrájame na väčšie kusy (z 1 kuracíh pŕs ca. 5-6 ks).
- Prsia dáme do misky a okoreníme ich soľou, čiernym korením, sušeným cesnakom prípadne trochou červenej papriky.
- Pridáme tiež majonézu (tá nahradí vajíčko) a dobre s mäsom premiešame.
- Slané keksíky dáme do pevnejšieho sáčku a pomocou valčeka na cesto ich rozdrtíme na čo najmenšie kusy. Vysypeme do väčšej misky.
- Kdo chce môže do strúhanky tiež pridať semiačka napríklad ľanové či sézam.
- Potom už len zmiešame strúhanku a mäso a obalíme dobre zo všetkých strán.
- Ak pečieme v panvici tak si nahrejeme olej do horúca a potom na strednej teplote kúsky pečieme ca. 3 minúty pro stranu do chrumkava.
- Ak pečieme na plechu, položíme kuracie prsia na plech vyložený papierom na pečenie, jemne ich poprašíme olejom a dáme piecť do predhriatej rúry pri 200C do zlatista.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút
Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:
-
Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom
Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:
-
Mrežovník ako od mojej starej mamy
Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]