Krémová cuketová polievka s bylinkami

SKúsili ste už pripraviť cuketu na spôsob polievky? Ak ešte nie, vyskúšajte tento recept. Je mimoriadne ľahký a výsledkom je krémovitá polievka bez akéhokoľvek zahusťovania múkou či škrobom.

Suroviny:

  • 1 veľká cuketa (ca. 700g) alebo 3 menšie
  • 1 kuchynská cibuľaň
  • 3 stredne veľké zemiaky
  • 2l vody alebo vývaru
  • soľ, čierne korenie, drtená rasca
  • 100ml sladkej smotany
  • čerstvé bylinky – tyminán, oregano, petržlenová a zelerová vňať (celkovo asi za šálku)
  • (citrónová šťava)

Postup:

  • Cibuľu pokrájame na drobno a dáme opekať do hrnca do zlatista.
  • Medzitým si cuketu očistíme (ošúpame prípadne vyberieme jadierka) a pokrájame na väčšie kusy.
  • Pridáme k cibuli a ďalej spolu pražíme na nízskom ohni po dobu pečieme 10 minúť až začne dostávať cuketa hnedasté miesta (tieto dodajú polievku chutnú grilovaciu arómu).
  • Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky a pridáme do hrnca.
  • Potom zalejeme zeleninu vodou alebo vývarom.
  • Osolíme, okoreníme čierným korením a rascou a necháme prikryté variť 25 minút na nízskom ohni.
  • Následne polievku rozmixujeme ponorným mixérom a prilejeme smotanu.
  • Bylinky si posekáme na jemno a pridáme k polievke.
  • Komu sa žiada môže polievku dochutiť citrónovou šťavou pre dodatočnú arómu a miernu kyslosť.
Newsletter Signup Form
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
12,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

229 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Zvládnite prílohy ako ryža, bulgur a kuskus

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím, ako zvládnuť prípravu príloh, od dokonale nadýchanej ryže až po výdatný bulgur a aromatický kuskus. Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

  • Ako založiť kvások, hrnčekový postup bez váženia

    Ako založiť kvások, hrnčekový postup bez váženia

    Všetko, čo potrebujete na prípravu kvásku, je múka a voda. Vyberte si najlepšie celozrnnú ražnú múku alebo celozrnnú pšeničnú múku, pretože obsahujú viac prirodzených kvasiniek a minerálov v porovnaní s vysoko spracovanými múkami. Ako som už spomínala bolo pre mňa výnimočne dôležoté nájsť postup, ako založiť kvások, ktorý je hrnčekový […]


  • Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Ahojte, minulý rok cez jeseň som akosi dostala chuť vyskúšať kváskovanie, veď pocitovo všetci naokolo vyrábali chutné domáce chlebíky z kvásku a vyzeralo to tak jednoduché. Veľmi ma rýchlo prešlo počiatočné nadšenie keď som asi až na 3. pokus vyrobila kvások, čo vyzeral ako kvások (a nie ako rozmočená múka) […]


  • Fantastický jogurtový dressing

    Fantastický jogurtový dressing

    Ak ste už niekedy jedli šalát v reštaurácii a k tomu jogurtový dressing, možno ste sa čudovali, čo je to za chutný dressing a ako sa dá taký vyrobiť doma? Aspoň ja som sa snažila dlho zistiť, ako dosiahnúť túto skvelú chuť až som na to prišla – sú za […]


  • Aromatický baklažánový Kebab (Patlican kebabi)

    Aromatický baklažánový Kebab (Patlican kebabi)

    Tento pokrm má svôj pôvod v Turecku, kde sa zvykne pripravovať na grile. Jeho prípravu však možno takisto zvládnuť doma v trúbe. Výsledkom je veľmi chutný kebab, zložený z mäsa a baklažánu, ktorý sa podáva tradične s arabských chlebíkom. Kdo nemá, môže použiť aj tortillu. Videorecept Často kladené otázky


  • Ako založiť kvások, hrnčekový postup bez váženia

    Ako založiť kvások, hrnčekový postup bez váženia

    Všetko, čo potrebujete na prípravu kvásku, je múka a voda. Vyberte si najlepšie celozrnnú ražnú múku alebo celozrnnú pšeničnú múku, pretože obsahujú viac prirodzených kvasiniek a minerálov v porovnaní s vysoko spracovanými múkami. Ako som už spomínala bolo pre mňa výnimočne dôležoté nájsť postup, ako založiť kvások, ktorý je hrnčekový […]


  • Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Ahojte, minulý rok cez jeseň som akosi dostala chuť vyskúšať kváskovanie, veď pocitovo všetci naokolo vyrábali chutné domáce chlebíky z kvásku a vyzeralo to tak jednoduché. Veľmi ma rýchlo prešlo počiatočné nadšenie keď som asi až na 3. pokus vyrobila kvások, čo vyzeral ako kvások (a nie ako rozmočená múka) […]


  • Fantastický jogurtový dressing

    Fantastický jogurtový dressing

    Ak ste už niekedy jedli šalát v reštaurácii a k tomu jogurtový dressing, možno ste sa čudovali, čo je to za chutný dressing a ako sa dá taký vyrobiť doma? Aspoň ja som sa snažila dlho zistiť, ako dosiahnúť túto skvelú chuť až som na to prišla – sú za […]


  • Aromatický baklažánový Kebab (Patlican kebabi)

    Aromatický baklažánový Kebab (Patlican kebabi)

    Tento pokrm má svôj pôvod v Turecku, kde sa zvykne pripravovať na grile. Jeho prípravu však možno takisto zvládnuť doma v trúbe. Výsledkom je veľmi chutný kebab, zložený z mäsa a baklažánu, ktorý sa podáva tradične s arabských chlebíkom. Kdo nemá, môže použiť aj tortillu. Videorecept Často kladené otázky


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*