Ak máte radi čokoládu, tak týmto koláčom si prídete na svoje. Je plný čokoládovej chuti, šťavnaté čokoládové cesto, kúsky čokolády v ňom a k tomu krémovitá čoko-poleva, proste jedna báseň. Okrem toho je to mimoriadne jednoduchý koláč na prípravu, tentoraz prevzala mi väčšinu roboty moja 4-ročná dcérka.
Netreba nič vážiť, postačí vám miska, mixér a 1 šálka s objemom 250ml. Ja som použila formu na pečenie s rozmerom 25×25, kdo chce použiť veľký plech pripraví y dvojnásobného množtva.

Suroviny:
- 4 vajíčka
- 1/2 šálky kr. cukru
- 1/2 šálky oleja (napr. slnečnicový)
- 1/2 šálky (rastlinného) mlieka
- 1/2 šálky kakaa
- 1 šálka hl. múky
- 1 čokoláda (100g)- ja som použila študenskú pečať
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 balenia šľahačkovej smotany (120ml)
- 1 balenie horkej čokolády (100g)
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme.
- Následne pridáme mlieko, múku a kakao ako aj prášok do pečiva. Vypracujeme vláčne cesto.
- Nádobu na pečenie vymastíme (moja má rozmer 25x25cm) alebo vyložíme papierom na pečenie a cesto do formy nalejeme.
- Čokoládu posekáme na menšie kusy a posypeme nimi cesto.
- Potom ho necháme piecť pri 160C po dobu ca. 40 minút.
- Počas pečenia si nahrejeme smotanu a pridáme do nej na drobno posekanú tmavú čokoládu. Mimo ohňa už len miešame, až sa čokoláda roztopí.
- Po vybratí z trúby koláč necháme 5 minút chladnúť a potom naňho nalejeme polevu a necháme vychladnúť.
- Kdo chce môže povrch ozdobiť napríklad dehydratovanými malinami a pistáciami alebo inými orieškami.
-
Buď pánom svojho času – Timemanagement tip 3 pre matky viacerých detí
Ahojte, tento diel by som rada venovala konkrétnym tipom ako si správne štruktúrovať povinností, ktorých má každá mama viac ako dostatok a to tak, aby ste sa nielen stresovali ale aj našli čas pre seba a svoje záujmy. Ako mama zaisto už viete, aké dôležité je pod váhou všetkých tých […]
-
Uzavretá pizza Calzone
Calzone je v podstate uzavretá pizza, ktorá má formu taštičky. Plnka je klasický slaná- od šunky, syra, salámi, šampiňónov.. to na čo máte práve chuť, vždy chutí výborne. Cesto: Plnka: Postup:
-
Pomarančové lievance
Tento rok som dostala od svokry veľké množstvo pomarančov v bio kvalite a tak som hľadala možnosti ako tieto čo najlepšie spracovať. Napadlo ma pridať ich šťavu do lievancového cesta a dopadlo to super. Lievance mali skutočne silnú arómu a prevzali sladkosť pomaranča takže som nemusela ani veľmi doslaďovať. Veĺmi […]