V našej rodine sa tešia orientálne jedlá veľkej obľube. K tým populárnym patrí u nás doma aj táto turecká pizza s oblohou z mletého hovädzieho mäsa. Výborná najmä v kombinácii s čerstvým šalátom.
Na cesto (12ks) potrebujete:
- 500g hl. múky
- 1/2 čerstvého droždia
- 1PL kr. cukru
- 1PL soli
- 2PL oliv. oleja
- 1PL masla izbovej teploty
- 1PL prášku do pečiva
- ca. 250ml vlažnej vody
Na plnku potrebujete:
- 150g hov. mletého mäsa
- 2PL rajčinového pretlaku
- 1 paprika
- 1 cibuľa
- soľ, čierne korenie, sušené čili
- 2PL posekanej petržlenovej vňati
Postup:
- Droždie rozdrobíme do misky a posypeme ho cukrom. Dobre spolu rozmiešame a necháme 10 minút stáť, pokiaľ sa vytvorí kvások.
- Múku zmiešame so soľou, olivovým olejom, maslom a práškom do pečiva. Pridáme kvások a postupne za miesenia pridávame vodu,až pokiaľ sa vytvorí elastické cesto.
- Cesto vložíme do uzatvárateľnej misky na kysnutie a necháme ho 1/2 hodinu kysnúť na teplom ceste. Potom premiesime a rozkrájame ho na 12 rovnako veľkých kúskov.
- Na plnku rozmixujeme mixérom na jemno cibuľu, papriku a rajčinový pretlak. Pridáme surové mleté mäso, korenie, vňať a ešte spolu premiešame. Zmes má byť kompaktná ale nie moc vlhká.
- Potom plnku dochutíme soľou, ciernym korením a čili.
- Každý kus cesta rozvaľkáme potom na kruhl alebo do podlhovastého tvaru a položíme ho na plech vyložený papierom na pečenie.
- Na každý kruh cesta potom naniesiemme za 1PL plnky a opačnou stranou lyžice plnku na ceste rozotrieme.
- Pečieme pri 200C ca. 15-20min. do zlatista.
-
Buď pánom svojho času – Timemanagement tip 3 pre matky viacerých detí
Ahojte, tento diel by som rada venovala konkrétnym tipom ako si správne štruktúrovať povinností, ktorých má každá mama viac ako dostatok a to tak, aby ste sa nielen stresovali ale aj našli čas pre seba a svoje záujmy. Ako mama zaisto už viete, aké dôležité je pod váhou všetkých tých […]
-
Uzavretá pizza Calzone
Calzone je v podstate uzavretá pizza, ktorá má formu taštičky. Plnka je klasický slaná- od šunky, syra, salámi, šampiňónov.. to na čo máte práve chuť, vždy chutí výborne. Cesto: Plnka: Postup:
-
Pomarančové lievance
Tento rok som dostala od svokry veľké množstvo pomarančov v bio kvalite a tak som hľadala možnosti ako tieto čo najlepšie spracovať. Napadlo ma pridať ich šťavu do lievancového cesta a dopadlo to super. Lievance mali skutočne silnú arómu a prevzali sladkosť pomaranča takže som nemusela ani veľmi doslaďovať. Veĺmi […]