Pečené morčacie mäso prešpikované syrom

Morčacie mäso, najmä teda morčacie prsia je podľa mňa náročné na prípravu v tom, že toto mäso veľmi rýchlo uschne a dostane suchú konzistenciu (u nás doma by sa povedalo, že chutí ako podrážka). Keď ma mama minule požiadala spracovať morčacie prsia ako pečené mäso, nebola som práve nadšená lebo pečením ešte rýchlejšie obschne, ale vymyslela som spôsob ako ho upicť chutne a štavnato tak, že nakoniec si všetci pochvalovali.

Suroviny:

  • 1 kg morčacích pŕs v kuse
  • 2 cibule
  • 3 mrkvy
  • 100g tvrdého syra (gouda/ementál)
  • 10ml vody
  • 2 PL oleja (slnečnicový alebo olivový)
  • 1čl grilovacie korenie
  • 1 čl sušeného cesnaku
  • 1čl červenej papriky
  • 1/2 citróna
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • Morčacie prsia si umyjeme a dobre osušíme. Odstránime prípadne nečistoty či blanky.
  • Do mäsa urobíme tenkým nožom zopár vpichov. Syr pokrájame na tenké ale dlhé hranoly a tie potom postupne zatlačíme do predpripravených otvorov. Syr by mal byť úplne schovaný v mäse.
  • Potom mäso polejeme olejom a posypeme koreninami – soľou, čiernym korením, cesnakom, grilovacím korením a paprikou. Rukami koreninami aj s olejom dobre do mäsa vmasírujeme.
  • Pekáč dáme na sporák a na spodok dáme trochu oleja. Potom mäso zprudka (teda na vysokej teplote) zo všetkých strán krátko opečieme aby sa mu zatiahli póry.
  • Následne k mäsu pridáme cibuľu pokrájanú na štvťky ako aj rozpolené mrkvy. Pod mäso položime plátky citróna a potom ho zalejeme vodou.
  • To dôležité pri pečení je piecť mäso jednak na nízskej teplote a takisto zabezpečiť, že v pekáči stále cirkuluje vlhkosť.
  • Preto pečieme mäso len pri 160C (ideálna sa hodí tiež na to hodí remoska) a pečieme po celý čas v uzavretom pekáči. Doba pečenia je 1 hodina a potom ešte 10 minút v odokrytom pekáči aby sa po vrchu vytvorila zlatistá kôrka. Je dobré tiež po odokrytí potrieť povrch mäsa maslom, to mu dodá dodatočnú arómu.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Pečené morčacie mäso prešpikované syrom

Morčacie mäso, najmä teda morčacie prsia je podľa mňa náročné na prípravu v tom, že toto mäso veľmi rýchlo uschne a dostane suchú konzistenciu (u nás doma by sa povedalo, že chutí ako podrážka). Keď ma mama minule požiadala spracovať morčacie prsia ako pečené mäso, nebola som práve nadšená lebo […]

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Nová E-kniha plná letných receptov

    Nová E-kniha plná letných receptov

    Ak si práve vychutnávate leto mám pre vás skvelú správu, pripravila som pre vás zbierku receptov na toto ročné obdobie, ktoré mi pripomínalo leto, ako som ho trávila v detstve u starej mamy – od tradičných receptov na spracovanie ovocia vo forme zákuskov či koláčov, až po zaváranie a konzervovanie, […]


  • Malinový koláč s pudingom

    Malinový koláč s pudingom

    Tento malinový koláč s pudingom je super rýchlou variantov, ktorú zvládnete celkom bez váženia, len s jedným hrnčekom s objemom 200ml. Puding cesto nielen pekne zafarbí do žlta ale takisto mu dodá na vláčnosti. Sladké cesto skvelo harmonizuje s mierne kyslastými malinami a celkovo chutný recept zvládnuteľný za pár minút. […]


  • Jahodový hrnčekový koláč s bielou čokoládou

    Jahodový hrnčekový koláč s bielou čokoládou

    Tento koláč spája chuť jahôd a bielej čokolády to chutného dezertu. Ja som tentoraz pridala jahody tak do cesta ako aj na oblohu lebo som mala vela jahôd, ale samozrejme, že je môžete ich umiestniť len na ozdobu a v ceste vynechať, výsledok bude takisto lahodný. Tomuto cestu dominuje chuť […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*