Chrumkavé kuracie nugetky len z 3 prísad

Chrumkavé kuracie nugetky len z 3 prísad

Tieto chrumkavé kurcie nugetky zvládne naozaj aj každý začiatočník v kuchyni. Ich príprava je otázkou len pár minút a výsledok vám zaručene zachutí. Žiaden komplikovaný trojobal nieje nutný, budete učarovaný jednoduchosťou tejto prípravy. Kuracie nugetky môžete piecť či už v panvici alebo v trúbe. Ak sa rozhodnete pre variant v trúbe odporúčam povrch nagetkou jemne postriekať olejom aby dostali počas pečenia tú správnu chrumkavosť a zlatistú farbu.

Suroviny:

  • 500g kuracích pŕs
  • 150g slaných krekrov (napr. telka)
  • 2 PL majonézy
  • soľ, čierne korenie, sušený cesnak prípadne červená paprika
  • (sézam či Ľanové semiačka)

Postup:

  • Kuracie prsia umyjeme, osušíme a pokrájame na väčšie kusy (z 1 kuracíh pŕs ca. 5-6 ks).
  • Prsia dáme do misky a okoreníme ich soľou, čiernym korením, sušeným cesnakom prípadne trochou červenej papriky.
  • Pridáme tiež majonézu (tá nahradí vajíčko) a dobre s mäsom premiešame.
  • Slané keksíky dáme do pevnejšieho sáčku a pomocou valčeka na cesto ich rozdrtíme na čo najmenšie kusy. Vysypeme do väčšej misky.
  • Kdo chce môže do strúhanky tiež pridať semiačka napríklad ľanové či sézam.
  • Potom už len zmiešame strúhanku a mäso a obalíme dobre zo všetkých strán.
  • Ak pečieme v panvici tak si nahrejeme olej do horúca a potom na strednej teplote kúsky pečieme ca. 3 minúty pro stranu do chrumkava.
  • Ak pečieme na plechu, položíme kuracie prsia na plech vyložený papierom na pečenie, jemne ich poprašíme olejom a dáme piecť do predhriatej rúry pri 200C do zlatista.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

    Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

    Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti […]


  • Plnená viedenská roštenka

    Plnená viedenská roštenka

    Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti. Suroviny: Postup:


  • Ľahký uhorkový šalát s cícerom

    Ľahký uhorkový šalát s cícerom

    Tento šalát som prednedávnom skúsila na jednej oslave a doslova ma dostal. Nevedela som sa ho dojesť, i keď popravde mňa by nikdy nenapadlo kombinovať uhorky s cícerom, ale to bola dobrota. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *