Poznáte to, keď sa na vás niekoľko dní pozerá zo špajzi na vás surovina, ktorú chcete spotrebovať a potom máte osvietenie a vy zrazu presne viete, čo s ňou. Tak to bolo aj u mňa s tortovými oplátkami, ktoré bolo treba spracovať až som zrazu presne vedela, čo s nimi.
Jump to Recipe

Najlepšia ruská zmrzlina len z 3 surovín
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
500ml šľahačkovej smotany
1 dóza kondenzovaného mlieka (salko)
2 tortové oplátky
Postup
- Šľahačkovú smotanu dáme do mixéra na najvyššom stupni šľahať do tuhej peny.
- Primiešame salko. Kdo chce môže ešte dochutiť vanilkovým cukrom, ale nemusí byť. Keďže salko je sladké, cukor už netreba.
- Na plech o veľkosti tortovej oplátky dáme na spodok 1 tortovú oplátku a na ňu nanesieme šľahačkovú zmes. Na vrch dáme druhú oplátku a takto pripravené vložíme do mrazničky na hodinu.
- Potom vyberieme a vrch zaťažíme najlepšie drevenou doskou na krájanie. Toto je dôležité, inak sa oplátka zvlní. Už len necháme mraziť cez noc a potom pokrájame na kusy sa servíruejeme.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Pomocníci do kuchyne*


Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
211 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV