Rajčinová polievka z pečených rajčín

Keď je sezóna rajčín v plnom prúde tak rada skúšam recepty v ktorých moju úrpdu viem chutne spracovať. Medzi také patrí aj tento recept na rajčinovú polievku. Rajčiny sú najskôr pečené vďaka čomu dostanú chutnú grilovaciu arómu a zosilní sa ich prirodzene nasladlá chuť.

Suroviny:

  • 2 kg rajčín
  • 2 cibule
  • 2PL olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • bobkový list
  • tymián
  • soľ, čierne korenie
  • 2 PL múky + 2 Pl oleja alebo masla
  • 1,5-2l vody/vývaru
  • 150ml sladkej smotany

Postup:

  • Rajčiny rozpolíme alebo prekrojkíme na štvrťky. Nešúpeme, neskôr pri pasírovani sa šupka stratí.
  • Cibuľu a cesnak ošúpeme, a rozpolíme.
  • Rajčiny dáme spolu s rozpolenou cibuľou a strúčikom cesnaku na plech. Osolíme a pokvapkáme olivovým olejom. Pridáme tymián a bobkový list a necháme pri 180C piecť po dobu 45 minút až začne mať rajčina miestami hnedasté miesta.
  • Následne zmes necháme trochu vychladnúť a rozmixujeme ju ponorným mixérom. Poto prepasírujeme cez sítko.
  • V hrnci si krátko opražíme cibulku pokrájanú na drobno, múku a olej, zalejeme trochou studenej vody a dobre rozmiešame aby zanikli prípadné hrčky.
  • Pridáme prepasírované rajčiny a dobre premiešame. Prilejeme tiež smotanu a necháme zovrieť.
  • Podľa chuti na záver dochutíme soľou, cukrom prípadne čerstvými bylinkami.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Šťavnaté rezy Margot

    Šťavnaté rezy Margot

    Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]


  • Ako pripraviť lahodné lasagne bolognese

    Ako pripraviť lahodné lasagne bolognese

    Zaiste ste už mali možnosť vyskúšať v reštaurácii lasagne s boloňskou omáčkou. Správne pripravené sú nielen šťavnaté alebo aj tak lahodné a jemné, že sa doslova rozplývajú na jazyku. Takéto Lasagne si môžete pripraviť aj doma, postačia vám lasagne pláty, ktoré nemusíte predvariť. Okrem toho budete už len potrebovať bešamelovú […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*