Pečené morčacie mäso prešpikované syrom

Morčacie mäso, najmä teda morčacie prsia je podľa mňa náročné na prípravu v tom, že toto mäso veľmi rýchlo uschne a dostane suchú konzistenciu (u nás doma by sa povedalo, že chutí ako podrážka). Keď ma mama minule požiadala spracovať morčacie prsia ako pečené mäso, nebola som práve nadšená lebo pečením ešte rýchlejšie obschne, ale vymyslela som spôsob ako ho upicť chutne a štavnato tak, že nakoniec si všetci pochvalovali.

Suroviny:

  • 1 kg morčacích pŕs v kuse
  • 2 cibule
  • 3 mrkvy
  • 100g tvrdého syra (gouda/ementál)
  • 10ml vody
  • 2 PL oleja (slnečnicový alebo olivový)
  • 1čl grilovacie korenie
  • 1 čl sušeného cesnaku
  • 1čl červenej papriky
  • 1/2 citróna
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • Morčacie prsia si umyjeme a dobre osušíme. Odstránime prípadne nečistoty či blanky.
  • Do mäsa urobíme tenkým nožom zopár vpichov. Syr pokrájame na tenké ale dlhé hranoly a tie potom postupne zatlačíme do predpripravených otvorov. Syr by mal byť úplne schovaný v mäse.
  • Potom mäso polejeme olejom a posypeme koreninami – soľou, čiernym korením, cesnakom, grilovacím korením a paprikou. Rukami koreninami aj s olejom dobre do mäsa vmasírujeme.
  • Pekáč dáme na sporák a na spodok dáme trochu oleja. Potom mäso zprudka (teda na vysokej teplote) zo všetkých strán krátko opečieme aby sa mu zatiahli póry.
  • Následne k mäsu pridáme cibuľu pokrájanú na štvťky ako aj rozpolené mrkvy. Pod mäso položime plátky citróna a potom ho zalejeme vodou.
  • To dôležité pri pečení je piecť mäso jednak na nízskej teplote a takisto zabezpečiť, že v pekáči stále cirkuluje vlhkosť.
  • Preto pečieme mäso len pri 160C (ideálna sa hodí tiež na to hodí remoska) a pečieme po celý čas v uzavretom pekáči. Doba pečenia je 1 hodina a potom ešte 10 minút v odokrytom pekáči aby sa po vrchu vytvorila zlatistá kôrka. Je dobré tiež po odokrytí potrieť povrch mäsa maslom, to mu dodá dodatočnú arómu.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Kokosový koláč s jahodami

    Kokosový koláč s jahodami

    Už ste niekedy vyskúšali kombináciu jahôd a kokosu? Podľa mňa sa tieto 2 suroviny skvelo k sebe hodia a chuťovo dopĺňajú. Tak aj v tomto koláči, ktorý spája intenzívnu chuť kokosu so sviežou chuťou jahôd.


  • Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]


  • Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Tento rok bola sezóna medvedieho cesnaku na Slovensku pomerne skoro (teda aspoň v okolí Bratislavy), ale nie všade. Ja si pestujem medvedí cesnak doma a tam až teraz mi dozrel, tak, že som ho mohla zbierať. Tento šalát je skvelým spôsobom ako medvedí cesnak použiť do chutnej obmeny klasiky. Ak […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*