Chrumkavé kuracie nugetky len z 3 prísad

Chrumkavé kuracie nugetky len z 3 prísad

Tieto chrumkavé kurcie nugetky zvládne naozaj aj každý začiatočník v kuchyni. Ich príprava je otázkou len pár minút a výsledok vám zaručene zachutí. Žiaden komplikovaný trojobal nieje nutný, budete učarovaný jednoduchosťou tejto prípravy. Kuracie nugetky môžete piecť či už v panvici alebo v trúbe. Ak sa rozhodnete pre variant v trúbe odporúčam povrch nagetkou jemne postriekať olejom aby dostali počas pečenia tú správnu chrumkavosť a zlatistú farbu.

Suroviny:

  • 500g kuracích pŕs
  • 150g slaných krekrov (napr. telka)
  • 2 PL majonézy
  • soľ, čierne korenie, sušený cesnak prípadne červená paprika
  • (sézam či Ľanové semiačka)

Postup:

  • Kuracie prsia umyjeme, osušíme a pokrájame na väčšie kusy (z 1 kuracíh pŕs ca. 5-6 ks).
  • Prsia dáme do misky a okoreníme ich soľou, čiernym korením, sušeným cesnakom prípadne trochou červenej papriky.
  • Pridáme tiež majonézu (tá nahradí vajíčko) a dobre s mäsom premiešame.
  • Slané keksíky dáme do pevnejšieho sáčku a pomocou valčeka na cesto ich rozdrtíme na čo najmenšie kusy. Vysypeme do väčšej misky.
  • Kdo chce môže do strúhanky tiež pridať semiačka napríklad ľanové či sézam.
  • Potom už len zmiešame strúhanku a mäso a obalíme dobre zo všetkých strán.
  • Ak pečieme v panvici tak si nahrejeme olej do horúca a potom na strednej teplote kúsky pečieme ca. 3 minúty pro stranu do chrumkava.
  • Ak pečieme na plechu, položíme kuracie prsia na plech vyložený papierom na pečenie, jemne ich poprašíme olejom a dáme piecť do predhriatej rúry pri 200C do zlatista.
  • Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Mám pre Vás novinku, ktorá ma naozaj veľmi napĺňa radosťou a o ktorú sa chcem s vami podeliť. Po intenzívnych prípravách som pre Vás prichystala tento skvelý zápisník receptov, ktoré hádam ocení každá gazdinka, ktorá rada varí či pečie. Zápisník bude v predaji od 14.12.2022. Ak nechcete dovtedy čakať, môžete […]


  • Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kuracie Frikassee je obľúbený nemecký pokrm, ktorý je síce velmi lahodný ale tiež relatívne časovo náročný na prípravu. Toto tradičné nemecké jedlo sa pripravuje z kurčaťa, ktoré sa najskôr varí podobne ako na vývar, následne sa vývar zleje a kurča ošklbe z mäsa. Potom sa vyrobí z vývaru svetlá omáčka […]


  • Obložené chlebíčky, Canapes

    Obložené chlebíčky, Canapes

    Ak je niečo typické pre slovenskú kuchyňu a občerstvenie pre hostí, tak sú to práve obložené chlebíčky. Tieto možno pripraviť s maslom, majonézou či nátierkou podľa chuti ako základ a potom dozdobiť či už salámou, syrom alebo zeleninou. Pozrite si aj môj recept na paprikovú nátierku s kešu orieškami.


  • Orientálna šošovicová polievka

    Orientálna šošovicová polievka

    Táto šošovicová polievka je nielen sýta ale aj super aromatická. Chuťovo dominuje korenie Ras el Hanout, ktoré je typické pre arabský kontient a okrem kukurmy spája tiež chuť kmínu, koriandru, čili, feniklu a iných byliniek. Tiež výborné korenie na pečené zemiaky či pečenú zeleninu. Túto aromatickú obdobu klasickej polievky vrelo […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *