Táto rýchla karlovarská knedľa je výborná príloha v ktorej možno využiť staršie pečivo – rožky, praclíky či biely chlieb.
Suroviny:
- 4ks pečiva – môže byť aj staršie- rožky či biely chlieb
- 2 vajíčka
- 1/2PL soli
- 4PL posekanej petržlenovej vňate
- 4PL roztopeného masla
- ca. 150ml mlieka (množstvo závisí trochu od toho aké pečivo použijete a ako bude schopné vstrebať tekutinu)
- 125g hrubej múky
Postup
- Na knedlík pečivo pokrájame na kocky.
- Mlieko si mierne nahrejeme aby malo izbovú teplotu a potom doňho pridáme 2 žĺtka, rozpustené maslo a trochou soli a čierného korenia.
- Zmesou polejeme pečivo a necháme ho 5-10minút nabopnať. Potom rukamy pečivo dobre pritlačíme, pečivo by malo ako špongia kompletne byť nasiaknuté tekutinou.
- Medzitým vyšlaháme 2 bielka do tuhého snehu.
- Ku kockám pečiva pridáme hrubú múku a premiešame.
- Na záver ešte pridáme sneh z bielkou a vypracujeme vláčne cesto. Pridáme na drobno posekanú petrzlenovú vňať. Cesto by malo byť polotekuté (teda ani tuhé ani tekuté).
- Z potravinovej fólie odstrihneme ca.60cm dlhý pás a do stredu dáme polovičku knedľovej zmesi.
- Potom obe strany fólie spojíme a zatočíme fóliu aj s plnkou do valca. Strany valca dobre uzavrieme.
- Potom valec zakrútime ešte do alobalu a takisto na valcie konce dobre uzavrieme. To isté zopakovujeme aj s druhou polovicou zmesi.
- Do veľkého hrnca dáme zovrieť 2 l vody.
- Oba valce varíme 20 minút na miernom ohni vo vriacej vode.
- Pred servírovaním necháme knedlík chvíľu odstáť, potom odbalíme alobal aj potravinovú fóliu a knedľu nakrájame na tenké krajce.
-
Buď pánom svojho času – Timemanagement tip 3 pre matky viacerých detí
Ahojte, tento diel by som rada venovala konkrétnym tipom ako si správne štruktúrovať povinností, ktorých má každá mama viac ako dostatok a to tak, aby ste sa nielen stresovali ale aj našli čas pre seba a svoje záujmy. Ako mama zaisto už viete, aké dôležité je pod váhou všetkých tých […]
-
Uzavretá pizza Calzone
Calzone je v podstate uzavretá pizza, ktorá má formu taštičky. Plnka je klasický slaná- od šunky, syra, salámi, šampiňónov.. to na čo máte práve chuť, vždy chutí výborne. Cesto: Plnka: Postup:
-
Pomarančové lievance
Tento rok som dostala od svokry veľké množstvo pomarančov v bio kvalite a tak som hľadala možnosti ako tieto čo najlepšie spracovať. Napadlo ma pridať ich šťavu do lievancového cesta a dopadlo to super. Lievance mali skutočne silnú arómu a prevzali sladkosť pomaranča takže som nemusela ani veľmi doslaďovať. Veĺmi […]
Pingback: Rýchle kuracie prsia na smotane – Recepis.sk