Rýchla karlovarská knedľa

Táto rýchla karlovarská knedľa je výborná príloha v ktorej možno využiť staršie pečivo – rožky, praclíky či biely chlieb.

Suroviny:

  • 4ks pečiva – môže byť aj staršie- rožky či biely chlieb
  • 2 vajíčka
  • 1/2PL soli
  • 4PL posekanej petržlenovej vňate
  • 4PL roztopeného masla
  • ca. 150ml mlieka (množstvo závisí trochu od toho aké pečivo použijete a ako bude schopné vstrebať tekutinu)
  • 125g hrubej múky

Postup

  • Na knedlík pečivo pokrájame na kocky.
  • Mlieko si mierne nahrejeme aby malo izbovú teplotu a potom doňho pridáme 2 žĺtka, rozpustené maslo a trochou soli a čierného korenia.
  • Zmesou polejeme pečivo a necháme ho 5-10minút nabopnať. Potom rukamy pečivo dobre pritlačíme, pečivo by malo ako špongia kompletne byť nasiaknuté tekutinou.
  • Medzitým vyšlaháme 2 bielka do tuhého snehu.
  • Ku kockám pečiva pridáme hrubú múku a premiešame.
  • Na záver ešte pridáme sneh z bielkou a vypracujeme vláčne cesto. Pridáme na drobno posekanú petrzlenovú vňať. Cesto by malo byť polotekuté (teda ani tuhé ani tekuté).
  • Z potravinovej fólie odstrihneme ca.60cm dlhý pás a do stredu dáme polovičku knedľovej zmesi.
  • Potom obe strany fólie spojíme a zatočíme fóliu aj s plnkou do valca. Strany valca dobre uzavrieme.
  • Potom valec zakrútime ešte do alobalu a takisto na valcie konce dobre uzavrieme. To isté zopakovujeme aj s druhou polovicou zmesi.
  • Do veľkého hrnca dáme zovrieť 2 l vody.
  • Oba valce varíme 20 minút na miernom ohni vo vriacej vode.
  • Pred servírovaním necháme knedlík chvíľu odstáť, potom odbalíme alobal aj potravinovú fóliu a knedľu nakrájame na tenké krajce.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Šťavnaté rezy Margot

    Šťavnaté rezy Margot

    Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]


  • Ako pripraviť lahodné lasagne bolognese

    Ako pripraviť lahodné lasagne bolognese

    Zaiste ste už mali možnosť vyskúšať v reštaurácii lasagne s boloňskou omáčkou. Správne pripravené sú nielen šťavnaté alebo aj tak lahodné a jemné, že sa doslova rozplývajú na jazyku. Takéto Lasagne si môžete pripraviť aj doma, postačia vám lasagne pláty, ktoré nemusíte predvariť. Okrem toho budete už len potrebovať bešamelovú […]


One Comment

  1. Pingback: Rýchle kuracie prsia na smotane – Recepis.sk

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*