Keď je sezóna rajčín v plnom prúde tak rada skúšam recepty v ktorých moju úrpdu viem chutne spracovať. Medzi také patrí aj tento recept na rajčinovú polievku. Rajčiny sú najskôr pečené vďaka čomu dostanú chutnú grilovaciu arómu a zosilní sa ich prirodzene nasladlá chuť.
Suroviny:
- 2 kg rajčín
- 2 cibule
- 2PL olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- bobkový list
- tymián
- soľ, čierne korenie
- 2 PL múky + 2 Pl oleja alebo masla
- 1,5-2l vody/vývaru
- 150ml sladkej smotany
Postup:
- Rajčiny rozpolíme alebo prekrojkíme na štvrťky. Nešúpeme, neskôr pri pasírovani sa šupka stratí.
- Cibuľu a cesnak ošúpeme, a rozpolíme.
- Rajčiny dáme spolu s rozpolenou cibuľou a strúčikom cesnaku na plech. Osolíme a pokvapkáme olivovým olejom. Pridáme tymián a bobkový list a necháme pri 180C piecť po dobu 45 minút až začne mať rajčina miestami hnedasté miesta.
- Následne zmes necháme trochu vychladnúť a rozmixujeme ju ponorným mixérom. Poto prepasírujeme cez sítko.
- V hrnci si krátko opražíme cibulku pokrájanú na drobno, múku a olej, zalejeme trochou studenej vody a dobre rozmiešame aby zanikli prípadné hrčky.
- Pridáme prepasírované rajčiny a dobre premiešame. Prilejeme tiež smotanu a necháme zovrieť.
- Podľa chuti na záver dochutíme soľou, cukrom prípadne čerstvými bylinkami.
-
Buď pánom svojho času – Timemanagement tip 3 pre matky viacerých detí
Ahojte, tento diel by som rada venovala konkrétnym tipom ako si správne štruktúrovať povinností, ktorých má každá mama viac ako dostatok a to tak, aby ste sa nielen stresovali ale aj našli čas pre seba a svoje záujmy. Ako mama zaisto už viete, aké dôležité je pod váhou všetkých tých […]
-
Uzavretá pizza Calzone
Calzone je v podstate uzavretá pizza, ktorá má formu taštičky. Plnka je klasický slaná- od šunky, syra, salámi, šampiňónov.. to na čo máte práve chuť, vždy chutí výborne. Cesto: Plnka: Postup:
-
Pomarančové lievance
Tento rok som dostala od svokry veľké množstvo pomarančov v bio kvalite a tak som hľadala možnosti ako tieto čo najlepšie spracovať. Napadlo ma pridať ich šťavu do lievancového cesta a dopadlo to super. Lievance mali skutočne silnú arómu a prevzali sladkosť pomaranča takže som nemusela ani veľmi doslaďovať. Veĺmi […]