Rýchla karlovarská knedľa

Táto rýchla karlovarská knedľa je výborná príloha v ktorej možno využiť staršie pečivo – rožky, praclíky či biely chlieb.

Suroviny:

  • 4ks pečiva – môže byť aj staršie- rožky či biely chlieb
  • 2 vajíčka
  • 1/2PL soli
  • 4PL posekanej petržlenovej vňate
  • 4PL roztopeného masla
  • ca. 150ml mlieka (množstvo závisí trochu od toho aké pečivo použijete a ako bude schopné vstrebať tekutinu)
  • 125g hrubej múky

Postup

  • Na knedlík pečivo pokrájame na kocky.
  • Mlieko si mierne nahrejeme aby malo izbovú teplotu a potom doňho pridáme 2 žĺtka, rozpustené maslo a trochou soli a čierného korenia.
  • Zmesou polejeme pečivo a necháme ho 5-10minút nabopnať. Potom rukamy pečivo dobre pritlačíme, pečivo by malo ako špongia kompletne byť nasiaknuté tekutinou.
  • Medzitým vyšlaháme 2 bielka do tuhého snehu.
  • Ku kockám pečiva pridáme hrubú múku a premiešame.
  • Na záver ešte pridáme sneh z bielkou a vypracujeme vláčne cesto. Pridáme na drobno posekanú petrzlenovú vňať. Cesto by malo byť polotekuté (teda ani tuhé ani tekuté).
  • Z potravinovej fólie odstrihneme ca.60cm dlhý pás a do stredu dáme polovičku knedľovej zmesi.
  • Potom obe strany fólie spojíme a zatočíme fóliu aj s plnkou do valca. Strany valca dobre uzavrieme.
  • Potom valec zakrútime ešte do alobalu a takisto na valcie konce dobre uzavrieme. To isté zopakovujeme aj s druhou polovicou zmesi.
  • Do veľkého hrnca dáme zovrieť 2 l vody.
  • Oba valce varíme 20 minút na miernom ohni vo vriacej vode.
  • Pred servírovaním necháme knedlík chvíľu odstáť, potom odbalíme alobal aj potravinovú fóliu a knedľu nakrájame na tenké krajce.
  • Kukuricová polievka s mrkvou

    Kukuricová polievka s mrkvou

    Mňa tie jesenné farby proste nepustia a akosi sa mi vyslovene žiadajú pestré krémovité polievky pripomínajúce farebnosťou prírodu vonku. Táto kukuricová polievka s mrkvou mimoriadne chutila mojím deťom, zaiste pre jej chuť, ktorú jej dodala sladučká kukurica. Zahusťovať ju nebolo treba, vďaka zemiakom bola dostatočne hustá. Suroviny: 1 veľká kuchynská […]


  • Kysnutý orieškový chrumkavý koláč

    Kysnutý orieškový chrumkavý koláč

    Dnes som dostala chuť na niečo chrumkavé, na spôsob müsli tyčiniek. Ja som použila na plnku orechy a semiačka ale samozrejme aj sušené ovocie je určite chutné. Opäť raz recept, pri ktorom sa môžete riadiť vlastnými chuťami a prispôsobiť si ho podľa potreby výberu potravín doma :). Suroviny na cesto: […]


  • Krémovité jesenné tekvicové rizoto (risotto) s dusenou brokolicou

    Krémovité jesenné tekvicové rizoto (risotto) s dusenou brokolicou

    Priznám sa, že tekvica u mňa počas jeseni nikdy nechýba doma. Je tak všestranná a chutí či už na sladko alebo na slano. Tentoraz som z nej pripravila toto krásne krémovité rizoto, ktoré je pripravené bez alkoholu a teda vhodné aj pre deti. Zo šálky s objemom 100ml vám výjdu […]


One Comment

  1. Pingback: Rýchle kuracie prsia na smotane – Recepis.sk

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.