SKúsili ste už pripraviť cuketu na spôsob polievky? Ak ešte nie, vyskúšajte tento recept. Je mimoriadne ľahký a výsledkom je krémovitá polievka bez akéhokoľvek zahusťovania múkou či škrobom.
Suroviny:
- 1 veľká cuketa (ca. 700g) alebo 3 menšie
- 1 kuchynská cibuľaň
- 3 stredne veľké zemiaky
- 2l vody alebo vývaru
- soľ, čierne korenie, drtená rasca
- 100ml sladkej smotany
- čerstvé bylinky – tyminán, oregano, petržlenová a zelerová vňať (celkovo asi za šálku)
- (citrónová šťava)
Postup:
- Cibuľu pokrájame na drobno a dáme opekať do hrnca do zlatista.
- Medzitým si cuketu očistíme (ošúpame prípadne vyberieme jadierka) a pokrájame na väčšie kusy.
- Pridáme k cibuli a ďalej spolu pražíme na nízskom ohni po dobu pečieme 10 minúť až začne dostávať cuketa hnedasté miesta (tieto dodajú polievku chutnú grilovaciu arómu).
- Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky a pridáme do hrnca.
- Potom zalejeme zeleninu vodou alebo vývarom.
- Osolíme, okoreníme čierným korením a rascou a necháme prikryté variť 25 minút na nízskom ohni.
- Následne polievku rozmixujeme ponorným mixérom a prilejeme smotanu.
- Bylinky si posekáme na jemno a pridáme k polievke.
- Komu sa žiada môže polievku dochutiť citrónovou šťavou pre dodatočnú arómu a miernu kyslosť.
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
211 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV
Populárne recepty
-
Domáce čatní /chutney – sladké, pikantné a ideálne na leto
Ak radi konzervujete potraviny, ale chcete niečo iné ako klasickú marmeládu alebo džem, čatní sa možno stane vaším novým favoritom. Je to perfektný spôsob, ako premeniť zrelé ovocie, cibuľu a korenie na chuťovo bohatý všeliek, ktorý rozžiari vaše jedlá – a jeho príprava je prekvapivo jednoduchá. Čo robí čatní čatní […]
-
Marhuľové chutney s paprikou
Skvelaá príloha napríklad ku grilovaému mäsu. Kombinácia sladkých marhúľ a pikatnej papriky je úžastná.
-
Ananásové chutney s jalapeňo
Tá správna kombinácia sladko-pikatnej chuti, skvelá ku každej grilovačke. Ak máte možnosť použite ryžový ocot, ktorý má miernejšiu chuť, aj tradičný ocot možno ale takisto použiť.