Každý rok sa počas cuketovej sezóny snažím čo najrozmatinejšie spracovať túto chutnú zeleninu, ktorej sa v mojej záhrade veľmi darí do chutných pokrmov. Tak vznikol aj recept na túto lahodnú nátierku, ktorú odporúčam vyskúšať. Je chuťovo veľmi intenzívna a svieža. Krémovitú konzistenciu mu dodávajú kešu oriešky, ktoré sú rozomleté doslova na kašu.
Suroviny:
- 2-3 menšie cukety alebo jedna veľká (ca. 700g)
- 1 kuchynská cibuľa
- 70g kešu orechov
- 3 PL margarínu (alebo kokosový tuk)
- 3 sušené paradajky
- soľ, čierne korenie, kajenská paprika
- 2 strúčiky cesnaku
- pažítka
- voda

Postup:
- Začneme kešu orieškami. Tie si zalejeme vodou tak aby bola ca. 1 cm nad povrchom orieškov a necháme takto celú noc stáť. Potom na ďaľší deň vodu zlejeme a zmäknuté oriešky rozomelieme ponorným mixérom na kašu.
- Cuketu očistíme, menšie môžeme použiť aj so šupkou, pri vačšći cuketu ošúpeme a vyberieme jadierka.
- Potom cuketu postrúhame na hrubo.
- Cibuľu pokrájame na kocky a dáme do väčšej panvici opekať na troche oleja. Akonáhle dostane sklovitú farbu, pridáme aj postrúhanú cuketu a na nízskom ohni ju 5-10 minút za občastného miešania opekáme. Cuketa by mala vypariť svoju tekutinu počas pečenia a začať na panvici sa lepiť. To je znakom, že už je správne dehydratovaná. Potom ju dochutíme roztlačeným cesnakom, soľou a čiernym korením.
- Do horúcej cukety pridáme tuk alebo margarín a necháme ho roztopiť. Takto pripravenú cuketu necháme vychladnúť. Pridáme ku kešu zmesy a premiešame.
- Sušené paradajky pokrájame na malé kúsky a pažítku posekáme na drobno. Pridáme k nátierke.
- Na záver už len dochutíme kajenskou paprikou (prípadne sladkou paprikou kdo nátierku nechce mať pikatnú)
- Chutí skvelo s čerstvým pečivom.
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty

Využite vianočné zľavy na všetky moje produkty, ktoré trvajú už len do vianoc.
PRODUKTY
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV
Populárne recepty
Super šťavnaté čokoládové muffiny z kefíru
Hľadáte jednoduché a šťavnaté muffiny, ktoré ohúria vaše deti? Vďaka kefíru majú super štruktúru a šťavnatosť a budú raz-dva hotové. Na meranie budete potrebovať 2 šálky – malú espresso šálku (objeme 100ml) a klasickú šálku (objem 250ml).Ako môžete tento recept pozmeniťKakao dodáva koláču bohatú čokoládovú chuť, ktorú môžete ešte vylepšiť […]
Pripravte si doma výživný zeleninový bujón, ktorý vydrží mesiace
Domáci zeleninový bujón je skvelou alternatívou k priemyselným kockám – je bez konzervantov, umelých prísad a plný prírodnej chuti. Vďaka správnemu spôsobu prípravy a skladovania si môžete dopriať zdravý a aromatický základ do polievok, omáčok či rizota aj niekoľko mesiacov. Na prípravu bujónu použite koreňovú zeleninu, ako sú mrkva, zeler, […]