Turecká pizza Lahmacun

Turecká pizza Lahmacun

V našej rodine sa tešia orientálne jedlá veľkej obľube. K tým populárnym patrí u nás doma aj táto turecká pizza s oblohou z mletého hovädzieho mäsa. Výborná najmä v kombinácii s čerstvým šalátom.

Na cesto (12ks) potrebujete:

  • 500g hl. múky
  • 1/2 čerstvého droždia
  • 1PL kr. cukru
  • 1PL soli
  • 2PL oliv. oleja
  • 1PL masla izbovej teploty
  • 1PL prášku do pečiva
  • ca. 250ml vlažnej vody

Na plnku potrebujete:

  • 150g hov. mletého mäsa
  • 2PL rajčinového pretlaku
  • 1 paprika
  • 1 cibuľa
  • soľ, čierne korenie, sušené čili
  • 2PL posekanej petržlenovej vňati

Postup:

  • Droždie rozdrobíme do misky a posypeme ho cukrom. Dobre spolu rozmiešame a necháme 10 minút stáť, pokiaľ sa vytvorí kvások.
  • Múku zmiešame so soľou, olivovým olejom, maslom a práškom do pečiva. Pridáme kvások a postupne za miesenia pridávame vodu,až pokiaľ sa vytvorí elastické cesto.
  • Cesto vložíme do uzatvárateľnej misky na kysnutie a necháme ho 1/2 hodinu kysnúť na teplom ceste. Potom premiesime a rozkrájame ho na 12 rovnako veľkých kúskov.
  • Na plnku rozmixujeme mixérom na jemno cibuľu, papriku a rajčinový pretlak. Pridáme surové mleté mäso, korenie, vňať a ešte spolu premiešame. Zmes má byť kompaktná ale nie moc vlhká.
  • Potom plnku dochutíme soľou, ciernym korením a čili.
  • Každý kus cesta rozvaľkáme potom na kruhl alebo do podlhovastého tvaru a položíme ho na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Na každý kruh cesta potom naniesiemme za 1PL plnky a opačnou stranou lyžice plnku na ceste rozotrieme.
  • Pečieme pri 200C ca. 15-20min. do zlatista.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát.


  • Domáce rezance ako od starej mamy

    Domáce rezance ako od starej mamy

    Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.


  • Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín

    Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín

    Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*